yardım almalı mıyım?

kurdelala

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2012
295
187
323
Dertlerim kimine gore dert degil biliyorum. Anlatinca benim derdim daha zor diyenleriniz de olacaktir fakat bu deetler bana gore cok buyuk ve cok zorlaniyorum. 4yildir evliyim cok severek evlendik cok sukur tek duzgun kismim bu. Bi yandan uni okuyorum son siniftayim. Gecen yaz babami kaybettik ustune bos gebelik gecirdim. Cocuk sahibi olamiyoruz bende ufak defek hormon oynamalari esimde ise ciddi bir morfoloji sorunu var annem para hayatta herseydir niye cocuk sahibi olmak istiyoruz diye surekli beni azarliyor kayinvalidem niye cocuk yapmiyorsinuz diye esimin tarafi malesef kendini yetistirememis ve cok cahiller ilkokul bile mezuni degiller okumak hersey degil ama hayatlari bombos kendi tarafimsa cok asiri bilmis zaten hic evlenmemi istemediler. 2 taraflada surekli problem yasiyoruz isin kotu tarafi esimde bende cok mulayimiz ve ailelerimize kiaymiyoruz ama onlar bize ciddi sekilde kiyiyorlar. esim 34 ben 28 yasindayim gercekten cocuk sahibi olmayi cok istitoruz ama tibben cok zor bi asamadayiz tup bebek denedik ama zaten onunlada sansimiz cok dusuk.evlatlik almayi ciddi sekilde istiyoruz ama esimin ailesi bu konudada cok dar goruslu benim ailem birtek bu noktada cok pozitif.Bunlar yetmezmis gibi esim ekonomik idareden hic anlamiyor ve ben suan calismiyorum. Hem okul hem ev isleri bide calisirsam temelli siyiririm heralde. arabamizi satmak zorunda kaldik. Bi sure sonra alicaz ama Bu sene kpss ye hazirlanmaya calisiyorum o bile cok zor oluyor. Tasinmak zorunda kaldim ve okulum cok uzakta. Cok yoruldum bunaldim sıkldim. 2 gunde bir agliyorum. Dayanmakta gucluk cekiyorum.herseyi birakip kacmak istiyorum.psikolojik yardim almayi dusundum ama evlenmeden gitmistim evet haplar ise yariyor ama uyusuyorsun psikologsa surekli cozum sende diyor kendim cozebilsem tonla para neden vereyim. Kendimi cok caresiz hissediyorum. Rabbime teslimiyette cok gucluk cekiyorum. Dinende cok zayifladim.boyle olmak istemiyorum ama cok caresiz hissediyorum.cikmaz sokakta gibiyim. Iste bole en azindan icimi doktum....

Sanırım gebelik olayı sizi biraz yormuş
Birde olay ailelere kıyma meselesi değil sizin meseleniz artık,
O ,bu, şu ,o ne der diye düşünürseniz bir gıdım ilerleyemezsiniz.
Eşiniz ve size ne doğru ise öyle ilerleyin ,çok söylentiler moral bozar ,
Şuanki sıkıntılarınızı çözemez hale gelirsiniz ,beynen yorulursunuz,
Herşeyde bir hayır vardır ,hiçbirşey imkansız değildir,rabbim gönlünüze göre hayırlı bir günde nasip etsin bir melek....

zor gunler yasamıssın....kolay degıl...zaten bebek bekleme surecı cok yıpratıcı ....ama her zaman umut vardır ben ona ınanırım...bır tanıdıgım 3 tup bebekte ıkızlerıne kavustu ..çok yaknımsa 7 yıl sonra...
evlatlık meselesıne gelınce...eger hıç ımkanı yoksa evladınız olmayacaksa tabıkı alın sevabı yeter....ama buna hazır olmanız sart....destek alın tabıkı baska psıkolog bulun onunla gorusun....
aileleri bukadar takma onemlı olan ıkınızsınız...sızın dusuncelerınız sızın gecımınız

