• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yardım edin lütfen çok çaresizim fikirlerinize ihtiyacım var!!!

TURKUAZ00

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2012
41
0
26
Afyon
merhaba arkadaşlar lütfen yardım edin çok kararsızım ne yapacağımı bilmiyorum fikirleriniz benim için çok önemli.önce durumumu anlatayım.bu sene mayıs ayında kendi memleketimden biriyle tanıştım.ilk tanışmamız görücü usulüydü sonra devreye kendi girdi tanışmak istedi.ilk başlarda telefonla konuştuk,netten resimlerini gördüm normaldi.konuşmaları,hayata bakış açısınıda beğenmiştim çoğu şeyde aynı düşünüyorduk.sonra yüz yüze görüştük tip konusunda çok yakışıklı değildi,ama o an bunu önemsemedim.karakteri daha önemli diye düşündüm.25 yaşındayım ve bundan 3 sene önceki ilişkimde tipine efendi ve masum görünüşüne aldanmıştım.o yüzden bu sefer tip konusunun üzerinde durmamıştım.4 ay falan konuştuk herşey güzeldi ilgisi alakası bana değer veriyodu ve seviyordu bunu her halinden anlayabiliyordum.ama bu zaman içerisinde kafamda çevremdeki bazı arkadaşlarımın etkisiyle bazı tereddütler oluşmaya başladı.tip konusunda benim yanıma pek yakıştırmayanlar ve sırf memur diye evlendiğimi falan düşününler vardı.bunlardan rahatsız olmaya başldım.ayrılmaya çalıştım ama kıyamadım çok seviyordu.sonra devreye aileler girdi.hep dua ettim hayırszsa olmasın diye bi şeyler bahane olsun diye ama ufak tefek şeyler dışında pek bi sorun çıkmadı ve 2 aydır sözlüyüm.sözlüm şu an askerde eylülde düğünümüz olacak nasipse.ama ben hala gelgitler yaşıyorum.bazen onu çok beğeniyorum bazen bana tipi çok kötü geliyor.yüzü fena değil yakışıklı bile sayılabilir ama minyon tipli boyu benden 5 cm uzun.ve kulakları kepçe,alnı açık biraz saçları falan ne bileyim böyle bi kaç tane şey gözüme batıyor bazen.ama huyunda suyunda en ufak bi olumsuzluk görmedim şimdiye kadar ilerde nasıl olur bilemiyorum.aileside normal fazla kültürlü dört dörtlük bi ailesi yok ama idare eder cinsten.babam ailesine pek ısınamadı sonradan köyde durmaları kendilerini fazla geliştirememiş olmalarına falan çok taktı kafayı.ama çocuk iyi diye birşey demedi.ama kendi içimde çok bocalıyorum yanlışmı yapıyorum diye.çevremde yakışıklı birini görsem o niye böyle değil diye kıyaslama yapıyorum,toplum içindeyken herkes ne der diye çok kaygılanıyorum.biliyorum çok yanlış yapıyorum farkındayım sonuçta Allah yarattı herkesi.ama ne bileyim bazen kendimi bu düşünceden alamıyorum.ilerde geçer mi?yoksa yol yakınken dönmelimiyim.sevgim de var sonuçta alıştım artık ayrılmakta pek gelmiyor içimden...ufff ne yapcam bilmiyorum yardım edin lütfen...

dış görünüş herşey degıldır...

unutma kı, çok yakısıklı buldugu bırısını, tanıdıktan sonra gormek dahı ıstemeyebılıyor ınsan......

Son düzenleyen: Moderatör:
Huy çok çok önemli hani içi çirkin dışı güzel biriyle ne yapsan olmazda tam tersi durumda olur.
Fakat sende bu zorlama olmuş,kendini zorluyorsun sanki huyu güzel başka ne bekliyorsun gibi.
İçinden gelmedikçe isteyerek olmadıkça o acaba hep kafanda döner.Döner durur senide rahatsız eder.
Kendini zorlama,zorlayarak olmaz,hele zorlamayla sevilmez.
İnsan ilk tanıştıkları anda ısınamadıkları birisine,zamanla ısınır da severya hani ve onu en güzel görür ya.Sende bu olmamış.:50:

valla kardeşim huyu iyi diyosun sevıyorumda alıstımda dıyosun daha ne ıstıyosun bu zamanda iyi huylu ınsan yok senın haberın var demı bundan

hayata bakışı, huyu çok önemli tabi ama o insanı beğenmen de lazım, başkalarının düşüncelerini, sözlerini bir kenara koy hatta bir süre rica et insanlardan sana yorum yapmasınlar ve düşün her gece bu insanla aynı yatağa girebilecek misin, içinden ona dokunmak öpmek gelecek mi eğer evet dersen ne iyi ama olmaz diyorsan kararını tekrar gözden geçir, her şekilde bekle askerden dönsün biraz daha görüşün o zaman daha rahat karar verirsin bu durumda evlilik için acele etmemeni öneririm

milletin ne dediğine bakmayın..elin agzi torba değil ki büzesiniz...çok yakisikli olsaydı emin olun millet yine kusur bulurdu..yani maksat dedikodu yapalım zaman geçsin hesabı..

