yardim edin!!!

ozgeozge1907

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2011
487
3
68
A.s evli ablalari lutfen yardimci olun yeni evliyim etrafimda hic akil alacak kimsem yok.yeni evliyim olaylar kucuk gorunebilir ama devamli oldugu icin bunaldim cok
Kayinvalidem, her geldiginde surekli akil veriyo iste havlulari nie banyo dolabina koydun sakla lazim olur, firinin icindeki tel izgaralari cikar kotu gozukuyo abartmiyorum ama surekli bole yonetmeye calisiyo karsisinda salak algilamayan bi insan varmis gibi, iste sunu ole yap bunu bole yap biktim usandim artik .evimdeki herseyi onun kendi evinde yaptigi duzene benzetmeye calisiyo, mesala mutfakta havluyi labonun altindaki dolaba as , Tamamda ben oyle yapmak istemiyorum belki , cok kucuk bi mesele ama bole bir suru örnek verebilirim.dolayisiyla bize gelip gittikten sonra butun moralim asabim bozuluyo dolayisida esimede yansiyo kavga tartisma annem sana hic mi bise diyemiyecek vs. tarzi seler soluyo.napicami sasirdim pimi cekilmis bomba gibi oluyorum onlar gelip gittkten sonra, saygisizlik edip kayinvalideme de bise demiyorum ole bi yapim yok cunku hep icime atiyorum .sonrda olan oluyo, dun gene laf ediyi bi ton, bana evini temizletme pesinde, yok seni bosuna mi gelin aldik milletin gelinleri temizliyomus evlerini , dun aksam geldi evimize gene bana dio (yanlizken)evim cok daginik.iceri gectik esimin kocasinin yaninda gene dio temizligi cok bunaldim lutfen evli ablalarim fikir verin

Son düzenleme:
A.s evli ablalari lutfen yardimci olun yeni evliyim etrafimda hic akil alacak kimsem yok.yeni evliyim olaylar kucuk gorunebilir ama devamli oldugu icin bunaldim cok
Kayinvalidem, her geldiginde surekli akil veriyo iste havlulari nie banyo dolabina koydun sakla lazim olur, firinin icindeki tel izgaralari cikar kotu gozukuyo abartmiyorum ama surekli bole yonetmeye calisiyo karsisinda salak algilamayan bi insan varmis gibi, iste sunu ole yap bunu bole yap biktim usandim artik .evimdeki herseyi onun kendi evinde yaptigi duzene benzetmeye calisiyo, mesala mutfakta havluyi labonun altindaki dolaba as , Tamamda ben oyle yapmak istemiyorum belki , cok kucuk bi mesele ama bole bir suru örnek verebilirim.dolayisiyla bize gelip gittikten sonra butun moralim asabim bozuluyo dolayisida esimede yansiyo kavga tartisma annem sana hic mi bise diyemiyecek vs. tarzi seler soluyo.napicami sasirdim pimi cekilmis bomba gibi oluyorum onlar gelip gittkten sonra, saygisizlik edip kayinvalideme de bise demiyorum ole bi yapim yok cunku hep icime atiyorum .sonrda olan oluyo, dun gene laf ediyi bi ton, bana evini temizletme pesinde, yok seni bosuna mi gelin aldik milletin gelinleri temizliyomus evlerini , dun aksam geldi evimize gene bana dio (yanlizken)evim cok daginik.iceri gectik esimin kocasinin yaninda gene dio temizligi cok bunaldim lutfen evli ablalarim fikir verin

temizlik yapsın diye birini alacaklarsa, bu günlük gelen bir bayan olur, GELİN değil. 7 sene olmak üzere ve 1 kere bile bilmem k.vmin görümcemin evini temizlediğimi, bulaşığı yıkar çekilirim.

