• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardım edin ablalarım :(

Nisan.umut

Guru
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2010
1.268
337
323
Ablalarım yardımınıza ihtiyacım var....Şu anda yeni üniversiteliyim.Bölüm istediğim bölüm okul istediğim okul değil.Yinede beklentilerime göre çok daha iyi çıktı kötü diyemem.Fakat hayallerimin okulu çıkıyo heryerde karşıma.Orda okuyan arkadaşlarım var içim gidiyo resmen.2 yıl çalışıp kazandım ben lisede hiç çalışmadığımdan dolayı...Bu sene hazırlığım boş vaktim var ve dün gördüğüm bir rüyanında etkisiyle tekrar hazırlanmaya karar verdim.Puanım kırılıcak olsun bu seferde heyecan daha az olucak hiç değilse.Fakat aileme söylemiycem çünkü çok üzülürler geçen seneki hallerim onları çok üzmüştü malum zor bir sınav....Bugün gidip test kitapları alıcam kafama koydum o okula gidicem ben başka türlü olmiycak :( Sizlerden yorum almak istiyorum sizce bu yaptığım mantıklı mı delilik mi?
Kızlar çok kötüyüm gerçekten :(

İstediğin bölüme girdiysen bence gerek yok. Zaten alışıyorsun 1-2 aya,okulunu sevmeye başlarsın

Ablalarım yardımınıza ihtiyacım var....Şu anda yeni üniversiteliyim.Bölüm istediğim bölüm okul istediğim okul değil.Yinede beklentilerime göre çok daha iyi çıktı kötü diyemem.Fakat hayallerimin okulu çıkıyo heryerde karşıma.Orda okuyan arkadaşlarım var içim gidiyo resmen.2 yıl çalışıp kazandım ben lisede hiç çalışmadığımdan dolayı...Bu sene hazırlığım boş vaktim var ve dün gördüğüm bir rüyanında etkisiyle tekrar hazırlanmaya karar verdim.Puanım kırılıcak olsun bu seferde heyecan daha az olucak hiç değilse.Fakat aileme söylemiycem çünkü çok üzülürler geçen seneki hallerim onları çok üzmüştü malum zor bir sınav....Bugün gidip test kitapları alıcam kafama koydum o okula gidicem ben başka türlü olmiycak :( Sizlerden yorum almak istiyorum sizce bu yaptığım mantıklı mı delilik mi?
Kızlar çok kötüyüm gerçekten :(

Canım lise bittikten sonra mı 2 yıl arka arkaya sınava girip 2. yılında kazandın?
Kaç yaşındasın?
İstediğin bölümde mi okuyorsun?
Bölümün kaç yıllık?
Arkadaşların Sivas'ta mıydı senin?
Bir konu okumuştum,tüm arkadaşları aynı yerde o kişi ayrıydı sadece.
Senin konun muydu o?

Sana söyleyeceğim şey şu;
İlla,sınava gireyim,bölümümü sevmiyorum, diyorsan gir.
Ama bölümünü seviyorsan fakat sırf arkadaşlarından ayrısın diye girmek istiyorsan girme bence.
Ama,girmezsem pişman olurum,diyorsan gir.
Alışırsın çünkü zamanla ve çok iyi arkadaşların da olur orada muhakkak!
Şimdiki arkadaşlarınla da yarın bir gün illa ki ayrılacaksınız.
Yani okul bitecek iş,evlilik derken bir bakmışsın sadece tatillerde bir araya geliyor olacaksınız.
Gerçekten seviyorsanız,bağlıysanız birbirinize bu süre zarfında ayrı da olsanız kopmazsınız zaten.

Son düzenleme:
Şansını denemelisin
Geriye baktığında hayayında keşkelere yer bırakmamaya çalış
Kazanırsan ne ala, kazanamazsan burada devam edersin.
En azından denedim dersin:31:

Canım lise bittikten sonra mı 2 yıl arka arkaya sınava girip 2. yılında kazandın?
Kaç yaşındasın?
İstediğin bölümde mi okuyorsun?
Bölümün kaç yıllık?
Arkadaşların Sivas'ta mıydı senin?
Bir konu okumuştum,tüm arkadaşları aynı yerde o kişi ayrıydı sadece.
Senin konun muydu o?

Sana söyleyeceğim şey şu;
İlla,sınava gireyim,bölümümü sevmiyorum, diyorsan gir.
Ama bölümünü seviyorsan fakat sırf arkadaşlarından ayrısın diye girmek istiyorsan girme bence.
Ama,girmezsem pişman olurum,diyorsan gir.
Alışırsın çünkü zamanla ve çok iyi arkadaşların da olur orada muhakkak!
Şimdiki arkadaşlarınla da yarın bir gün illa ki ayrılacaksınız.
Yani okul bitecek iş,evlilik derken bir bakmışsın sadece tatillerde bir araya geliyor olacaksınız.
Gerçekten seviyorsanız,bağlıysanız birbirinize bu süre zarfında ayrı da olsanız kopmazsınız zaten.

Hayır canım ben istanbuldayım bölüm hazırlıkla 5yıl iktisat bölümüm fakat bilgi ünî ekonomi istiyorum işte söz geçiremiyorum bu isteğime :( hayalim orası ben marmaradayım şu an 1 ay geçti kimse kimseyle konşmuyo mutsuzum ...

özel okullara yatay geçiş yaparken burs alınabiliyomu?