Tipe çok fazla önem verme ama hemen de resti çekme derim
Belki daha çok ısınacaksın belli olmaz
Yüzü güzele 40 günde doyulurmuşta, huyu güzele doyulmazmış.
Ki bende çevrem tarafından çok beğenilen yakışıklı denilen kültürlü birinden yedim darbeyi
Keşke çirkin olsaydı keşke kültürsüz olsaydı da bunu bana yapmasaydı
Herşey yürekte başlar, biter
İnşallah dediğin gibi çok iyi biridir ve ömür boyu mutlu olursunuz...

Son düzenleme:
haklısınız huy çok önemli.ilk başlarda tipine takılmamaıştım.sonra sonra keşke boyu biraz daha uzun olsaydı.keşke kulakları daha güzel olsaydı falan diye içimden geçirmeye başladım.çevremde çoğu insan çok iyi bişeyi yok daha ne istiyosun diyor kendimi çok iyi hissediyorum o zaman .bazıları kötü yorum yapınca hemen soğuyorum.birde ailesinde ki bazı olumsuzlıklarda çok gözüme batmaya başlayınca çok morelim bozuluyor.ama tip konusunda zamanla daha güzel geliyor bazen eskiye göre.acaba değişirmi biraz kilo alsa bakım yapsa.ne bileyim bazı erkekler zamanla daha iyi hale gelebiliyor.bu da öle olsa ne güzel olurdu.aranızda bu durumu yaşayan var mı?ne yapmak daha sağlıklı sizce?

milletin dediklerine takılmayın,önemli olan kendi iç sesiniz.artıları daha fazlaysa,ona karşı sevgi hissediyorsanız ve madem iyi biriyse,tip neden önem taşısın.?acaba sevgi yönünden bir eksiklik mi hissediyorsunuz? onun için mi bazı şeyler gözünüze batıyor?çünkü insan sevdiği zaman böyle kusurlara takılmaz gibi geliyor.en iyisi evlenmmek için acele etmeyip zamana bırakın.zaman en doğru kararı vermenizi sağlayacaktır.

Son düzenleme:
sözlün için baskalarına da tipiyle alakalı laf söyletme:20::20::20:
herkes brad pitt angeline jolie olmak ister
ama Allahın yarattığı tiplere laf söylenmesini dogru bulmuyorum

sözlünün veya anne babasının burayı okuduğunu bir düşünsene ne kadar rencide edici
eger cok irrite ediyorsa evlenmemen en doğru secenek,aynı yatagı paylasacaksın çünkü

canım başkalarına niye bakıyorsun hem seviyormusun seviyorsan başkasını gorunce niye kıyaslıyorsun bır tanıdıgım vardı cocuk yakışıklı kız olkadar yakışmıyordu yanına kuzenım ona sordu seviyorsun ama canım bı kendıne bı on abak oda dedıkı gel bide sevdiğimi gözümde gör diye tem kapak oldu can gorunuş gecıcıdır tabı ilk insan bırını tanımayınca gorunuşe bakar ama sen tanıyorsun yanı bence birgununu bu duşunceye ver onla olmak istıyormusun omu gercekten istediğin onu gorunce nasıl hissedıyorsun cok yakısıklı olanlar var ama goruntulerı içlerıne vurmamış canım kımseye bakma

Seni cok iyi anliyorum tatlim.
Benim Anneannemde hep bir erkek hakkinda konusuldugunda, eger o erkek cirkinse ve onun güzel huyundan bahsediliyorsa hic inanmazdi, sIk söyledigi sözlerinden biri "Cirkinin huyuda cirkin olur" derdi. Insanlar maalesef öyle düsünüyor, ama sen birak milletin ne dedigini, daha bakalim onlar kimlerle evlenecekler, onlarin kizlari kimlerle evlenecek, daha dur bakalim.
Simdi sen evlenmesen, yarin birgünde evde kaldi diye dedikodu edecekler, yakisikli birini bulsan ama iyi bir isi olmayan biri olursa ozamanda gitti bes parasiz adamla evlendi diyecekler, sanki millete lafmi yok, bulurlar mutlaka konusulacak birsey.

