bir hafta oncesine kadar benim bebegim de mama(yari yariya sagilmis anne sutu) miktarini yariya indirmisti,cok sik acikiyor feryat figan agliyor ama yemege gelince de 20-30 cc icip birakiyodu,ne kadar ugrassam da gerisini almiyodu.Sorun ne mamada ne de biberonda,cunku bebegim dogdugu gunden beri biberona alisik,mamasini da sadece hastaneden gelince degistirdik(doktorumuz mama degistirme konusunda cok hassas,ciddi bir sebep olmadikca asla degistirmemiza izin vermiyor,bebegin bunyesi anca alisiyor cunku belli bir mamaya).Bir gun butun gun agayinca ve ne ya;ptiysam care olmayinca,yememesi de beni iyice telaslandirinca acile goturdum,iyi bir doktor nobetteydi.Bebegin hic bir sorunu yok,sadece bu kadar sik yemek yedirmeyeceksin,saatiyle vereceksin dedi.Gunde en iyisi 6 ogun dedi.Miktarini arttiracak,arayi uzatacksin ki midesi dinlensin aciksin ve yesin dedi.Bende icimden bu kadin bilmiyor mu soz konusu bebek diye kizdim,nasil vermem kizim acikinca,nasil saatini beklesin 3 aylik yavru.Bir kac gun zorlandik,olmadi,sinirlerim bozuldu.Esim bebek bakimi konusunda cok titiz,istikrarli davran devam et diye israr edince,yemek saati gelene kadar aglasa da oyaladim,hoplattik ziplattik vermedik hemen.Oyle oyle yaparak yemek arasini 3.5 saate cikardik(geceleri 4-5 saat yemeden uyuyor

) haliyle miktari da kendi arttirdi.Simdi genellikle her ogun 80 cc anne sutu 30 cc de Aptamil 1 veriyoruz

.Ha bir de cok buyuk etkisi oldugundan eminim,annem geldi yardimimiza ve ben cok daha huzurlu ve stressizim,bebegim benim gerginligimi de hissediyor olabilir.Diyecegim o ki,sik sik vermeyin mamayi,arayi uzatin ve sakin olmaya calisin.Ben her yemek saatinde bir siseye bakar bir bebegime,simdi bunu hayatta yemez,gene 30 yer gene 40 yer diye diye basliyodum,icten ice hep stres yapiyodum.Zor oldugunu biliyorum ama sukunetle ve sabirla bu meselenin ustune varin,insallah bebislerimiz hep duzgun beslenir ve saglikla buyurler.