• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardım lütfen!!

ckolop

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2013
9
0
86
Samsun
Merhaba ben 22 yaşındayım ve trikotilomani hastasıyım. Yanı psikolojık olarak tüy-kıl-saç koparma hastasıyım. Bu alışkanlığım 15 yaşımdan beri devam ediyo.Daha once cok kez bırakmaya karar verdım ama yapamadım.Ders calısırken kitap okurken hop bakıyorum elim sacımda.Kendımı engelleyemedım.17 yasındayken basımın sol tarafı acıldı kel kaldım.Çok fazla doktora gıttım ama hepsıde lustral verdı o ilaçta beni çok yordu,kullanmayı bıraktım.Şuan saclarım kopuk kopuk bi tarafı uzun bi tarafı kısa.Hem saclarımı uzatmak ıcın okadar bakım yapıyorum hemde sankı hıc bıse yapmamıs gıbı yoluyorum.Sevgilimde durumumu biliyo oda elınden gelenı yapıyo ama olmuyo bunu benım bıtırmem lazım.Nasıl yapacagımı bılmıyorum ama yardımlarınızı beklıyorum.

Psikiyatra degil de adamakilli bir psikologa gidip terapi almaniz gerekiyor. Lustral'i semptomatik tedavi olarak vermislerdir. Yani sorunu ortadan kaldirmaz ancak kaygi bozuklugunu baskilar. Tekrar eden davranislar cogu zaman obsesif kompulsif bozukluk belirtisidir ancak iyi bir psikologa danisin zira varyans tourette de olabilir. Terapiyle birlikte antidepresan kullanirsaniz cozum icin faydali olur, tek basina ilac tedavisi yeterli degil, kendinize zarar verme seviyesine getirmisseniz bu komplike bir psikozdur, temeline inp kaygiyi ortaya cikaran nedenleri belirlemeniz ve nhayatinizda bu yonde degisiklikler yapmaniz gerekir.

Son düzenleme:
ellerini oyalıyacak şeyler bulmalısın canım bence öyle zamanla kurtulabilirsin hobi bul kendine :34:

senin problemine burda kimse yardımcı olamaz canım, çok ciddi senin sıkıntın
Prof.Dr. Mehmet Emin Ceylan dürtü kontrol bozukluklarında tavsiye edilen bir hekim
internet sitesine bakın, araştır ve ona veya başka bir uzmana ulaşarak yardım al
çok geçmiş olsun

aslında elimi oyalayacak seyler yapıyorum.Örgü örüyorum ama sıkılıp bıraktıgım zamn yine aynı şey oluyor. En kısa zamanda dediğiniz doktora gidicem. Ben busorunu tek başıma çözemeyeceğim.

Benim bi arkadaşımda vardı saçını usturaya vurdu ve geçti onunki de çok ileriydi kel kalmak üzereydi son çare yapmıştı artık..

aynısı bendede var össye hazırlanırken bı başladı dort beş sene devam ettı gecen seneye kadar benımde kafamın on tarafında sac cok azdı son bır senedır falan bıraktım yolmayı sna tavsıyem ya sacını kazıt yada başörtusu tak bıde o kel kalan yerler ıcınse sarımsaklı sampuan yap benım o kel kalan yerler baya doldu allahtan cok ıllet bı durum ya supurgeyle halıdan topladıgım sacları bı ben bı de allah bılır yanı:51::51::51::51::51:

Çok teşekkür ederim yardımlarınz için.Saclarımı kazıtmaya cesaret edemem ama sıkıca toplar ve başörtüsü takarım ozamn faydasını görürüm sanırım.

geçmiş olsun..
ben de başörtüsünü önerecektim arkadaşlar önermişler...
ilaç değil de terapiyle düzelecek gibisiniz...

ckolop , kel kalacak kadar saçlarını koparıyorsan bu geçekten ciddi bir durum . Sizim kesinlikle iyi bir uzmandan psikolojik terapi almanız şart . Böyle giderse kafanızda saç kalmayacak

Arkadaşımın amcası mazhar Osman'ın başhekimiydi ama doktor gerçekten faydalı olmuyor ..B'nde küçükken yolardım annemîn elimî saçıma attığımdaki delici bakışları 1000 doktora bedelmiş Meğer.. Zaten hamilelîk şu bu saç kalmıyor çok küçük yaşta başladığım için hîç saçım kalmazdı herhalde.. Başörtü kesin çözüm olabilir benzese ama çok sıkı toplama saçını alnın açılır ve çok saçın dökülür

stresteyken daha çok yaparsın bence,sorunun falan varsa işte bi sıkıntın falan halledersen geçer diye düşünyrm

Sınav zamanlarında daha çok artıyo.Üniversite de okuyorum ben sınav zamanı geldıgı zaman çok strese giriyorum. Ailemınde okulun bıtmesı ıcın yaptıgı baskı beni daha çok geriyo.Artık saçlarımı yolmaktan başıma ağrılar giriyo.Şimdiki saçlarımı görmek istemezsinz herkes saclarını açar düzleştirir maşa yapar ben hergün toplayıp gidiyorum. Arkadaşlarım falanda bılmıyo durumumu bilmelerinide istemiyorum.Ama hadı gel saçlarına maşa yapalım yada düzleştirelim dediklerinde ne yapacağımı ne diyeceğimi şaşırıyorum. Artık bitsin istiyorum benimde upuzun saçlarım olsun istiyorum ama olmuyo

Bence de kesinlikle bir uzmandan yardim almalisin
Ben kuçukken bir kuzenimde de ayni rahatsizlik vardi o yuzden saçlari hep kisaydi
Gerçekten hayati zolastiriyor ! geçmis olsun..

Back
X