Sen kendi icini dinleyeceksin: Sen bu adami seviyormusun? Sen evlendikten sonra onu sevebilecekmisin? Kendini sana sevdiriyormu? Zamanla insan evliligindede daha cok seviyor.
Ben kendim buna sahit oldum, yillar gectikce esimi daha cok sevdim.
Büyükler hep derdi ama ben genelde inanmazdim, insan bastan zil zurna asik olmasi gerek sanardim. Ama meger öyle evlenenler daha cabuk soguyorlarmis birbirinden, yada bir tek bana dek geldi ve ben hep öyle olaylara sahit oldum bilemiyorum.
Cok severek evlenen ne cok insanlarin bosandigina sahit oldum.

Sahsen ben kendim hep yakisikli bir es basa bela derdim. Artik onun pesinden kosan hangi kadinla ugrasacaksin derdim. Ama bir gün cok cok cirkin buldugum bir akrabamin sevgilisi oldugunu ögrenince afallamistim resmen. Meger cirkinde aldatiyormus : )
Meger insanin ici önemliymis, cirkin veya güzel bir yana, huyu güzelmi? Seni seviyormu? Meger o önemliymis.

Ben kücükken annemin bir arkadasi ikinci kez evlenmisti ve annemle otururken anlatiyordu "Bu adamla cok iyiyim, ilk esimi öpmek bile istemezdim, cok cirkindi" diyei, ilk evliligi aile baskisiyla olmusmus ve 11 sene ve üc cocuk sonra kadinin istegi üzere bosanmislar. Ama ikinci evliligi 9 ay icinde bitmisti, esi onu terketmisti.
Bu olunca dedimki: Demek yakisikliklada, sevmeklede olmuyormus.
Keske birinci esini arada sirada bir öpseydi dedim icimden, belki ici isinirdi ona karsi : )
Yasimda kücüktü, öyle düsünmüstüm, halada öyle düsünüyorum.

Cirkin buldugun, dis görünüsünü begenmedigin birisiyle evlensen bile o insana bir sans taniman gerek, yoksa senelerde gecse, cocuklarinda olsa, onun görüntüsünü kafana taka taka büyütürsün ve sonucta bosanirsiniz, hicbirseye degmez.
Insanlarin doldurusunada asla gelme "Bence cok yakisikli, ben onu cok seviyorum" de gec. Sen begendikten sonra, sen esinle mutlu olduktan sonra, kimseye laf düsmez. Onlar oturduklari yerden begenmesinler, cokda tIn!

Ya hep, ya hic tatlim.

Son düzenleme:
yani şimdi hem seviyorum diyorsun
hemde başkaları ne der
yada yakışıklı birini görünce o niye böyle değil diyorsun
aklında en ufak bir şüphen varsa yol yakınken geri dön arkadaşım
iyi huy karakter çok önemli
ama önce beğeniceksin sen bu adamı her haliyle
evlilik bir ömür boyu
ilerde alışırımlarla olmaz bu iş

Sözlünle anlaşabiliyorsan, yanında rahat ve huzurluysan, onunla ömrünü geçirebileceğine inanıyorsan, onunla eğlenebiliyorsan insanların çirkin sözü seni etkilememeliydi.. Kaldıki sen bile çirkin buluyorsun sevgilini.. Aşık değilsin bence ona.. İyice düşün taşın herşeyi tart derim ben sana..

Klişe olacak ama önemli olan huydur. Bir de eğer görünüş bakımından nişanlınıza ısınamadıysanız evliliği ertelemeniz gerekebilir. Şuan bu kadar iyiyken fiziksel görünüşü gözünüze batıyorsa ilerde en ufak bir tartışmada gözünüzde iyice çirkinleşecektir. Bu defa böyle biyine layık değildim deyip hem kendinizi hem de eşinizi mutsuz edersiniz.

gelen yorumlarda dış güzelliğin geçici oluşu,iç güzelliğin en önemlisi olduğu noktasına değinilmiş,ben de katılıyorum.

ancak bana sen kendini ikna etmeye çalışıyormuşsun gibi geldi, seni çok seviyor,çok iyi biri,sana olan ilgisini seviyorsun ama bir şeyler eksik.
insan sevidiğine eleştiri yaptırmaz,o eleştirilerden etkilenmek yerine eleştirene tepki gösterir.

senin ona karşı duygularında eksik bir şeyler var, tam değil, seviyorsun ama aşık olduğun adama bakar gibi bakmıyorsun ona gibi.

bence içini iyice dinle,bir ömür bu yüze bakıp mutlu olacağım,en özel duygularımı bu adamla yaşayacağım(cinselliği de katıyorum),onun olmak,onun da benim olmasını istiyor muyum?

bunları iyice düşünmeni tavsiye ederim.

