baya bildiğim psikolog maabında:)))))))) öyle mi? peki tamam.....olsan nasıl olur acaba? bunu nasıl anlayacağımız konusunda bir fikrim yok ama ben psikolojik danışmanım....yine meslek seçsem yine psikoloji üzerine bir bölüm seçerdim....yine ya psikolojik danışman ya da psikolog olurdum.............eğer sayısal yeteneklerim olsaydı tıp okur,psikiyatr olurdum.....ben mesleğimi seviyorum...ayrıca psikolog olmak isteyen birinin sadece derslerinde başarılı olması ve bu bölümü tutturması, okuması hatta dereceyle okulu bitirmesi bana göre yeterli değil...bu kişinin bazı özellikleri olması gerekir...öncelikle insanları sevmeli, olduğu gibi kabul edebilmeli, empati yapabilmeli, önyargılı olmamalı, işine duygularını çok fazla karıştırmamalı, dinlemeyi bilmeli gibi....örneğin birini düşünün "karısını aldatmış ve çok pişman, psikologa geldi ve yardım istedi....şimdi duygularını işine karıştıran ve önyargılı olan bir psikolog bu durumda ne kadar komik olur değil mi? bunun gibi.....bu sene daha lise 1. sınıfmışsın madem.....sene sonunda az çok belli olur ilgilerin ve yeteneklerin...istersen okulunda rehber öğretmen varsa ondan bilgi alabilirsin veya öğretmenlerinin senin hakkındaki düşüncelerine göre kararını verebilirsin....