Merhaba. Benim bebeğim de öyleydi. Bizim sebebimiz alerji. İlk ay, 3 ve 6 ay aşılarindan sonra bebeğimde değişik alerjiler basladi. 6 ay aşısından sonra tüm meyveler, baklagiller, kuruyemisler, yumurta, süt, ayrica kabak, havuç, pazı, sarımsak, soğan dışında tüm sebzelere alerjisi vardi.
Asla yatmazdı, uyumazdi demiyorum yatmazdi. Hatta daha dün fotoğraflarını karıştırırken bir fotoğrafını gördüm içim sızladı. 3 haftalık kadar, teyzesi kedi yavrusu tutar gibi boynundan ve poposundan dik konumda tutmus, öyle uyumuş kalmis. Çünkü mide sıvısı sürekli ağzına gelirdi. Yatar pozisyona geçtiği an mide sıvısı daha çok ağzına gelip rahatsız ediyordu. Doktor reflü demisti ama alerjiden kaynaklandığını dokunan besinleri diyetle test ettiğimde anladim. Dokunan ne yesem hala mide sıvısı ağzına gelir, yüzünü ekşitip yutar ve gece sabaha kadar uyumaz.
Kucakta gezdirerek uyutabilirsek yüz üstü yatirirdik yatağa. Bu şekilde 20 dakika uyurdu. Sırt üstü yatirirsam beş dakika uyumazdi. Çünkü alerjik besin aldığında inanılmaz gazı olur hala.
Hala gece abartısız on kere uyanır. Bir yaşından sonra belirgin duzeldi. 6 aydan sonra asilari yaptırmamaya basladim. 14 aylıkken ağır metal detoksuna başladım. 3 ay içinde alerjisi yüzde seksen iyileşti. Ama ne olduysa son bir haftadır yine bir şeyler ters gidiyor. Bugün banyo suyuna epsom tuzu karıştırdım, banyodan sonra çok rahat uyudu. Normalde banyo yapınca bile uyumayan bir bebektir bu arada. Biraz daha sıklaştıracağım detoks banyosunu.
Bunları yalnız olmadiginizi bilmeniz için yazdim. Bir kaç öneride bulunmak istiyorum size. Önceden huzurlu olan bebeğiniz beş aydan sonra degistiyse sebebi o doneme kadar yapılan asilarin ve kullandiginiz ilaclarin olusturdugu toksik yük ve ağır metal zehirlenmesi olabilir. Bebeğinize mümkün mertebe ilaç vermeyin. Aşılarla ilgili daha fazla bilgiye vitamingiller.com ve lilliputian.me sitelerinden, Instagram'da @vitamingiller.hq hesabindan ulaşabilirsiniz. Yine instagramda @glutensizdunyacom hesabında detoks banyosu adıyla @organik_anne hesabında aşı detoksu adıyla paylaşılan gönderileri inceleyin ve detoks yapın. Çok hızlı sonuç alacaksınız, ben denedim gordum.
Zeytinyağı, tereyağ, kuyruk yağı dışında yağ kullanmayın. Paket gıda tuketmeyin, bir kaç katkı maddesinin yan etkisini okuyun alerjileri tetikledigini goreceksiniz. Özellikle msg(monosodyum glutamat) ve titanyum dioksitten uzak durun. Liste kabarık ben en tehlikelilerini yazdim. Tuz çok önemli, işlenmemiş kaya tuzu kullanın, market tuzlarinin tamamının mikro plastik içerdiği kanitlandi.
Hiçbir deterjan, bebe yagi, losyon, sampuan, parfum, kolonya kullanmayin. Çamaşır deterjanı olarak boron adlı deterjanin doğal içerikli olduğunu okumuştum, alternatif olabilir. @glutendizdunyacom hesabında ev yapımı deterjan tarifi de var. Ben bulasik deterjani, sivi sabun, duş jeli ve şampuan olarak doğal sabunu rendeleyip sulandırıp kullanıyorum, çok pratik. Saçı sanıldığı gibi sertlestirmiyor doğal sabun. İlk bir kaç yıkama kötü sonuç veriyor, cilt uyum sağladığında saçlarim yumusacik oldu çok şaşırmıştım buna. Yumusaklik yeterli gelmezse durulama suyuna yarım çay bardağı doğal sirke karistirinca hem yumuşak hem parlak oluyor saçlar.
Bebeginizi sadece karbonatlı suyla yıkayın, durulayin. Bir iki haftada bir doğal sabun kullanabilirsiniz. Sık sabun kullanmak cildin doğal florasını bozuyormus bebekte. Sabunu sadepazar marka kullanıyorum bu arada. Lavaboları ve tuvaleti market tuzuyla ovuyorum, ovma gerektirmeyen zamanlarda biraz Arap sabunu koyup fircaliyorum sadece.
Enziriyorsaniz yediklerinize ve bebeğinize yedirdiklerinize dikkat edin. Süt ürünleri, yumurta, baklagil, kuruyemis, tropikal meyveleri, kırmızı renkli gıdaları, mümkünse gluteni üç hafta süreyle tamamen kesin. 3 hafta içinde bebeğinizdeki belirtiler azaliyorsa alerjisi vardır. Ayrıca ek gıda miktarını azaltıp daha çok emzirin. Anne sütü dışında ne kadar besin alırsa o kadar çok rahatsız olur sindirim sistemi. Doğal sağlık dernegi sitesinde kan grubuna uygun beslenme görselleri var, oradan bebeğinizin kan grubuna uygun besinleri öğrenip ek gıdayı bunlarla sınırlandırın. Karışık yedirmeyin, sindirmesi daha zor olur. Bir öğünde mesela sadece soğan ve pazıyı az zeytinyağı ile pişirip verin. Yanında başka hiçbir şey yedirmeyin. Ya da dokunmadigindan emin olduğunuz meyvelerin suyunu verin. Ek gıdayı sabah saatlerinde vermeye gayret edin ki gece uykusu çok etkilenmesin.
Konu çok ayrıntılı, çok uzun yazıyorum o yüzden ama gözünüz korkmasin. Aslında normalde biz çok karışık yasiyoruz. Yazdıklarım çok daha sade bir hayat anlamı tasiyor. Aliskanliklarinizi degistirmeye cesaret ettikten sonra çok kolay olduğunu göreceksiniz.
Sormak istediginiz bir şey olursa bana yazabilirsiniz. Bebeginizin hastalık donemlerinde uygulayabileceginiz tarifler için doktor Aidin Salih'in Gerçek Tıp kitabını şiddetle öneriyorum. @glutensizdunyacom ve @organik_anne hesaplarinda da denenmiş tarifler bulabilirsiniz. Özellikle @glutensizdunyacom hesabından öğrenip uyguladığım tüm tarifler kesin çözüm oldu hastalık anlarinda.