yardim rica ediyorum

monchichi1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2012
3
0
36
Avusturya
merhaba Hocam,

4 yildir bebek sahibi olmaya calisiyoruz, farkli doktorlara gittik ama maalesef olumlu sonuc alamadik. Esim gecen yil Varikosel ameliyati oldu son yapilan spermiogram degerleri asagidaki gibi. Tüp bebek icin düsünmeye basladik, Lütfen esimin sonuclarini yorumlar misiniz bu degerlere göre ne yapmamizi öneririsiniz,

tesekkürler

miktar:2,5
dinlenme:5 gün
likefive: normal
ph:7,9

Sperm Konsantrasyonu : 34.700.000(ml'de)
Total sperm sayısı : 86.7000.000
Morfoloji
Normal : %12

Hareket
İleri Hızlı Hareketli : %50
Yavaş Hareketli : %20
Yerinde Hareketli : %7
Hareketsiz : %23
Lökosit : 100.000(ml´de)

Merhaba sperm sonucunuz normal sadece bu sonuç ile size tüp bebek önerememem. Ama başka sorunlar da varsa tedavi seçenekleri değişir. Karar vermemiz içn onları görmek iyi olur. Sevgiler.

merhaba hocam,

4 yildir bebek sahibi olmaya calisiyoruz, farkli doktorlara gittik ama maalesef olumlu sonuc alamadik. Esim gecen yil varikosel ameliyati oldu son yapilan spermiogram degerleri asagidaki gibi. Tüp bebek icin düsünmeye basladik, lütfen esimin sonuclarini yorumlar misiniz bu degerlere göre ne yapmamizi öneririsiniz,

tesekkürler

miktar:2,5
dinlenme:5 gün
likefive: Normal
ph:7,9

sperm konsantrasyonu : 34.700.000(ml'de)
total sperm sayısı : 86.7000.000
morfoloji
normal : %12

hareket
ileri hızlı hareketli : %50
yavaş hareketli : %20
yerinde hareketli : %7
hareketsiz : %23
lökosit : 100.000(ml´de)

Merhaba sperm sonucunuz normal sadece bu sonuç ile size tüp bebek önerememem. Ama başka sorunlar da varsa tedavi seçenekleri değişir. Karar vermemiz içn onları görmek iyi olur. Sevgiler.

Tesekkür ederim Hocam,

düzenli olarak jinekologa gidiyorum, yumurtanin gelisimi izlendi , tüplerin acik oldugu yumurtanin gelisim sürecinde sorun olmadigini ilettiler. Ayni zamanda bir endokronoloji klinigine gittim, testesteron hormonunun biraz yüksek oldugunu ama bunun da bebek icin engel olmadigini söylediler.Bunun icin bir yili aski süredir ilac kullaniyorum. Daha önce sigara kullaniyordum sigarayi biraktim esim de kullanmiyor. Belki faydasi olur diye spora basladik. Esim de ameliyat sonrasi düzenli ürologa gdiyor. Esimin doktoru sperm hareketliliginin olmasi gerektiginden düsük ve morfolojisinde sorun oldugunu söyledi 4 yildir her ay olumsuz sonuc aldigimiz icin artik psikolojomiz de bozuldu. Doktorlarimiz artik bir tüp bebek merkezine gitmemizin daha uygun olacagini ilettiler. Cevremdeki bir cok kisi asilamadan olumsuz sonuc aldi bu nedenle bununla da artik daha fazla vakit kaybetmek istemiyoruz, siz asilama mi önerirsiniz?

Son düzenleme:
Merhaba bu yaşadıklarınızı bir çok çift aynen yaşıyor yorgunsunuz ama aslında dişe dokunur bir tedavi hiç yapılmamış. Yani hedefe ulaşmak için doğru adreslere değil etrafında dolaşıp durmşsunuz. Beniim önerim iyi bir infertilite uzmanı ile ya da merkeziyle yüzyüze görüşüp beklentileriniz ve teadvilerin size sunacağı şartları değerlendirip karar vermeniz yönündedir. Yani aşılama ya da tüp bebek farketmez doğru tedavi beklentinizi karşılayacak olandır. Dilerseniz ben bahçeci kliniğindyim bana da ulaşabilirsiniz. Sevgiler.

tesekkür ederim hocam,

düzenli olarak jinekologa gidiyorum, yumurtanin gelisimi izlendi , tüplerin acik oldugu yumurtanin gelisim sürecinde sorun olmadigini ilettiler. Ayni zamanda bir endokronoloji klinigine gittim, testesteron hormonunun biraz yüksek oldugunu ama bunun da bebek icin engel olmadigini söylediler.bunun icin bir yili aski süredir ilac kullaniyorum. Daha önce sigara kullaniyordum sigarayi biraktim esim de kullanmiyor. Belki faydasi olur diye spora basladik. Esim de ameliyat sonrasi düzenli ürologa gdiyor. Esimin doktoru sperm hareketliliginin olmasi gerektiginden düsük ve morfolojisinde sorun oldugunu söyledi 4 yildir her ay olumsuz sonuc aldigimiz icin artik psikolojomiz de bozuldu. Doktorlarimiz artik bir tüp bebek merkezine gitmemizin daha uygun olacagini ilettiler. Cevremdeki bir cok kisi asilamadan olumsuz sonuc aldi bu nedenle bununla da artik daha fazla vakit kaybetmek istemiyoruz, siz asilama mi önerirsiniz?

Merhaba bu yaşadıklarınızı bir çok çift aynen yaşıyor yorgunsunuz ama aslında dişe dokunur bir tedavi hiç yapılmamış. Yani hedefe ulaşmak için doğru adreslere değil etrafında dolaşıp durmşsunuz. Beniim önerim iyi bir infertilite uzmanı ile ya da merkeziyle yüzyüze görüşüp beklentileriniz ve teadvilerin size sunacağı şartları değerlendirip karar vermeniz yönündedir. Yani aşılama ya da tüp bebek farketmez doğru tedavi beklentinizi karşılayacak olandır. Dilerseniz ben bahçeci kliniğindyim bana da ulaşabilirsiniz. Sevgiler.

Cok tesekkür ederim, keske Türkiye´de tedavi imkanimiz olsaydi burada maalesef sizin kadar ilgili uzmanlari bulmak oldukca zor. Yazdiklariniz icimi rahatlatti, tekrar tesekkür ederim

Back
X