Yaramaz cocukları olan misafire hayırrr

Pembekoala35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2016
7.597
13.599
248
İyi aksamlar hanımlar.benimki dertten ziyade sizden fikir almak.haftasonu kızımın diş bugdayı var eşimin ailesinde cocuklarla beraber 20 kişi agırlayacagım.bi stres sardı beni ne zaman misafir agırlasam oyle olur.benim sorunum cocuklu daha dogrusu cocukları yaramaz olan kişileri agırlayamıyorum.surekli aklım cocuklarda acaba kirletecekler mi diye.aslında boyle olmak istemiyorum ama elimde degil.eşimin tarafındakilerin cocukları asırı yaramaz herseyi dokunur kurcalarlar ve kimse de onlara bişey demez ben bunu dusundukce nası gececek o gun diye strese girdim.ne yapmalıyım sizce

12 13 yaslarinda kuzeniniz ya da bir tanidiginiz varsa o da gelsin.. tembihlersiniz cocuklara goz kulak ol diye gerekirse kizsin yapmayin durun diye.. hem o da cocuk, anneleri de alinmazlar cocuga da kizmazlar heralde niye kiziyorsun diye..
yaramz cocuk cok zor ya, napacagi belli olmuyor bir anlik seyler, annelerinin de vurdumduymaz oldugunu varsayarsak su cocuklara kizmak hak valla..

bence siz cocuklu misafir almayin evinize.sizin gibi ev sahibi insani cok rahatsiz ediyor ve geriyor.benim iki oglum var gittigim yerlerde ev sahibi cok anlayisli olup cocuklari rahat birak onlar cocuk dese bile,ben rahat olamam cogu zaman.kaldiki sizin gibi düşünen ev sahibinin evinde misafir olmak cok zor.cocugunuz biraz daha büyüdüğünde anlarsiniz belki ne demek istedigimi..

Yani çok basit Yapmayın dış buğdayı olsun bitsin. Arkadaşında dediği gibi sizin için geliyorlar. Evvelsi gun bir misafirlikte 2 yaşında çocuğu olan kadın bir dk yerinde oturamadı üzüldüm kadına nefes alamadı mecbur o ortamda bulunmak zorundaydi üstelik. Ne yemek yiyebildi ne sohbete katılabildi. Boyle de olmuyor işte gelen annede oturup bir çay içince bıdı bıdı sonra.

Gelecek çocuklar kaç yaşında

Geçen 6-7 yaşında 6 tane oğlan çocuğu ile bir evde oturduk

Hiçbir yer kirlenmedi

Bir şey yiyecek olan masaya geldi vs vs

Kirlenirse de temizlersiniz olur biter bu gerginlikle keşke hiç girişmeseydiniz etkinliğe

Aay en sevmedigim ortamlar. Biblo vs ortalikta bir sey varsa kaldirin geri kalana yapacak bir sey yok. Is annede bitiyor aslinda ama.

böyle bir etkinlik yaptığınıza göre katlanacaksınız. ya da böyle işlere girmeyeceksiniz.ayrıca şimdiki çocukların çoğu hareketli yaramaz. ki sizinki de büyük ihtimal kıpır kıpır olur ilerde. çocuk bunlar... öyle bir ortam da tabi ki her deliğe girer, koşar, coşar. anneler ortamlarda, elbet sahip çıkmalı müdahale etmeli çocuklarına. ama bir yere kadar yeterli olurlar.

Çocuklara bi oda oluşturun balonlar falan koyun ve çocukların oyalanacağı etkinlikler yapın, Mesela boyama kitabı(kitap almak zorunda değilsiniz bilgisayardan çıktı alabilrisiniz) , parmak örgüsü, vb Gelecek yakınlarınızdan birinden çocuklarla oynamasını rica edebilirsiniz. Böyle yoğun zamanlarda 14 yaşındaki kardeşime çocuklarla oynama görevi veriyoruz mesela onlarla öğretmencilik falan oynuyor, sonra birine kitap okutturuyor , alkışlatıyor, şarkı bilen şarkı söylüyor vs. onlara özel tabaklarda yiyeceklerden veriyoruz. Oyuncak lego varsa verin, puzzle verin . Çocuk oyun oynamak ister o imkan sağlanmazsa yaramazlık yaparlar tabiki
Ayrıca o kadar misafire ev kirlenecek tabiki. Bir de çocukların ulaşabileceği yerdeki dikkatlerini çekecek, ya da kırabilecekleri şeyleri kaldırın. Dolaplara falan çocuk kilidi takın ki bu sizin için de gerekli olacak yakında.