Hayalin özel okul muydu? Hangi bölümde ve üniversitedesin rahatsız olmazsan merak ettim, geçeceğin üniversite hayal olmak dışında okuduğun alanda iyi mi? Kaç profesör kaç Dr var? Kaç mezun vermiş kaç yıllık üniversite. Hayaller önemli ama sırf hayalin diye hakkında daha iyi olanı bırakıp gitme canım. Tabi öyleyse.
Ben üniversiteyi bıraktım benim de hayalim olan okuldu ama bölüm değildi
İnan okulu görmüyorsun bile bir müddet sonra... Şöyle huzurla oturamadım bahçesinde bölümümü sevmediğimden mutsuzdum ve bıraktım.

Hayır canım ben istanbuldayım bölüm hazırlıkla 5yıl iktisat bölümüm fakat bilgi ünî ekonomi istiyorum işte söz geçiremiyorum bu isteğime :( hayalim orası ben marmaradayım şu an 1 ay geçti kimse kimseyle konşmuyo mutsuzum ...

Nede bilgi hayalin peki?

Af edersin canım karıştırdım ben konuları o zaman.
İstemediğin bölümse o zaman tekrardan denemeye değer.
Hem bu yıl hazırlık okuyormuşsun, 1 tane dersin var.
Rahat rahat çalışabilirsin.
Hazırlan,kazanırsın İnşAllah.
Ben de istemediğim bölümde okuyordum (İKTİSAT),okulumu dondurdum şu anda tekrar hazırlanıyorum.
Sanırım liseden sonra 2 sene hazırlanmışsın üniversite sınavına.
''Zaten 2 sene geç başladım üniversiteye,geç oldu artık'' diye düşünme sakın,çalış.
İstemediğin bir bölümde okumanın ne olduğunu ben çok iyi biliyorum.

Sevdiğin bölümse uğraşma bence bir iki dönem sonra alışıyorsun gitmek istemiyorsun

Yatay geçiş filan oluyorsa onu dene

Af edersin canım karıştırdım ben konuları o zaman.
İstemediğin bölümse o zaman tekrardan denemeye değer.
Hem bu yıl hazırlık okuyormuşsun, 1 tane dersin var.
Rahat rahat çalışabilirsin.
Hazırlan,kazanırsın İnşAllah.
Ben de istemediğim bölümde okuyordum (İKTİSAT),okulumu dondurdum şu anda tekrar hazırlanıyorum.
Sanırım liseden sonra 2 sene hazırlanmışsın üniversite sınavına.
''Zaten 2 sene geç başladım üniversiteye,geç oldu artık'' diye düşünme sakın,çalış.
İstemediğin bir bölümde okumanın ne olduğunu ben çok iyi biliyorum.

Hayır canım toplam 2kere girdim

Ben senin yerinde olsam,bir an evvel arkadaş bulmaya çalışırım.
Okula alışmakta,arkadaşın payı büyük.

Bilgi demişsin ama orada da herkes kucak açmış seni beklemiyor.
Orada arkadaşlarım var diyeceksin.Ama sen zaten 2 sene girmişsin.Seneye 3 olacak ve arkadaşların senden üst sınıfta olacak.
Zaten sen gittikten 1-2 sene sonra mezun olacaklar.Yine yeni arkadaşlara ihtiyacın olacak.
Arkadaş için veya sevgili için okul seçimine karşıyım.
Üstelik okulun gayet güzel.Bence hiç içini bulandırma.

Ben senin yerinde olsam,bir an evvel arkadaş bulmaya çalışırım.
Okula alışmakta,arkadaşın payı büyük.

Bilgi demişsin ama orada da herkes kucak açmış seni beklemiyor.
Orada arkadaşlarım var diyeceksin.Ama sen zaten 2 sene girmişsin.Seneye 3 olacak ve arkadaşların senden üst sınıfta olacak.
Zaten sen gittikten 1-2 sene sonra mezun olacaklar.Yine yeni arkadaşlara ihtiyacın olacak.
Arkadaş için veya sevgili için okul seçimine karşıyım.
Üstelik okulun gayet güzel.Bence hiç içini bulandırma.

Okulda Rkadaşlarım var iki tanesiyle çok yakınım ama sınıf iğrenç çok sıkıcı onlar başka snfta :(

burda bilgililer de vardır ama yani marmara iktisat varken neden bilgi ekonomi? okul desen daha köklü, daha kaliteli, bölüm desen daha kapsamlı. üstüne ekonomi master ı yaparsın eğer o alanda çalışacaksan. okulu seversin emin ol. marmara üniversitesi bu, boru mu? bence sen bu yıl o iki yılın stresini atmaya, dinlenmeye bak ve madem bu kadar heveslisin kendine bir yol çizip okulla beraber nasıl kendine artılar ekleyeceğini düşün. ne biliyim başka bir dil daha olabilir, finans alanında sertifika programları olabilir ama bu yılını böyle bir okul hevesi uğruna heba etme.bölüm değil de okul için kendini üzme bence :)

sınavlara bir daha bir daha hazırlanmak gecen zaman onca emek ......bence biran önce hayata atıl yasamaya bak . kaç sene kybın olacak sonra yasıtların para kazanırken evlenırken sen hala ders calısıyor sınıf gecmeye ugrasıyor olacaksın aılenden para alarak hanı ılk sene kazanmıs olsan tamam ama zaten 2. yıl kazanmıssın busene puan kesıntısıne ragmen olacagı ne malum ? yanı tamamen zaman kaybı olur ustelık ki istanbulda okuyorsun ustelık marmarada bence kıymetını bıl ...

Back
X