Yaptığım yoğurt ekşi oluyor!Tatlı olması için ne yapabilirim?

zemeryg0127

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2014
126
69
43
Arkadaslar lutfen buda dertmi demeyin benim icin buyuk bir dertyaptigim yogurtlar hep eksi oluyor cunku bir onceki yogurdum yani mayalik yogurdumda eski genelde kisa zamanda tuketemedigimden sutum dogal kaynanam veriyor sagolsun ama iki kisi calisiyo olunca birde evde cok az yemek yiyoruz verdigi sutude bozulmasin diye mayaliyorum hemen mayalik alabilecegim biride yok nasil elimdeki eksi yogurtla hangi yontemi kullanarak yogurdumu tatli yaparim

hazır yoğurtla mayalıyor annem....
pek de lezzetli oluyor, üstelik kıvamı da hazırlar gibi katı oluyor...

sağlıklı mı derseniz yoruma açık ama ben yoğurdu çatalla tüketmeyi seviyorum

Cam kavanozlarda yapın, hepsini birden açmayacağınız için ekşimeyecektir. Maya olarak hazır yoğurt kullanabilirsiniz ilk başta. Mayaladıktan sonra çok bekletmeyin, o esnada da ekşiyebiliyor. İlk açtığınızda bir güzel karıştırın, kaymağı içine karışırsa daha geç ekşir.

Arkadaslar hepinize tesekkur ederim sanirim biraz seker deneyecegim eltim gecen sefer tuz at demisti biraz ama onun bir faydasi olmadi ne yazikki bu seferde sekerle deneyeyim bari denemeden ogrenemeyecegim galiba

Bir kerelik hazır yoğurt kullanın derim iyi bir markadan bişey olmaz bence

Arkadaslar hepinize tesekkur ederim sanirim biraz seker deneyecegim eltim gecen sefer tuz at demisti biraz ama onun bir faydasi olmadi ne yazikki bu seferde sekerle deneyeyim bari denemeden ogrenemeyecegim galiba

Her zamankinden daha sıcak mayala. Maya ekşi olsa da yoğurt tatlı oluyor.

Hazır yoğurtla mayala ama hazır yoğurtu süte koyduktan sonra içinede bir tatlı kaşığı şeker koy Karıştır hem sünmez hemde tadı güzel olur ben öyle yapıyorum çok güzel oluyo.

Bir çay kaşığı tuz ve bir yemek kaşığı şeker!
Maya yapacağın kaba ilave et suyla sulandır süt koyma..
Mayaladığın sütün ağzını açık bırak tel ızgara ince bir örtü ile ört kapak olmaz yoğurt sulanır..
5 6 saati geçirmeden dolaba koy hava sıcaksa fazla sarma etrafını soğuksa sar..
Yaptığım yoğurtlar 3 hafta geçsede ekşimiyor ilk günkü gibi ve taş gibi :)
Kesinlikle denemelisin..

Ablam Feridun Konak'tan duyup içine lokum atmıştı.Ya sıcaklığı tutturamadı ya da beceremedi olmamıştı.Siz deneyin belki sizinki olur.

1 kilo yoğurtu 1tatlı kaşığı mayayla mayalıyorum ve 4 saat sonra açıyorum kapağını kapatmıyorum dinleniyor öyle kapatıyorum maya ekşiyse ondan ekşi olur azcık şeker atabilirsin hmm yarım çay kaşığı ideal
ayrıca tuz da kesilmesine neden olur tuz atmaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…