İşte hep böyle insanların evinde olay çıkıyor.
Benim oğlum henüz bebek ve bayağı kusuyor.
Hep dikkat ederim, önlüksüz gezdirmem vs.
Ama böyle titizliğe önem veren insanların evinde daha kapıdan girişte patırt diye yere kusuveriyor.
Ya da altını değiştirirken çişini yapıyor, her ne kadar örtüsü alt pedi olsa dahi ben rahatsızlık duyuyorum.
O sebeple sizin gibi insanların evine gitmemeyi yeğeliyorum.
Yaramaz çocuk bir gerçek, ona dikkat etmeyen anne baba daha can sıkıcı.
Ama çocuklar evi kirletir mi düşüncesi, bence ayıp!
Çağırmayacaksınız, bu kadar basit.
Umarım sizin çocuğunuz 3-4 yaşına geldiğinde eve kabul edilmeyen misafirlerden olmazsınız...

Ben anliyorum seni.
Cocugum yaramaz olsa buyuk ihtimal ev ziyaretlerini az ve oz tutarim.
Hic unutmam dedem vefat etmisti, ablamin arkadasinin cocugu da oyle boyle yaramaz degil. Kiz guya bas sagligina diye geldi 1 saatte ev savas alanina döndü. Iki sus esyasini kafalarimizi hedef alip dusurup kirdi, kekleri yerlere firlatti haliya surdu. Annesi de oturdugu yerden oglugggmmmm dedi sadece. O gittikten sonra durup ev toplayip supurduk. Annesi de dibimizde cocugunun huyunu biliyosan annene birak gel yani, onu da yapmiyosan bi'zahmet cocuguna goz kulak ol.
Su cocuktur yapar anlayisina kil oluyorum. Annelerin isine geliyo misafirligi tatil gibi goruyolar, cocugu bi'saliyolar ortaya bitti.
Biz kucukken annem gozunun ucuyla bi'bakardi annem musade etmeden uzatilan cikolatayi bile almazdik.

İşte hep böyle insanların evinde olay çıkıyor.
Benim oğlum henüz bebek ve bayağı kusuyor.
Hep dikkat ederim, önlüksüz gezdirmem vs.
Ama böyle titizliğe önem veren insanların evinde daha kapıdan girişte patırt diye yere kusuveriyor.
Ya da altını değiştirirken çişini yapıyor, her ne kadar örtüsü alt pedi olsa dahi ben rahatsızlık duyuyorum.
O sebeple sizin gibi insanların evine gitmemeyi yeğeliyorum.
Yaramaz çocuk bir gerçek, ona dikkat etmeyen anne baba daha can sıkıcı.
Ama çocuklar evi kirletir mi düşüncesi, bence ayıp!
Çağırmayacaksınız, bu kadar basit.
Umarım sizin çocuğunuz 3-4 yaşına geldiğinde eve kabul edilmeyen misafirlerden olmazsınız...

Iyi de sizinki daha bebekmis. Olay zaten burada cocuk degil onu cayira salmis gibi davranan anneler. Kabul edelim cogu anne misafirlikte sohbeti buldu mu goz ucuyla bile bakmiyolar cocuklarina. Misal bize son gelen misafir cocugu mutfak saldalyesine sanat eseri cizmis, deri oldugu icin cikmiyor da mecbur kaplaticaz. Ev sahibi dese cocuguma laf soyledi olacak ee bi'zahmet sorumlusu olarak sen soyle.

Ben cocuga karsı degilim tabıkı cocuklar yaramazlık yapar.bana gelen misafirler eltilerim ve onlar kendi evlerinde cocuklarına nefes aldırmıyorlar benim eve gelince kırıp dokseler bile asla kalkmazlar yerlerinden.iptal edin diyosnuz ben kızım için onemli olan birgunu onlar için niye iptal edeyim zaten cagırma zorunlulugum olmasaydı onları cagırıp bu stresi yaşamazdım.herkesin cocugu yaramaz olabilir ama cocugu salıp ne yapıyosa yapsın demek ne kadar mantıklı sizce

Back
X