Yara izi iyilestirmesi

Giz-m

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2007
248
5
96
38
- Yurtdışı
Merhaba kizlar,

benim çok küçük yaslarda geçirdigim bir hastaliktan kalan yara izlerim var bacaklarimda.. kucuk olanlar neyse de tam ayak bilegimin uzerinde var buyuk bitane, ve senelerdir bundan rahatsizlik duydum acikcasi.. ozellikle yaz aylarinda.

Bu konu hakkinda nette pek bisey bulamadim, yara izlerini estetik cerrahi yontemleriyle kapattirmak mumkun mu acaba?

Yaranin tarifi = deri butunlugunu bozmus, etrafi normal ten olupta yaranin kendi deriden farkli gelismis, yani eskiden kabuklanmis iyilesme doneminde ve kabugu dusmus sekli.. bunu bir sekilde nebileyim soyma/peeling gibi bir islemle duzelttirebilirmiyim?

Böyle bir tecrübe yasamis olan veya bilgi sahibi olanlar bana yardimci olabilir mi lutfen?

Merhaba kizlar,

benim çok küçük yaslarda geçirdigim bir hastaliktan kalan yara izlerim var bacaklarimda.. kucuk olanlar neyse de tam ayak bilegimin uzerinde var buyuk bitane, ve senelerdir bundan rahatsizlik duydum acikcasi.. ozellikle yaz aylarinda.

Bu konu hakkinda nette pek bisey bulamadim, yara izlerini estetik cerrahi yontemleriyle kapattirmak mumkun mu acaba?

Yaranin tarifi = deri butunlugunu bozmus, etrafi normal ten olupta yaranin kendi deriden farkli gelismis, yani eskiden kabuklanmis iyilesme doneminde ve kabugu dusmus sekli.. bunu bir sekilde nebileyim soyma/peeling gibi bir islemle duzelttirebilirmiyim?

Böyle bir tecrübe yasamis olan veya bilgi sahibi olanlar bana yardimci olabilir mi lutfen?

Ben de 2 yaşında meningokoksemi geçirdim. Şuan 21 yaşındayım. Bacaklarımın belirli bölglerinde izler var ama yanık izini andıran parla yüzeyli izler ve en büyük iki tanesi ayak bileğimde ve dizkapağımda. Bu izlerden rahatsızlık duyuyorum ve tedavi için son 2 aydır ciddi bir araştırma içindeyim. Pek çok doktora fotoğraflarla birlikte mail attım. Bir kısmı izlere müdahale edilemeyecegini söyledi bir kısmıysa yapılabilecek bazı tedavi yöntemlerinden bahsetti. En doğrusu hangisidir ve en iyi sonucu hangisiyle alınır onu bilmiyorum ancak çok iyi düşünüp çok başarılı cerrahlarla tedavi sürecinin başlatılması önemli. Maddi olarak gerçekten külfetli bir tedavi ondan da ziyade manevi olarak yıkım yaşamak da mümkün. Güvenilir işinde başarılı bir cerrah bulmak da günümüzde pek kolay değil çünkü insanların zaaflarını kullanabilecek o kadar çok insan var ki. Sırf para için neler neler yapılan bir ülkedeyiz malesef. Bu yüzden eğer bir araştırma içindeyseniz iletişimde kalıp bilgi alışverişi yapabiliriz.

Merhaba kizlar,

Merhaba,
Yara izleri ve ayrıca vitiligo tedavisinde de kullanılan tedavi var fakat bunu yapan tek bir doktor var Türkiyede bence araştırın..

Merhaba,
Yara izleri ve ayrıca vitiligo tedavisinde de kullanılan tedavi var fakat bunu yapan tek bir doktor var Türkiyede bence araştırın..

keşke ismini da yazsaydın beautytubi, böyle çok gizemli olmuş, isim verebilirsin yasak değil

Benim bildiğim bir tedavi yöntemi var o da karboksiterapi arkadaşlar ben yaptırıyorum işede yarıyor ayrıca da burada kimseden net cevaplar alamıyorum soru sorunca diğerlerinde de aynı şeyi görüyorum unutmayalım hepimiz aynı geminin içindeyiz birbirimize yardımcı olalım bildiklerimi hiç bir zaman saklamadım saklamadımda kendi adıma konuşuyorum çok mutluluk verici birşey doğru bilgiyi paylaşmak gibisi yok :72:

Benim bildiğim bir tedavi yöntemi var o da karboksiterapi arkadaşlar ben yaptırıyorum işede yarıyor ayrıca da burada kimseden net cevaplar alamıyorum soru sorunca diğerlerinde de aynı şeyi görüyorum unutmayalım hepimiz aynı geminin içindeyiz birbirimize yardımcı olalım bildiklerimi hiç bir zaman saklamadım saklamadımda kendi adıma konuşuyorum çok mutluluk verici birşey doğru bilgiyi paylaşmak gibisi yok :72:

aslisss nasıl bir yöntem bu biraz bilgi verir misin?