2.si, bir daha öyle yer değiştirmek istediğinde "kendi evinde öyle yap anne, bu düzen benim daha kolayıma geliyor" diyebilirsiniz. bu hareketinde art niyet aramayın ama, benim kendi annem, evimi değiştirir her geldiğinde (mutfağı). ya dediğim gibi yapacaksınız ya da kendi değiştiriyorsa, gittiğinde eski haline çevireceksiniz.

eşinize yansıtmaya değmez, çünkü mühim bir konu değil.daha önemli meselelere saklayın annesini çekiştirme hakkınızı bence. yoksa %100 haklı olduğunuz bir konuda bile eşiniz istediğiniz tepkiyi vermeyebilir (zaten annemi hep çekiştiriyor, zaten kadın ne yapsa göze batıyor diye düşünür çünkü)

Biraz dişini göstermen sınırını çizmen gerekiyor sanırım...
Bu kaynanalara baştan sopayı göstermemiz gerek...
Yoksa zamanla bişey yapamazsın...
İyice tepene çıkar, bu hepimiz için geçerli..
O sana akıl verirse çok istiyorsan kendi evinde öyle yap ben böyle seviyorum de...
Saygısızlıksa da saygısız ol napalım yani
Senin huzurundan daha mı önemli onun kırılması...
Karışma demek lazım..
Ona kendi evinde iş yaptırma , sen de kimsenin evinde temizlik yapma.
Herkesin evi kendine.
İnşallah istediğin gibi gelişir herşey canım..

Son düzenleme:
evli değilim ama kaynananı eve o kadar sık sokma bence. soğuk davran. saygısızlık etmeden gerekli cevapları ver. benim düzenim böyle vs. eşinle de konuş, yanında olsun. aslında böyle durumlarda bence erkeğin annesine net bir tavır koyması lazım.

unutma bunların hiç biri saygısızlık değil. sen ve eşin artık bir ailesiniz ve o evin hanımı sensin. bunu kayınvalideye öğretmelisin.

mıletın gelinlerı nerden gelin aldıysa oda ordan alsaymış sakın öyle bişey yapma elini verip kolunu alamazsın hadı hasta falan olur maddı durumda bır kadın almaya yetmez ozaman yaparsın ama böyle durup duruken saçmalık

bu erkekler hep aynı' benım annem sana bişi demıcekmi ' acaba sızın babanız aynı oşekilde davransa eşinize nekadar sabır gösterir

Iste esimde yutmak zorunda kaliyo.oturdugumuz ev onlarin biraz onlara bagimliyiz esimde bunaliyo napicami sasirdim kizlar fikirleriniz icin coooook ssgolun

Son düzenleme:
Hemen hemen her anne böyledir aslında.. Kayınvaliden ya da annen olması fark etmez..
Herkes en iyi kendinin bildiğini düşünür, her şeyin yerini değiştirir.
Ben de kendi annemle çok tartışırım.. "Bunun yeri burası mı, ben o kadar düzenliyorum, sen niye bozuyorsun" diye..:)
Çünkü ben aşırı düzenliyim ve bir şeyin yeri değişti mi deliririm.. Biraz da simetri var, ne olucak bilmiyorum..:))
Bence en iyisi; kayınvaliden kendi kendine değiştirsin, uğraşsın boşver.. O gidince, sen kendi düzenine dönersin..
Eşine de usulünce söyleyebilirsin, yumuşak bir zamanınızda.. "biz artık kendi ailemizi kurduk, kendimize ait bir düzenimiz olmalı..vs."
Ama çok da kafana takma.. evliliğinin tadını çıkarmaya çalış..!
Bir de, sürekli temizlikten filan bahsediyorsa; "istersen bir kadın tutalım" de..:)
Ya da bir kadın ayarla ona söylemeden, "şu gün ev müsait mi" de, kadını o güne çağır.. Şok olsun..:)) haha..
Valla ben olsam böyle yaparım..:))) Anneler günü hediyesi.. :)

Son düzenleme:
Bence kaynanası öyle yumuşaklıktan anlayan biri değil ona biraz sert çıkmak lazım
Tavrını koyması gerek ki çok uğraşmasın
Habire temizlik yap diyen seni niye aldık diyen birine sen istersen temizlikçi alalım diye yumuşakça davranırsan daha ters tepebilir..
Onların evinde oturuyorsun diye de evine karışma hakkını vermek doğru mu bilmiorum..