Sabredin zorlukla.beraber kolaylik vardir zorluklar ya da eksıklikleriniz sizi Allahtan cc uzaklastirmasin tam tersi.hepsi.imtihan sabrinizin karsiligini alirsiniz mutlaka bitecekler bakis acinizi degistirmekle baslayin Allah cc buyuk diyip ona siginin cok dusunmemeye calisin bende kisa sure once delirme noktasina gekdim farkli bir olayla paylasmayi denedim ablamla vesile oldu darkli kapilar acildi gercekten Allah cc yardim eden tevekkul edin zor seyler yasamizsiniz her tarafi memnun etmeye calisiyorsunuz zaten kendinize ait problemleriniz var bu boyle olmaz siz ne istiyorsunuz ona odaklanin sirf kirilmasinlar diye istemedinizi seyler yapmayin guzel konusun onlarla baski kurmasinlar anlayisli olsunlar kalplerini kirmadan anlatin anlasamadiginiz noktalari

Haklisiniz cok bunaldim ve asil onemli olana odaklanamadim. Esimle cok sukur iyiyim bugunleride asacagiz insallah. Sadece su ara cok bunaldim

Herkesi memnun etmekten vazgeçin ikiniz de canım. Yani çok yorum yapmalarına da izin vermeyin. Biz böyle düşündük karar verdik o kadar. Saygı duymayı öğrenecekler. Çok şükür eşinle iyi anlaşıyorsunuz bari.
Bebek için hemen vazgeçmeyin, hem bence daha erken en azından okulun bitsin. İş konusunu düzene oturt.
Evlatlık düşünceniz için sizi tebrik ediyorum. Ama o daha büyük sorumluluk. Bence biraz sabredin herşey yoluna girer canım.
Bir de sen biraz duygusalsın galiba. Bu yüzden çabuk demorolize oluyor olabilirsin. Maddi durumunuz el veriyorsa git psikologa ama ilaç için değil. Özel psikologlar konuşarak, düşüncelerini yönlendirerek ve farklı uygulamalarla sana destek oluyor. Ama bana sorarsan eşin destekçin zaten gerek yok diyorum.
Herşeyin hayırlısını dilerim

Durun bakalım ilk negatif sonuçta havlu atmayın hemen

Önce anneni Kv ni unut onlara da herhangi biri gibi davran dinle ve de geç seni değiştirmelerine izin verme

Okulu bitirmeye ve kpss ye odaklan

Okul geçilse bitinceye yani kısaca Temmuz'a kadar bebek defterini kapat olursa kendi olsun de geç

Okul bitsin kpss geçsin o zaman git şehirdeki en iyi tüp bebek merkezine tedaviye başla

Olmayacak diye değil olanların ki nasıl olmuş diyerek
Bak başka birine de yazdım sıfır sperm dediler eşim Kıbrıs'tan sperm alırız demişti ilk denemede oldu tüp bebeğimiz

Bazılarınınki de 3. 4. De oluyor teknik gelişiyor vs vs

Tek etken morali yüksek tut o aileleri de kayle alma

Sanki annen eşinden memnun değilmiş ve her an bunu başına makuyormuş gibi geldi hani bak çocuğunuz bile olmuyor işte tadında

Herkesi memnun etmekten vazgeçin ikiniz de canım. Yani çok yorum yapmalarına da izin vermeyin. Biz böyle düşündük karar verdik o kadar. Saygı duymayı öğrenecekler. Çok şükür eşinle iyi anlaşıyorsunuz bari.
Bebek için hemen vazgeçmeyin, hem bence daha erken en azından okulun bitsin. İş konusunu düzene oturt.
Evlatlık düşünceniz için sizi tebrik ediyorum. Ama o daha büyük sorumluluk. Bence biraz sabredin herşey yoluna girer canım.
Bir de sen biraz duygusalsın galiba. Bu yüzden çabuk demorolize oluyor olabilirsin. Maddi durumunuz el veriyorsa git psikologa ama ilaç için değil. Özel psikologlar konuşarak, düşüncelerini yönlendirerek ve farklı uygulamalarla sana destek oluyor. Ama bana sorarsan eşin destekçin zaten gerek yok diyorum.
Herşeyin hayırlısını dilerim
Malesef cok duygusalim ve hemen demoralize oluyorum. Cok haklisiniz insallah kalp kirmadan hayir demesini ogrenebilirim. Cocuk icin tup bebekle bile sansimizi %5 veriyor doktor tabi nasip hakkimizda hayirlisi insallah. Yorumlariniz icin cok tesekkur ederim

Malesef cok duygusalim ve hemen demoralize oluyorum. Cok haklisiniz insallah kalp kirmadan hayir demesini ogrenebilirim. Cocuk icin tup bebekle bile sansimizi %5 veriyor doktor tabi nasip hakkimizda hayirlisi insallah. Yorumlariniz icin cok tesekkur ederim
Canım farklı doktora gittinizmi hiç. Bazen doktor değiştirip çocuk sahibi olanlar oluyor. Biraz araştır istersen