Bak canım tip falan yalan bundan Allah ömür verirse 30 yıl sonrasını düşün güzellikmi kalacak gençlik mi kalacak Allah aşkına karakter önemli bende yakışıklılığına kandım ne gördüm anlattım konuma bak istersen inan tip falan önemseme. Evlilik bu insanların söylemesine bakma sen çekemeyenlerde olabilir ne bileyim ama sen sırf evlenmek için evleniyor gibisin yani sanki zorlamışsın kendini gibi geldi bana ısınamadıysan orasını bilemem

Şu boş konuşan insanlardan nefret ediyorum.
Kendileri kusursuz herhalde ki adamla uğraşıyolar, senin de kafanı bulandırıyolar.
Yüzü güzelden zamanla gönlü geçer insanın, önemli olan huy ve karakterdir.
Allah kalbi güzel insanlarla yoldaş etsin cümlemizi..

merhaba arkadaşlar lütfen yardım edin çok kararsızım ne yapacağımı bilmiyorum fikirleriniz benim için çok önemli.önce durumumu anlatayım.bu sene mayıs ayında kendi memleketimden biriyle tanıştım.ilk tanışmamız görücü usulüydü sonra devreye kendi girdi tanışmak istedi.ilk başlarda telefonla konuştuk,netten resimlerini gördüm normaldi.konuşmaları,hayata bakış açısınıda beğenmiştim çoğu şeyde aynı düşünüyorduk.sonra yüz yüze görüştük tip konusunda çok yakışıklı değildi,ama o an bunu önemsemedim.karakteri daha önemli diye düşündüm.25 yaşındayım ve bundan 3 sene önceki ilişkimde tipine efendi ve masum görünüşüne aldanmıştım.o yüzden bu sefer tip konusunun üzerinde durmamıştım.4 ay falan konuştuk herşey güzeldi ilgisi alakası bana değer veriyodu ve seviyordu bunu her halinden anlayabiliyordum.ama bu zaman içerisinde kafamda çevremdeki bazı arkadaşlarımın etkisiyle bazı tereddütler oluşmaya başladı.tip konusunda benim yanıma pek yakıştırmayanlar ve sırf memur diye evlendiğimi falan düşününler vardı.bunlardan rahatsız olmaya başldım.ayrılmaya çalıştım ama kıyamadım çok seviyordu.sonra devreye aileler girdi.hep dua ettim hayırszsa olmasın diye bi şeyler bahane olsun diye ama ufak tefek şeyler dışında pek bi sorun çıkmadı ve 2 aydır sözlüyüm.sözlüm şu an askerde eylülde düğünümüz olacak nasipse.ama ben hala gelgitler yaşıyorum.bazen onu çok beğeniyorum bazen bana tipi çok kötü geliyor.yüzü fena değil yakışıklı bile sayılabilir ama minyon tipli boyu benden 5 cm uzun.ve kulakları kepçe,alnı açık biraz saçları falan ne bileyim böyle bi kaç tane şey gözüme batıyor bazen.ama huyunda suyunda en ufak bi olumsuzluk görmedim şimdiye kadar ilerde nasıl olur bilemiyorum.aileside normal fazla kültürlü dört dörtlük bi ailesi yok ama idare eder cinsten.babam ailesine pek ısınamadı sonradan köyde durmaları kendilerini fazla geliştirememiş olmalarına falan çok taktı kafayı.ama çocuk iyi diye birşey demedi.ama kendi içimde çok bocalıyorum yanlışmı yapıyorum diye.çevremde yakışıklı birini görsem o niye böyle değil diye kıyaslama yapıyorum,toplum içindeyken herkes ne der diye çok kaygılanıyorum.biliyorum çok yanlış yapıyorum farkındayım sonuçta Allah yarattı herkesi.ama ne bileyim bazen kendimi bu düşünceden alamıyorum.ilerde geçer mi?yoksa yol yakınken dönmelimiyim.sevgim de var sonuçta alıştım artık ayrılmakta pek gelmiyor içimden...ufff ne yapcam bilmiyorum yardım edin lütfen...

görünüş olarak yargılıyayabiliyorsan ben sevgindende şüphe ederim:(ayrılma canım çok pişman olursun bana sorarsan tipten önce sevip sevmdeğini tart.yanlış birşey söylediysem özür dilerim şimdiden.

Back
X