Yardım, kanama :(

NerYun

Bir ben var,benden içerde
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2009
823
0
96
41
İstanbul
Arkadaşlar 7 haftalık hamileyim. Az önce 1-2 damla kanamam oldu.
Çok korkuyorum, sizce normal mi? Ağrım sızım yok.
Allah'ım sen yardımcım ol :Saruboceq:

Lütfen, sizlerden gelecek bütün cümlelere, tavsiyelere çok ihtiyacım var :sinifsinif:

cnm sakin ol benm pek bilgim yok bu konuda yaşamadım böyle bişey ama hemen telaşlanma..dr unu arasana tatlım

Doktorumu aradım tabi.Devam ederse, yoğun olursa hemen gel dedi.Şu an ultrosona girmene gerek yok dedi; ama içim hala rahat değil.:a015:

ilk haftalarda bu tarz lekelenmelerin oldugunu biliyorum,cok yakin bir arkadasimda olmustu,genelde arkasi gelmiyor ve sorunsuz devam ediyor gebelik.Eger doktorun sorun yok diyorsa yoktur,insallah da bir daha olmaz canim,hayirli ve sorunsuz bir gebelik diliyorum.

Doktorumu aradım tabi.Devam ederse, yoğun olursa hemen gel dedi.Şu an ultrosona girmene gerek yok dedi; ama içim hala rahat değil.:a015:

canım benimde 8 haftalıkken kahverengi lekelenmelerim oldu. doktora gittim. ultrasonda kan kitlesi görülmedi. Bu iyiydi. doktorum 10 gün yatmamı hiç hareket etmememi sadece wc için yataktan kalkmamı söyledi ayrıca progestan diye bi ilaç verdi günde 3 kere içtim. sarhoş gibi yaptı beni, hep uyuttu. ilacın etkisi buymuş. ilacı içtikten 3 gün sonra lekelenme bitti. ilaç bitince kontrola gittim hala kan kitlesi yoktu. sonra da lekelenme olmadı bir daha. ama ilk 3 ay temizlik yapmadım, sadece yemek ve bulaşık ve çamaşır makinaya o kadar. geri kalan zamanda hep uzandım dinlendim. malum ilk 3 ay riskli. çok şükür 6 aylık hamileyim. lekelenme devam ederse 3 gün daha, git doktoruna için rahat etsin. bu aralar bol bol yat. geçmiş olsun

iş güç yapma sakın kendini yorma yat dinlen sadece wc için kalk..umarım herşey yolunda hider bende yaşamıştım ama 13 haftalıkken hemde daha fazlaydı kanama şükür birşey olmadı..korkma yani dinlen ...

canım hemen aykkalarının altına bir yastık koy ve sırtüstü yat.iş falan yapma.yarın hafif hafif dene kendini ayağa falan kalk.yine kanaman olursa git dr.a

canım bende de aynı şey olmuştu; nasıl korkmuştum kesin düşecek diyeeyvahedigeldismile
istirahat ettim uzun süre; işe ara verdim rapor filan derken ne bebek düştü ne kanama kesildi..
artık kanamayla yaşamaya alışmıştım ki 3. ayı doldurduğumda kendiliğinden bi günde kesildi. şimdi herşey çok normal gidiyo; ne kanama ne bişe. bi aşağı bi yukarı tepinip duruyo oğluşum içerde:ecrin_bebek:
sen içini rahat tut; istirahatine dikkat et, gerisi allahın takdiri...

canım gecmıs olsun bende 8. haftamda yasadım ama doktorum ıstersen ıgne verebılırım dedı bende ıstemedım ıstırahat fılanda vermedı ıse gıdıp gelmeye devam ettım.merak etme eger mıktarı fazlalaşmaya başlarsa gıt mutlaka doktoruna

canım çok geçmiş olsun...
bende 7. haftada yle 1-2 damla kan geldi..dr gittim progestana başladık 5 gün rapor verdi..2 gün sonra aşırı derecede kanamayla hastaneye yattım ..şükür ki bebeğim benimleydi..ben kesindüştü demiştim..hatta yolda eşime annemi falan sen ara bankadan para çekelim kürtaj gerekebilir falan diye saçma sapan planlamalar yaptım..neyse hastanede 12 gün yattım kafamı bile kaldırmadan ama kanama kesilmedi...orada dr bana 9 ay koldan kanı verip aşağıdan kanama yaşayanların sağlıklı bebek dünyaya getirsiğini biliyorum..beklicez sadece dedi...ben yinde inanmamıştım..sonra eve çıktım sadece tuvalete kalktım..arada kanamam çoğaldı acillik oldum falan...ama 3 ay bittikten sonra kanamada bitti çok şükür...şimdi 33 haftayı bitirdik...
bak ben neler yaşadım ama bebeğim benimle...sende şimdi önce sakin olmaya çalış...yat özellikle sol tarafına..sadece tuvalete kalk..iş sakın yapma...dr progestan vermiştir saatli olarak iç ihmal etme sakın..bu ilacı vermediyse iğnesini vermiştir..
kanamanın en iyi ilacı KESıN YATAK ıSTıRAHATı...diğer herşey boş...