Durun bakalım ilk negatif sonuçta havlu atmayın hemen

Önce anneni Kv ni unut onlara da herhangi biri gibi davran dinle ve de geç seni değiştirmelerine izin verme

Okulu bitirmeye ve kpss ye odaklan

Okul geçilse bitinceye yani kısaca Temmuz'a kadar bebek defterini kapat olursa kendi olsun de geç

Okul bitsin kpss geçsin o zaman git şehirdeki en iyi tüp bebek merkezine tedaviye başla

Olmayacak diye değil olanların ki nasıl olmuş diyerek
Bak başka birine de yazdım sıfır sperm dediler eşim Kıbrıs'tan sperm alırız demişti ilk denemede oldu tüp bebeğimiz

Bazılarınınki de 3. 4. De oluyor teknik gelişiyor vs vs

Tek etken morali yüksek tut o aileleri de kayle alma

Sanki annen eşinden memnun değilmiş ve her an bunu başına makuyormuş gibi geldi hani bak çocuğunuz bile olmuyor işte tadında
Malesef annem esimi yeterli bulmuyor. Daha zengin daha daha dah sole boyle biriyle evlenebilirdin modunda. Ama ben esimi cok seviyorum esim 2 universite okumus cok agirbasli ve cok caliskan biz elhamdulillah mutluyiz ama annem bunu kabullenemiyor birde malesef benim tarafimda cok bosanma var ve en ufak biseyde nolcak bosanirsiniz diyorlar. Insallah cocugumuz olmasini cok istiyoruz. Ama tup bebek seruveni cok zorlu bir yol

Canım farklı doktora gittinizmi hiç. Bazen doktor değiştirip çocuk sahibi olanlar oluyor. Biraz araştır istersen
Ankara ve bursada gitmedigim doktor kalmadim tabiki hepsi hemen bugun tupbebege baslayalim diyor ama biraz ustune gidince sansimizin cok dusuk oldugunu soyluyorlar

Yuzde 0 ve hic yukselme olmadi 2 yildir
Anladım canım bizim yüzde ikiydi oyüzden sordum. Boş gebelik geçirdim diyorsun, demekki hamile kalabiliyorsun. Bence önce kpss odaklan,sonra tekrar tüp bebeğe başlarsın. Aileleri de hiç duyma tıka kulaklarını,önemli olan evin içindeki huzur. Eşinle birbirinizi seviyorsunuz el ele verdikten sonra önünüzde hiç bir engel olamaz.

bazen böyle üstüste gelir herşey. imtihanda burda başlıyor zaten. Dilerim Allah hayırlı bir evlat verirde geri kalan bütün sorunlarınıza derman olur. çünkü sanki çocuğunuz olursa bu depresif halden sıyrılacaksınız gibi geldi bana.

Ankara ve bursada gitmedigim doktor kalmadim tabiki hepsi hemen bugun tupbebege baslayalim diyor ama biraz ustune gidince sansimizin cok dusuk oldugunu soyluyorlar

bursa demişsin

biz de bursa'dayız

acıbadem şahin bey bizim doktorumuz

biraz soğuk vs durur ama iyi bir doktor

bence olmayacak olana da olmaz ya da zor der

bir hastasının yumurta toplamasını gece 3 te yapmışlığı var yani

yanımda telde konuşup randevusunu ayarladı

bursa demişsin

biz de bursa'dayız

acıbadem şahin bey bizim doktorumuz

biraz soğuk vs durur ama iyi bir doktor

bence olmayacak olana da olmaz ya da zor der

bir hastasının yumurta toplamasını gece 3 te yapmışlığı var yani

yanımda telde konuşup randevusunu ayarladı
Sahin beye gitmedik hic. Soranus jimer ve pembemaviyle gorustuk hatta soranusta basarisiz bi denememiz oldu. Su an aslinda tup bebekten once kendi icimde halletmem gereken meseleler var. Bu kadar stresle tutcagi varsada tutmayacaktir. Once kafami toplayip hayatima bi yon cizmeliyim. OnerinIz icin tesekkur ederim. Yaza dogru esime tekrar test yapilacak %1 e bile cikarsa sansimiz var ozaman sahin beylede gorusuruz insallah

Back
X