Valla bende bilemiyorum ne cevap verecegimi, bole az iyi oluyoz gibi oluyo hemen 2 3 hafta sonrai laf sokma bi istek , bende ona ters cevap verip ben senin evini nie temizliyim dersemde bu sefer aramiz acilacak gereksiz yere esimlede stres olucaklar , ben bole iyi niyetli davranip sustukca bole faydalanmaya calisiyo , ki evlerimiz 15 dak 20 dk uzaklikta haftada en az 2 3 gorusuyoruz, bunu bile az buluyolar

Baştan sınırlarını çiz ve o sınırı geçmesine izin verme.
Mesela temizlik işine bir girdin mi bir daha çıkamazsın.
Hastalık olur,mevlüt veya kabul günü gibi özel bir gün olur,tabii yapılır.
Ama gündelik temizliği bu zamana kadar kim yaptıysa bundan sonra da o yapsın.Veya temizlikçi tutulsun.
Gidip gelmeleri de kendine göre belli bir düzene koyabilirsin.
Sırf sitem ediliyor diye arttırırsan,sitemlerin sonu gelmez.

Ev düzeni hakkında,ben böyle seviyorum,ben böyle rahat ediyorum,ben bu şekilde alışkınım diyebilirsin.
Veya dediğiniz şekilde denedim ama rahat edemedim gibi...
Gerçekten faydalı bir öneri ise,onu da takdir etmek lazım tabii.

kv eşyaların yerini degiştirirken sen napıyosun
ona yardım mı ediyosun
hayır burda kalsın demiyormusun
demezsen eşyaların yeri degil 2 gün sonra sizin ev kv evine taşınır haberin ola canım

arkadasim sana tavsiyem kesinlikle ve kesinlikle evine temizlige gitme daginikligini toplama onun ev isini yapma.bir kere yaptin mi artik gorevin haline gelir ve bir daha artik istesen de yapmiycam diyemezsin.simdi dedin dedin.sonra gorevin haline gelir.sakin yapma derim.bir de havlunun falan yerini degistirmeye kalkinca sen de al eski yerine koy benim boyle kolayima geliyor de.

Kizlar Allah razi olsun dediklerinizi uygulamaya calisicam , bu konularda akil alacak hic kimsem yoktu cok yardmcci oldunuz sağolun

kusura bakmayın,sizin kv hasta.özenti kişilik.sakın evini temizlemey kalkmayın,nasıl alıştıtırsanız öyle gider.size gelebilecek kadar sağlıklıysa kendi evni de temizleyebilir, yetemiyorsa bir yardımcı bulsun.açık olun söyleyin.böyle tipler ne konuştuğunu bilmez,lafı yapıştırınca kabuğuna çekilir.çekinmeyin yapıştırın yapıştırın!! :)) kolay gele...

Canınızın sıkılmasında haklısınız ama eşinizle kavga boyutuna getirip böyle ufak sebeplerden hem evliliğinizi yıpratmayın hemde birbirinizin kalbini kırmayın.

Kayınvalidenizin karakterini bilemiyorum ama önce en azından bir daha böyle taleplerde bulunursa güzel bi dille sizin o şekilde alışık olmadığınızı söyleyebilirsiniz.Sonuçta o evde yaşayan sizsiniz ve nasıl rahat ediyosanız o şekilde kullanmak sizin hakkınız. Eğer konuşmanız işe yaramassa da boşverin kayınvalideniz konuştuğuyla kalsın siz değiştirmeyin eşyalarınızın yerini.. Sanırım yeni evli olmanızdan dolayı yardımcı olmaya çalışıyo size ve belli bi zaman sonra o da sizin düzeninize alışır ve uyarmaktan vazgeçer.

Back
X