allahım sağlıkla vakitlice yavrunu kucaklamayı nasip etsin..

ay çok yazdım ne olur kusura bakmayın..

neryun öncelikle hayırlı bir hamilelik geçirmeni temenni ederim sen yinede git bi kontrol ol her vucut bir değil korkutmak istemem önlemini al diye söylüyorum benzetmek gibi olmasın bende 7-8 haftalıkken 1-2 damla kanamayla başladı sonrasında üzücü olay yaşadım senin yaşamamanı temenni ederim bence görün dr a hatta o dr gel demiyosa başka ghüvendiğin dr a git

Arkadaşlar 7 haftalık hamileyim. Az önce 1-2 damla kanamam oldu.
Çok korkuyorum, sizce normal mi? Ağrım sızım yok.
Allah'ım sen yardımcım ol :Saruboceq:

arkadaşım aynı kanama bende de olmuştu bebek tutunmaya çalışırken yaprmış o kanamayı
hatta ben çok kişide denedim kanaması olan arkadaşlarımın erkek bebeği oldu ,benimkide erkekti
kanaman artarsa doktorunla görüş benim doktorum yatmamı söylemişti

mhtp biz senle ne kadar şeyi ortak yaşamışız benimde 4. hafta lekelenmem başladı zaman zaman azalıp zaman zaman artıyordu ped bile kullanıyoyrdum 45 gün sürdü kanamam progestron tablet ve iğneyi ilk o zaman kullanmıştım ve çok faydasını gördüm sürekli yattım hatat rahimde bile kanama gördü dr ultrasonda çağını falan ölçmüştü. Hatat gece gittiğim acildeki dr düşük yapıyorsun 3-4 günüce parça gelmezse gel kürtaj yapalım dedi.

Dr a gidene kadar sakın kalkma sürekli yat kendini yorma faydasını görürsün inşalalh bebeğin senle kalır hatta mümkünse dr un seni çağırmasını bekleme kendin git ne kadar erken önnlem alınırsa o kadar iyi

Herkese çok teşekkür ederim.Çok şükür kanama dünkü 1-2 damlayla kaldı.Bir daha da gelmedi.Ama insanın aklı çıkıyor.Daha şimdiden aklım hep bebişte.Allah'ım sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin.
Tüm anne adayları inşallah bebeklerini sağlıcakla kucağına alırlar opuyorumnanaktan

neryun canım sen yinede dikkatli ol dinlen ve için rahat olsun diye git dr...

mhtp biz senle ne kadar şeyi ortak yaşamışız benimde 4. hafta lekelenmem başladı zaman zaman azalıp zaman zaman artıyordu ped bile kullanıyoyrdum 45 gün sürdü kanamam progestron tablet ve iğneyi ilk o zaman kullanmıştım ve çok faydasını gördüm sürekli yattım hatat rahimde bile kanama gördü dr ultrasonda çağını falan ölçmüştü. Hatat gece gittiğim acildeki dr düşük yapıyorsun 3-4 günüce parça gelmezse gel kürtaj yapalım dedi.

Dr a gidene kadar sakın kalkma sürekli yat kendini yorma faydasını görürsün inşalalh bebeğin senle kalır hatta mümkünse dr un seni çağırmasını bekleme kendin git ne kadar erken önnlem alınırsa o kadar iyi

ah zeyhatcım valla her yaşadığımız aynı gerçekten....
kader arkadaşım benim...
allahım sabrımızın bugünlerimizin sonunda inşallah yavrucularımız kollarımızda olacak...
kız az çekmedik ha bakıyorum geçmişede....

ah zeyhatcım valla her yaşadığımız aynı gerçekten....
kader arkadaşım benim...
allahım sabrımızın bugünlerimizin sonunda inşallah yavrucularımız kollarımızda olacak...
kız az çekmedik ha bakıyorum geçmişede....

valal canım annem dün telefonda diyorki keyfini çıkarabildinmi diyor :) sorma ben böyle rezillik görmedim diyorm :)

dediğin gibi çok şükür sona yaklaştıkta bir nefes aldık artık

Canim benim de 5 haftanin sonalrina dogru oldu. Tabi hemen doktora gittim bana ultrasona gir orda cikar dediler. Ultrasonda beebk daha 5 haftalik oldugu icin emin olamadilar iki hafta sonr atekrar girmen lazim dediler bu arada kan testinde cocugun hormonu artip artmadigini da kontrol ettiler. Dinlenmen lazim dikakt et dedielr. 7 haftalikkn girdim canim kalbi atiyordu birsey olmamisti test sonucunda da bebegin hormanu artmaya devam etmisti. Biz esimle iliskiden sonra oldu kanama ara verdik korktuk. Oyle birsey se sizde ara verin.:ecrin_bebek:

Canım, ilişki falan yoktu.Öyle durup dururken geldi.Bir daha da gelmedi çok şükür. Başkasından da şunları duydum : bebek rahime yerleşirken ve adet günümüz yaklaşırken 1-2 damla kan gelmesi normalmiş. Benimki de öyle bir şey sanırım.
ınşallah bebişlerimiz sağlıklı olur.

Back
X