Yardım sevgilim askerde herşey çok değişti

eliz16

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2012
122
1
26
Bursa
merhaba...

Erkeke arkadaşım askerde gelmesine 9 gün kaldı ve biz gecen hafta tartışıp ayrıldık fakat tekrar barıstık ama erkek arkadaşım dalgacı bir şekilde benimle konuşuyor. Önceden sevgilim canımın içi ömrümm aklınıza gelebilecek tüm sevgi sözcükleri kullanırdı. Şimdi askımdan baska hiçbir kelime çıkmıyor ağzından. Dün çarşısı vardı o kadar alaycı bir konuşması vardı kiii... değişmişti resmen 360 derece dönmüştü yani. ne yapacagıma karar veremiyorum onunla da konuştum bu durumu hayır yok öyle birşey diyor seni hala seviyorum sevmesem barışmazdık falan da filan . ne yapmam gerek nasıl davranmam gerek . 15 aydır özlemle sabırla bekliyrum birden böyle olmak o kadar koydu ki anlatamıyorum bileeee... Şaşırdım kaldım haftaya perşembe gidip terminalden alacağım ne yapmam gerek nasıl davranmam gerek. işin kötüsü gelnce ayrılacagından çok korkuyorum. Herkes biliyor annem babam herkess ya .. Ne yapmam gerek lütfen yardım edin belki de cidden ben kendi kendşme kuruntu yapıyorum. o diyor ki gelince konuşacagız bütün bunları... Ltfen yardım

seni anlıyorum, 15 aydır asker yolu gözlüyorsun. Ailenin bilip bilmemesi öncelikle önemli değil. Sen aileni önce bi kenara bırak. Strese kapılma bu yüzden.
Şimdi düşünmeni istiyorum sadece. 15 ay herşey yolundaydı, fakat şimdi benimle niye alaycı konuşuyor ve üstelik gelince konuşacağız diyor???
Bunlara bir cevap bulamıyorsan, yapacak birşey yok. gelip, konuşmasını dinliyeceksin. Bu hayatta herşey olur. Kötü düşünmek ve düşündürmek istemiyorum, fakat herşeye ama herşeye hazırlıklı ol.
1. alternatif: seni seviyor, 15 aylık askerlik kolay değil, ayrılıp barışmışsınız bu yüzden biraz soğuk davranıyor, sen yanlış anladın!
2. alternatif: ilişkiniz iyi gitmiyordu zaten, tartışmalar vs., fakat ilişkiyi bitirmeyip askerlikteyken yanımda birisi olsun isteği doğmuş olabilir, yani açıkcası kullanmıştır seni, çünkü asker psikolojisi çok farklı. Orada askerler kimse olmadığından, bir bekleyenim olsun isterler ve mutlu olurlar.
3. alternatif: Sevgilin askerlikte düşünüyordur seni, acaba cidden beni bekliyormu, yoksa başka birisi mi var acaba diye kafayı sıyırıyordur.
o yüzden böyle davranıyordur.

yani bende bilemedim şimdi. Fakat sana öneride bulunabilirim. Şimdi sevgilinin düşüncesi, nasıl olsa beni 15 ay bekledi, beni cidden seviyor.
beni asla terk etmez duygusuna kapılmamalı anlıyormusun. Sen belliki üzerine titriyorsun, onu kayıp etmek istemiyorsun. Ama aslında sevgilin, seni kayıp etme duygusuyla yaşamalı ki, kolay kolay hata yapamasın!!! O na o duyguyu tattır. Hatta, baktın cidden sana kötü davranıyor, alaycı davranıyor, o zaman koşuşturma.
Asker de olupta seni aradığında, hemen çıkmasaydın telefonlarına. Veya otogardan alma onu. Eğer ki sana beni al derse, çook isterdim hayatım, çok üzülüyorum fakat seni alamaycağım, çok önemli işimiz çıktı. Annenler seni alsınlar, rahat edemeyiz zaten dersin vs gibi şeyler. yani canını sıkmaya değermi??
hem o dalga geçer hali var, hemde üzülen sensin. dalga geçtiğini sen söylüyorsun işte, niye bu üzüntü.
Hazırlıklı ol, seninle bulup konuşmakta isterse. Güzel güzel mesafeni koruyarak konuşursun. Askerlikten vs gibi şeylerden konuşursun, sonra benimle konuşmak istediğin birşey vardı istersen konuya girelim dersin! Seni dinliyorum dersin! Bırak ne anlatmak istiyorsa anlatsın, birşey dediğinde ters birşey, sakın kötü söz söyleyip uzaklaşma.
Dinle dinle ve dinle. O herşeyiyle bittikten sonra, şimdi ben bir çift kelime kullanmak istiyorum dersin, kendi fikrini söylersin, sonra artık konuşacağı her neyse.

SEN SADECE SAKİN, SESSİZ KAL. kendini üzmeye hiç gerek yok. gençsin, daha kimler karşına çıkacak. onu 15 ay bekledin dye veya ayrılamam diye düşünme.
asıl, seni mutlu edebilen, seninle dalga geçmeyen, seni herzaman ciddiye alan birisiyle birlikte ol. Ama hemen yırtıp atma ilişkini, diyeceklerini önce bir dinle.

