Yardım kızlar lütfen muhatbet kuşumla ilgili bir bakar mısınız

berivannnn26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2012
3.765
1
46
Eskişehir
Merhabalar arkadaşlar sorun değilde içinden çıkamadığım bir durum varr benim minişim var muhabbet kuşum dişi 1 yaşında değişik huylar edindi nasıl desem mesela ben onu öpünce kuyruğunu kaldırıyo göz bebekleri küçülüyo bu hali hem çok hoşuma giidiyo hem endişelendiriyo kuşcu ya sordum eş istiyo dediler eş almasına alayım da buyük sorumluluk bebişleri olursa nasıl bakacagım bilmiyorum yuvalık almasam yavru yaparlar mı diye sordum kuşcuya yaparlar dedi geçen hafta erkek kuş almaya gittim 35 günlük alayım alışsın konuşturayım dedim kuşsu olmaz dedi dişi döver onu küçük alma dedi şaşırdım kaldım bir kuşcu da getir kuşunu kafese koyalım istediğini kendi seçsin dedi

bir de bu aralar yenini agzına alıp yere atıyo yenmemiş yemi bunu da kuşculara sordum hepsinin cevabı aynı yavru bakmak istiyo muş minişim benim ne yapsam kılzar bir akıl verin erkegi kaç yaşında alsam yavru yapmasına izin vereyim mi şaştım kaldım

bir de bizim alt katta erkek kuşu olan biri var annem tutturdu onunla birleştirelim diye tamam birleştirelim de 1 hafta kalır eve getiririz diyo yani geri ayırıyız diyo kabul etmedim ayrı olur mu demi ama özler benim kuşum kalıcı bir erkek kuş alıyım demi

yardımlarınızı düşüncelerinizi bekliyorum

Canım öncelikle merhaba ..
1. soruna gelirsek ;
gözlerini küçültmesi onun neşeli mutlu olduğunu gösterir. 6 yıldır kuş beslediğim için biliyorum bunların huylarını
2. soruna gelirsek ;
Yemini ağzına alıp yere atması da onun yemiyle oyun oynadığını gösteriyor. Bazı kuşlar yemlerle oynamayı çok sever zira bizim kuşumuzda aynı şekil yemleri ağzına alıp yere atıyor hata bazen yere düşürdükleri yerden alıp yiyor
3. soruna gelirsek ;
Alt katta olan erkek kuşu birleştirmeniz doğru olmaz. 1 hafta sizde kalsa dahi ona alışır. O ayrıldığı zaman psikolojisi bozulabilir.

Son olarak eğer kuşunuzu konuşturmak istiyorsanız kesinlikle eş almayın Çünkü ilgisini diğer kuşa verecektir ve sizle ilgisi azalacaktır.
Umarım açıklayıcı olmuştur

aa benimde dişi kuşum..bendede o sorun vardı..hatta geçen gün yaptı onu..yani kafesin içinde yeminin yanında dururken birden alıp alıp atıyor yerlere..bende çok sinirli olduğunu sanıyordum meğer oyunmuş...
yalnız size yavru bakmak isyiyor denmiş ya bence bu pak doğru değil gibi..benm kuşum 45 günlükkende bunu çok sık yapıyordu..yemlikte yem bırakmıyordu nerdese dağıtmaktan..yani 45 günlük kuş yavru istemez herhalde die düşünüyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…