yardim edin lütfeen bulantı ve kusma

CawreS

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2010
49
0
36
Avusturya
hamileligimin 7.haftasinda mide bulantilarim basladi..ama kusmalarim yoktu..suan 10 haftalik hamileyim bulantilarim fazlalasti..ve cok kusuyorum..
hic bisey yiyemiyorum..hic kg almamisim cok uzuluyorum ))=
napmaliyim :S

kilo almamana üzülme zaten doktorlar ilk 3 ay kilo alımını önermioyrlar kilo kaybetmezsen o yeter
2- 3 kilo vermeyi bile normal olarak görüyorlar yine de sen gıdana dikkat et
en önemlisi stres yapma

Kendini çok sıkma canım.
Bu zamanlarda kilo alman zaten gerekmiyor.
Ben 6. ayımı doldurucam neredeyse, hala midem kötü, hiç kilo almadım. Üstüne bir de 5 kilo verdim.
Çok zor günler geçirdim.
Umarım senin ki en kısa zamanda geçer, 3.4. aydan sonra rahatlıkla alırsın kilo inş.
Allah yardımcın olsun.

ilk zamanlarda kilo almak bir yana dursun, neredeyse 6 ay bitmek üzere, tam 9 kilo verdim. kusmak ve mide bulantıları nedeniyle çok çok çok zor zamanlar yaşadım. şu an beslenmemi düzene sokmak için dikkatli yiyip içmeye çalışıyorum. ama inan bana hala ve hala midem kusmak istiyor. kimisinin böyle olabiliyor. yani kendinin ne kadar normal durumda olduğunu düşün ve şükret. daha çooook ufak bir bebeğin var ve Allah inşallah sağlıkla kavuştursun sizi, endişelenme hiç. aaa bu insanlar 6 ay kusmuşlar diye de düşünme, belki senin öyle olmayacaktır. bu yazılanları okuyup, sadece haline şükret ve kötü hiç bir şey düşünme. Allah'a çok güven.

Araf Suresi/ Ayet 189 : Allahım, bize sağlıklı iyi bir çocuk verdiğin zaman, sana şükredenlerden oluruz.

benimde bulantılarım 7. haftada basladı. 5. ayda bitti. ama hala kokulara karsı cok hassasım bazen kusuyorum. 2 ayda 5 kilo vermistim simdi 14 kilo aldım.bulantıların gecsin kilo almaktan sikayet edeceksin merak etme. ben bir bardak su içemiyordum.cok korkuyordum bebegim beslenemeyecek diye.4 ay sonuna kadar kusmak normalmiş. zaten daha sonraki aylarda yeme içme konusuna cok dikkat etmen gerekiyor. bana dr 4 ay hiç bir sey yemesende bebek kendini besler korkma demişti. sadece sabret ve bu günlerin gecmesini bekle sonras tadını cıkarıcaksın üzülme...

Merhaba, Allah tamamına erdirsin inşaallah, benim ilk 3 ayım da bulantı ve kusmayla geçti. Suyun bile tadı yoktu inan. Ama 13. haftadan sonra şıp diye düzeldi. 2 kilo vermiştim kusmaktan. Şimdi toplamda 8 kilo aldım. Zamanla düzelir inşaallah, kolaylıklar diliyorum...

inanin beni cok rahatlattiniz hepinize cok tesekkur ederim..
ALLAH hepinize saglikli huzurlu bebisler versin ins (=

hamileligimin 7.haftasinda mide bulantilarim basladi..ama kusmalarim yoktu..suan 10 haftalik hamileyim bulantilarim fazlalasti..ve cok kusuyorum..
hic bisey yiyemiyorum..hic kg almamisim cok uzuluyorum ))=
napmaliyim :S

canım endişelenme dr tavsiyelerine uy gerekirse ilaç verir bulantı için sabah yataktan kalkmadan çubuk kraker yerdim hep yada 1 elma yanı başına koy akşamdan kalkmadan ye çok hafifletiyor bulantıyı ben ilk 5 ay hiç kilo almadım 3 kilo verdim 9 ayın sonunda 7 kilo aldım toplam bebeğim 3 kg doğdu ama çok sağlıklıydı:nazar:

beslenmeniz çok azsa ve yetersizse doktorunuz serum takabilir bende öyle olmuştu 10 kilo vermiştim,kova yanımda yatıyordum:))
2 saatte bir mutlaka ağzınıza birşeyler atın,leplebi galeta tuzlu çubuk yardımcı olabilir yada zeytin peynir...geçecek bu zamanlar sabır..

naneli sakızda işe yarıyor. birde biyerde okumuştum zencefilli şeker çok iyi geliyomuş deneyebilirsin.

Back
X