Öncelikle çok ama çok teşekür ediyorum. Düşünüp bana akıl verdiğin ve uzun uzun çekinmeden üşenmeden bunları yazdığın içinnn :))

Seni dinliyeceğim canım en doğrusu bu olmalı zaten sadece ben biraz kararsızdım. 15 ay bekle bekle sonunda böyle olmak bayaa koyuyor işte. Ama çokça teşekkür ediyorum çok sağol <3

seni anlıyorum, 15 aydır asker yolu gözlüyorsun. Ailenin bilip bilmemesi öncelikle önemli değil. Sen aileni önce bi kenara bırak. Strese kapılma bu yüzden.
Şimdi düşünmeni istiyorum sadece. 15 ay herşey yolundaydı, fakat şimdi benimle niye alaycı konuşuyor ve üstelik gelince konuşacağız diyor???
Bunlara bir cevap bulamıyorsan, yapacak birşey yok. gelip, konuşmasını dinliyeceksin. Bu hayatta herşey olur. Kötü düşünmek ve düşündürmek istemiyorum, fakat herşeye ama herşeye hazırlıklı ol.
1. alternatif: seni seviyor, 15 aylık askerlik kolay değil, ayrılıp barışmışsınız bu yüzden biraz soğuk davranıyor, sen yanlış anladın!
2. alternatif: ilişkiniz iyi gitmiyordu zaten, tartışmalar vs., fakat ilişkiyi bitirmeyip askerlikteyken yanımda birisi olsun isteği doğmuş olabilir, yani açıkcası kullanmıştır seni, çünkü asker psikolojisi çok farklı. Orada askerler kimse olmadığından, bir bekleyenim olsun isterler ve mutlu olurlar.
3. alternatif: Sevgilin askerlikte düşünüyordur seni, acaba cidden beni bekliyormu, yoksa başka birisi mi var acaba diye kafayı sıyırıyordur.
o yüzden böyle davranıyordur.

yani bende bilemedim şimdi. Fakat sana öneride bulunabilirim. Şimdi sevgilinin düşüncesi, nasıl olsa beni 15 ay bekledi, beni cidden seviyor.
beni asla terk etmez duygusuna kapılmamalı anlıyormusun. Sen belliki üzerine titriyorsun, onu kayıp etmek istemiyorsun. Ama aslında sevgilin, seni kayıp etme duygusuyla yaşamalı ki, kolay kolay hata yapamasın!!! O na o duyguyu tattır. Hatta, baktın cidden sana kötü davranıyor, alaycı davranıyor, o zaman koşuşturma.
Asker de olupta seni aradığında, hemen çıkmasaydın telefonlarına. Veya otogardan alma onu. Eğer ki sana beni al derse, çook isterdim hayatım, çok üzülüyorum fakat seni alamaycağım, çok önemli işimiz çıktı. Annenler seni alsınlar, rahat edemeyiz zaten dersin vs gibi şeyler. yani canını sıkmaya değermi??
hem o dalga geçer hali var, hemde üzülen sensin. dalga geçtiğini sen söylüyorsun işte, niye bu üzüntü.
Hazırlıklı ol, seninle bulup konuşmakta isterse. Güzel güzel mesafeni koruyarak konuşursun. Askerlikten vs gibi şeylerden konuşursun, sonra benimle konuşmak istediğin birşey vardı istersen konuya girelim dersin! Seni dinliyorum dersin! Bırak ne anlatmak istiyorsa anlatsın, birşey dediğinde ters birşey, sakın kötü söz söyleyip uzaklaşma.
Dinle dinle ve dinle. O herşeyiyle bittikten sonra, şimdi ben bir çift kelime kullanmak istiyorum dersin, kendi fikrini söylersin, sonra artık konuşacağı her neyse.

SEN SADECE SAKİN, SESSİZ KAL. kendini üzmeye hiç gerek yok. gençsin, daha kimler karşına çıkacak. onu 15 ay bekledin dye veya ayrılamam diye düşünme.
asıl, seni mutlu edebilen, seninle dalga geçmeyen, seni herzaman ciddiye alan birisiyle birlikte ol. Ama hemen yırtıp atma ilişkini, diyeceklerini önce bir dinle.

kelimesi kelimesine katılıyorum bize diyecek bişey kalmamış valla :1:

:) çok sevindim. İnsanlar bu ben dahil, kendi bir sorunla baş etmesi zordur. Benim böyle akıl verdiğime bakmayın, sizlere azıcık yardımım dokunuyorsa ne mutlu bana. Ben hiç birşey istemiyorum hayır dualarınızdan başka. Gel gelelim ki, bende birtakım sıkıntılar yaşayabiliyorum, size verdiğim öğütleri nasihatları ben kendimde uygulayabiliyormuyum, hayır!!!

Hani derler ya, tersi kendi söküğünü dikemezmiş diye, cidden çok doğru bir söz.

Haklıyken fakat üzülen birini gördüğüm zaman, bende çok üzülüyorum. Canım, bence en mantıklısı bu. Belkide ilerde onunla evlenirsin veya başka birisiyle, fakat geçmişine baktığında pişman olacak şeyleri yaşamanı istemem. benim Ailem onu biliyor diye de, illa onunla evlenecek zorunda da değilsin.

İnsanlar hep der ya, seni sevenle daima mutlu olursun diye. Allah hakkımızda hayırlısını versin. Sıkma canını, sabırla bekle sadece :)

saygılarımla...

zem17 nin bütün sölediklerine katılıyorum bi konu dışında:) bence gidip otogardan almalısın, tamam o şeklde konuşuyo olabilir ama askerlik psikolojisi bide son haftası sağlıklı düşünemiyo olabilir :) otogardan almak dışında zem17 diorumm :):52:

Askerden yeni gelmiş sevgilisi olan ve son dönemlerini sancılı geçirmiş biri olarak diyorum ki son günlerin vermiş oldugu rahatlık sebep dıyorum buna.Net yani.
Hıc kafana takma.Bısey yokmus gıbı davran dondugunde de ben o şekilde yaptım yanı.
Gozunaydın hıc kolay degıl 15 ay beklemek.Cok buyuk fedakarlık.Ben 6 ayda mahvoldum etkılerı hala devam edıyor hatta.

Back
X