Yardim edin kizlar :(

Rasko

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2014
42
4
1
İstanbul
Universitede 2. Sinifa gectim hukuk fakultesindeyim okulumuz cok kalabalik arkadas edinemedim cok yalniz kaldim cevremdeki insanlar ise hep grup halinde ben mi cok asosyalim yoksa insanlar mi beni cok itici buluyor anlam veremedim sadece liseden bir arkadasim var baska kimse yok hayatimda neden boyle anlamiyorum insanlar neden benden uzak duruyor yaptigim hicbir sey yok gibi dusunuyorum ama mutlaka bi nedeni vardir cok sikildim bu hayattan bana akil verin

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Aaa hayattan sıkılmak için neden bu şimdi...Lise , üniversite onlarca arkadaşım oldu belki, sonra okul bitince hayatında kalan 3-5 geçmiyor zaten.

İnsanlarla tanışmak istiyorsan, hiç kasma. Direk git, konuş. Merhabalaş, derslerden, memleketten bir konu aç. Ortaya laf at, rahat ol .

.

Her seyi yapiyorum okuldan birkac insanla da tanistim boyle boyle ama sonrasinda yuzune bakmiyorlar insanin. ben mi cok despot duruyorum ya da itici anlamiyorum insanlari asagilayan buyuk burunlu biri de degilim cok silik bi insan olarak kaldim lisede de boyleydi ilkokulda da psikologa mi basvursam o derdime care olur mu

Lisedede üniwdede inanılmaz çok arkadaşım vardı bi kafye giderdim tanımadığım insan olmazdı..
1. sınıf ken 3lerle 4lerle takılıyordum..

liseden tek bir arkadaşımla bile görüşmiüyorum..
üniwdende tek bir arkadaşımla görüşüyorum..

Üniversite dönemi bir insanın yaşayabilceği en güzel senelerdir. Ve bu değerli senelerini böyle düşünüp ve davranak mahvetme bence insanlar sana yaklaşmıyorsa sen içlerine girmeye çalış sıcakkanlı ol ortak yönler bul gruplara üye ol bir çok seçenek var ünide elinin altında sosyalleşmek için bence insanlar neden benden uzak duruyor diye düşünme sen gerekli gayreti göster arkdaş olabilmek için

Senden rahatsız olduklarını sanmıyorum canım. Sınıf büyükmüş, ilk yılda adapte olmaya çalışıyor insanlar, dersler yeni ortam falan....

Ama aklında kalacaksa bir psikoloğa da danış. Belki seni daha iyi gözlemleyip , tavsiyeleri olabilir.

.

Zaten gayret ettigim halde olmadigi icin uzuluyorum sosyal gruplara uye oldum ama aktif degiller insanlara olabildigince sicak davraniyorim dert dinliyorum vs. benim sorunumu anlatacagim tek kisi bile yok insanlar ancak bir derdi oldugunda ornegin ders notuna ihtiyaci oldugunda bana yaziyor cikar amacli

Ben de psikologa danismayi dusunuyorum ama ilkokuldayken psikologa gitmistim psikiyatrist de olabilir sadece ilac verip gondermisti olayin derinine inmediler ve o zamandan beri hep cikar amacli kullanilan bi insan olarak kaldim

Tek yapman gereken başı dik özgüveni sağlam bir hava yaratmandir. Insanlari takmazsan bak gör neler oluyor. Azicik kendini sev ve bir seyleri, bir süre icinde yasa. Dik dur, insanlar bi sey sorunca guleryuzle ve kendinden emin cevaplar ver. Ama cevaplar kisa olsun. Ben uzun uzun konuşan insanlardan uzaklasirim çünkü. Kisa ve net olsun ki insanlarin dikkatini cekesin...

O niye öyle ya? Sırf arkadaş edinmek için aşırıcı verici oluyor, insanlara hayır diyemiyorsan, bunu çok kullanan olur elbet. Çok fırsatçı insan var, bikeresinde sırf ayak üstü merhabalaştığım biri, bölümümü sorup ödevini yapmamı rica etmişti. Hayır diyince de bayağa bozuldu, yüzsüz.

Canım genceciksin, iç dünyan zengin olsun asıl. Hayattan tek başına zevk al. Sevdiğin şeyleri yap. Herkes aslında en çok kendiyle başbaşa. Sen kendinle barışık olunca, emin ol insanlar o enerjine kapılacak zaten.

.

Son düzenleme:

Bunu yapmaya calisacagim tesekkur ederim :)

Insanlara hayir diyemiyorum belki de sorun budur gercekten kirilip uzulecekler diye korkuyorum arkadas cevrem de bunu kullanmaya basladi sanirim birileriyle tartismaya girmek bile beni asiri strese sokuyor

ben de Türkiye'nin en kalabalık hukuk fakültesinden mezun oldum

bizim anfide kokoşlar grubu ve cemaat grubu şeklinde bir ayrım vardı bir de benim gibi ortalarda dolaşan 3-5 kişi

son sınıfa doğru hemen herkesle selamın oluyor ama asıl arkadaşlarını mesleğe girip adliyede koşturmaya başlayınca ediniyorsun

o yüzden arkadaş meselesine takılma, okulunu uzatmadan ve iyi bir ortalamayla bitirmeye çalış

İşte bu psikolojik yardım almayı gerektiren bir konu. Seni düşünmeyeni sen niye düşüneceksin ki? Hayatta çok sömürenin çıkar hayır demeyi öğrenmezsen.

.

Haklisin sadece derslere yonelmem gerek bu durum derslerimi de etkiledi zaten o yuzden cok uzuluyorum

Haklisin sadece derslere yonelmem gerek bu durum derslerimi de etkiledi zaten o yuzden cok uzuluyorum

Evet haklisin bunu ogrenmeliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…