Yaralı bulduğum kuş

Ben dün bundan küçük yavru buldum yuvadan düştü. Şırında ile besliyoruz. Haşlanmış yumurtanın sarısını süt ile ezip veriyoruz. Şimdilik keyfi yerinde. Ama seninki bir yerini sakatlamış olabilir.

Annesi gelse yuvaya nasıl döndürecektiki zaten? Almakla iyi yapmışsın.
Kendin şırıngayla su vermeye çalış.
Yumurta kavurup yedirmeye uğraş bence.

Kizlar merhaba
Bu akşam isten ciktim arabaya yürürken tam yolun ortasinda birsey dikkatimi çekti. Durup baktigimda yavru bir kus olduğunu farkettim.
Yanina yaklaşıp hareket ediyor mu diye baktım baktim yaşıyor once sevdim sonra elime aldım. Cunku arabalar geciyor ezilebilir ve etrafta kedi ve köpek var.
Arabaya gwtirdim esime anlattım nereye birakacagimizi bilemeyip eve getirdik.malesef ayaginda sorun var ve titriyor.su verdim ekmek verdim ama almiyor can çekişiyor gibi.yarin veterinere götüreceğim.
Şimdi kp icime dert yaptirdi neden getirdin annesinden ayirdin diye.gerçekten oylemi yaprim pazartesi gotursem annesi bulur mu

Birde kusun resmine bakar mısınız ne cins bu bilenlerden ogrenmek istedim.
Bacağına atel yapabilir misiniz? Kulak çubuğu ve bir sargı bezi ya da ince bir kumaş işinizi görür bunun için. Çok sıkmadan, kulak çubuğuyla destekleyerek.

Açık yara var mı bacağında? O zaman öncesinde batikonla temizleyin lütfen. Enfeksiyon oluşmasın en azından.

Söylenmiş ama şırınga gibi bir şeyle mutlaka su verin ve masa lambasıyla ısıtın. Açık balkonda bırakmayın. Martı falan varsa civarda kaparlar :KK43:

Ayrıca ince bulguru ıslatıp yumuşatıp vermeye çalışın belki onu yer. Gerçi cinsini bilemiyorum ama ıslak bulguru yemesi ekmekten kolay olur diye düşünüyorum.

Bir de keşke imkanınız olsa gece götürebilseniz .. Moral bozmak istemem ama benim başımdan benzer tatsız bir olay geçti. Zaman önemli.

Elinizden geleni yapmışsınız. Dayanamamış minik bedeni kuzunun :(

Serçecik için üzüldüm ama kendini suçlama çünkü muhtemelen zaten ölmek üzereydi ve bu yüzden onu yerde buldun. Cinsiyeti erkek bu arada, erişkin bir serçe, annesinden ayırmış falan değilsin bu açıdan da için rahat olsun.

Back
X