Kizlar mrb konuyu yanlis yeremi actim bilmiyorum ozur diliyorum oncelikle iki aylik evliyim dugunumuzde kayinababm sagolsun ev verdi bize tadilat falan yaptik kalorifer yaptirmaya yetisemedik maddi olarak baba evinde kaloriferdi ve sobayi hic bilmiyorum koyde annem yakardi ama ben hic anlamiyorum esimle konustuk klima taktirsak nasil olur diye evde kisin klima kullanan arkadaslar varmi fatura avantaj dezavantaj nedir durum yardim eder misiniz?
Bence o fikrinizden vazgeçin çünkü elektrik faturası adama o eski sobaları mıumla arattırır..Ben yazın açtım o da akşamları değil gündüzleri en son faturam 359 liraydı ..Bir de havayı kurutuyor bence hastalık sebebi bu klimalar
Hem soguk, ruzgari bol bir memleketteyseniz o klima anca kendine calisir.
Hazir havalar iyice bozmadan kalorifer tesisatlarini gozden gecirin bence. Kisa surede tamamliyorlar, bekar evimi merkezi sistemden dogalgaza cevirmisti ev sahibi, 1 gun bile surmedibpetekler ve tesisatin yapilmasi.
Kizlar mrb konuyu yanlis yeremi actim bilmiyorum ozur diliyorum oncelikle iki aylik evliyim dugunumuzde kayinababm sagolsun ev verdi bize tadilat falan yaptik kalorifer yaptirmaya yetisemedik maddi olarak baba evinde kaloriferdi ve sobayi hic bilmiyorum koyde annem yakardi ama ben hic anlamiyorum esimle konustuk klima taktirsak nasil olur diye evde kisin klima kullanan arkadaslar varmi fatura avantaj dezavantaj nedir durum yardim eder misiniz?
zaten elektriğe verdiğin parayla başabaş çıkar doğalgaz ..Hem klima bir odayı ısıtır doğalgaz her yeri ..Öyle bir imkanınız da yoksa valla ben olsaydım kurardım sobamı mis gibi sıcacık otururdum ...
hangi şehirde oldugunuza baglı.. biz adana da anca 1 ay falan açıyoruz geçiriyoruz kışı.. öyle çok faturamız olmuyor o yüzden..
ama yine de klimayı tavsiye etmiyorum.. sağlıksız buluyorum.. gözlerim kuruyor burnum kuruyor falan ıhh cıık
Is yerindede klimaydi dediginiz gibi insanin bogazini falan kurutuyor esim sorun degil kovayi ben doldurur ben yakarim diyo ogretirim diyo sanada biseyi yok kolayda biliyorum ama yinede tedirginim Allah muhafaza evi falan yakarim :) suan maddi olarak cikamiyoruz icinden aylik taksitletle odeme durumumuz var ama sagolsun esim borctan nefret ediyo cebinde parasi olup oyle gidecekms of of
Is yerindede klimaydi dediginiz gibi insanin bogazini falan kurutuyor esim sorun degil kovayi ben doldurur ben yakarim diyo ogretirim diyo sanada biseyi yok kolayda biliyorum ama yinede tedirginim Allah muhafaza evi falan yakarim :) suan maddi olarak cikamiyoruz icinden aylik taksitletle odeme durumumuz var ama sagolsun esim borctan nefret ediyo cebinde parasi olup oyle gidecekms of of
Bişi yok kuzum evi falan yakmazsın kovalı sobalarda kömürü kovanın yarısını biraz geçinceye kadar dolduruyorsun üstüne ufak tahta parçaları koyup sobanın içine sokuyorsun oturup oturmadığına dikkat et .Sonra gazete kağıtlarını tahtaların aralarına gelecek şekilde sokuştur çıra derler bizim oralarda onunla da tutuşturdun mu 15 dk da sıcacık yapar evi..Yatmadan önce kömür koymayacaksın,bir de tam yanmadan altını üstünü kapatmayacaksın hepsi bu..
Yaşadığınız yere, evinizin konumuna ve klimanızın kalitesine bağlı.
Biz klimayla ısınıyoruz. Inverter olanlardan Öyle çok abartılı fatura gelmiyor. En soğuk ayda 250 tl ödedik diyebilirim.
Sharp, Mitsubishi, General Electric başı çeken klima markaları bildiğim kadarıyla.
Bunların inverter modelleriyle sıkıntı yaşayacağınızı sanmam ama başta da dediğim gibi evinizin konumuna ve yaşadığınız yere bağlı.
Klimayı inverter,olarak alırsanız hiçde çok fatura gelmiyor tüm yaz boyunca tüm gece ve gündüz olarak çalıştırdık çok fatura gelir derken çok az geldi .ama inverter değilde diğer a a plus alsaydık çok çok gelirdi.