Karboksiterapi metodlu ve kontrollü parametrelerle CO2 gazının deri altına pompalanması ile gerçekleşen bir tedavidir.CO2 gazı ilk olarak Fransa'da, Royat Termalleri'nde 1925 yılından beri kullanılmakta olup, o tarihten bu yana estetikten tıbbi alanlara kadar birçok alanda uygulanmaktadır

Estetik Kullanımı

• Selülit
• Gevşeme, sarkma ve elastikiyet kaybı
• Bölgesel yağ dokusu (bacak iç taraf, basen, göbek, yan, kol alt...) fazlalıklarında
• Liposuction önce ve sonra
• Antiaging bakımlar, kırışıklık
• Yara iyileşmeleri
• Çatlak tedavileri
•keloid tedavisinde
Avantajları

• Uygulamalar kısa sürer,
• Ağrı, acı yapmaz,
• Tıbbi bir yöntem olduğundan kozmetik yöntemlere göre çok daha başarılı sonuçlar verir,
• Tıbbi bir yöntem olduğundan cerrahi yöntemler gibi lokal veya genel anestezi almaya gerek yoktur, evde istirahat veya cerrahi bakımlar gerektirmez,
• Bölgedeki oksijenizasyonu arttırdığından aynı zamanda antiaging ve cilt gençleştirme programlarında da destekleyici tedavi olarak kullanılabilir. Uzman hekimlerce uygulanan bilinçli tedaviler son derece başarılı sonuçlar verir.

Dezavantajları

Yöntem doğru uygulandığında kesinlikle her hangi bir yan etkisi yoktur, bazen seanslardan sonraki ilk 1-2 saatte vücutta hafif bir ödem meydana gelebilir, çok kısa bir sürede geçer.

CO2 vücudumuzun yabancı olmadığı ve ona karşı herhangi bir alerjik reaksiyon göstermediği bir maddedir. İstirahat halinde 200ml CO2 oluşabilirken, egzersiz sırasında bu miktar 10 katına kadar çıkabilir. Karboksiterapi yöntemi CO2 gazının problemli vücut bölgelerine belirli dozlarda ve miktarlarda, peripdik bir şekilde çok ince uçlu bir iğne ile deri altına enjekte edilmesidir. Enjekte edilen CO2 gazı sayesinde vücut savunma mekanizması olarak, bölgede oksijenizyon ve dolayısıyla lipoliz olayını arttırır.Bunun sonucunda damarlarda genişleme ve dolayısıyla bölgeye giden kan akışında hızlanma ve kollogen, elastin sentezinde artma meydana gelir ve tedavi düzenli bir şekilde devam edildiğinde selülitlerde azalma, bölgesel yağlanma sorunu olan (bacak, basen, karın, yan, kol, sırt...) yerlerde hızlı bir şekilde incelme ve genel vücutta kilo problemi mevcut olduğunda tedavi ile birlikte sağlıklı beslenme ve diyet programları verildiğinde genel vücutta zayıflama ve incelme meydana gelir. Tedavi sonucunda bölgelerde oksijenizasyon ve kan akışı hızlandığından sarkma ve gevşeme olan bölgelerde aynı zamanda toparlanma meydana geldiğinden, bilinçsiz zayıflamaktan sonra görülen gevşeme sorunu yaşanmamış olacaktır.

Seans sayısı kişinin probleminin yoğunluğuna göre değişmekle birlikte ortalama 12-20 arasında değişir ve haftada 1-2 seans şeklinde uygulanır. Seans süresi ise yapılan bölgeye göre değişmekle birlikte ortalama 15-30 dakika sürer. Tedavide kullanılan iğne son derece ince uçlu olduğundan, ağrı acı hissi olmaz. Tedaviden sonra birçok zaman morarma olmaması ile birlikte bazen birkaç yerde küçük noktalar şeklinde morarma olabilir. Ortalama 3-5 günde geçer.

En etkili tedavi komplike bir şekilde co2 fraksiyonel lazer ile birlikte karboksiterapi olduğunu söyledi doktor bana bende çok doktoro gittim en az 15-20 olmuştur en etkii tedavi bu ikisinin beraber uygulanması gittiğim yeri de söylerim isterseniz mesaj atabilirsin doktor yüzde 80-90 iyileşme sağlarız dedi

En etkili tedavi komplike bir şekilde co2 fraksiyonel lazer ile birlikte karboksiterapi olduğunu söyledi doktor bana bende çok doktoro gittim en az 15-20 olmuştur en etkii tedavi bu ikisinin beraber uygulanması gittiğim yeri de söylerim isterseniz mesaj atabilirsin doktor yüzde 80-90 iyileşme sağlarız dedi

Selam aslisss,

Ben daha önce duymuştum karboksiterapiyi ama böyle iğne ile uygulandığından haberim yoktu açıkçası. Teşekkürler bilgi için. O ince iğneler temiz kullanıldığında iz bırakmıyor gerçekten. Doktor komedonlarıma batırmıştı daha önce. Ben de iz bırakmadı en azından. Fraksiyonel lazerden biraz çekiniyorum çünkü forumda çok olumsuz şeyler okudum. beşgen kırmızılıklar kalıyormuş yüzü yananlar mı dersin izi kalanlar mı çok gözüm korktu ondan.

Belki merak etmişsindir benim neden ilgilendiğimi sen sormadan söyleyim. 5 ay kadar önce yüzümden 2 tane yüzeysel ben aldırdım. Estetik cerrah gerçekleştirdi işlemi. Daha almadan evvel sormuştum izler için fraksiyonel lazer yapılabilir mi diye o da olabilir ama gerek duymazsın demişti. Zaten benim için erken en az 9 ay 1 yıl geçmesi gerekiyor yaranın tam anlamıyla iyileşmesi için. Ben sabırla contractubex uygulamaya devam ediyorum. Avene cicalfate alıp onu da kullanıcam günlük krem gibi herkes olumlu şeyler yazmış. MUA da yorumlara baktım.

Senin adına sevindim. Şanslısın gerçekten çok kişi yaptırdığına pişman çünkü. Ben de belki ilerde 1-2 seans yaptırırım kozmetik amaçlı. Tekrar teşekkürler mesajın için.

benm msj hakkim yok daha bana atabilirmisin doktoru lutfen biktim bu keloidden:(

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Back
X