• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları YARDIM ! Süt alerjisi ve idrarda bakteri

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

RandomBiri_

Hanımefendi, ben deliyim.
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2016
464
233
103
Merhaba, 4 aylik oglum var. Dogdugundan beri hep huzursuz gaz sancilarina bagliyorduk ama kolik bitti ve bitti biteli huysuzlugu daha da artti. Yeni ogreniyoruz ki dusuk seviyede bir sut alerjisi varmis. Bu huysuzluk yapabilirmis. Test yapildi idrarinda ise bakteri cikti, eschericia coli diye. 50.000 tane uremis. Bu da karin kramplari yaparmis. 2 aydir oglum duzgun ememiyor gunduzleri, aglayarak kasıyor kendini bunu doktorlara soylememe ragmen doyuyor demekki israr etme dediler! Ama bunun sebebide bakteriymis. Simdi sorum su ki; dun doktora gittigimizde ikisininde huzursuzluk yapabilecegini hangisinin onda huzursuzluk yaptigini anlamak icin 2 hafta daha sut urunleri diyetime devam etmemi ve sonra gelmemi soyledi ona gore ilac yazacakmis. Sizce bu mantikli mi? Zaten yeterince gec anlasildi bakteri. Cocugum uyuyamiyor bile geceleri. Bagirsagindan ses geliyor titriyor gibi oluyor. Napmaliyim?

E. Coli baktersii
Diski dan bulasan bir bakteri...
Temizlige dikkat etmeli doktorun onerilerini yapmalısınız.
Ek olarak 4 aylik bebege inek sutu onerilmiyor..
Alerjik olması da normal.

E. Coli baktersii
Diski dan bulasan bir bakteri...
Temizlige dikkat etmeli doktorun onerilerini yapmalısınız.
Ek olarak 4 aylik bebege inek sutu onerilmiyor..
Alerjik olması da normal.
Ah canım :) inek sütü vermedim zaten, benim yediğim süt ve süt ürünlerinden anne sütüne geçenler reaksiyonlara sebep oluyor. Lütfen bilmeden yargılama yapma. Cahil değilim. Sonuç olarak ben diyetimden süt ve süt ürünlerini çıkardım.

Ah canım :) inek sütü vermedim zaten, benim yediğim süt ve süt ürünlerinden anne sütüne geçenler reaksiyonlara sebep oluyor. Lütfen bilmeden yargılama yapma. Cahil değilim. Sonuç olarak ben diyetimden süt ve süt ürünlerini çıkardım.

Cahil oldugunu idda etmedim elbette
Ama yazida ben ona veriyormussun gibi anladm
Peki sut yerine ne kullanacaksın
Yogun kalsiyum kaynagi cunky

Cahil oldugunu idda etmedim elbette
Ama yazida ben ona veriyormussun gibi anladm
Peki sut yerine ne kullanacaksın
Yogun kalsiyum kaynagi cunky
Şuanlık doktor hiç bir şey demedi bu konuyla alakalı ama internette araştırdığım kadarıyla bu açığı kapatmak için takviye başlanıyor. Birdahaki gidişimde artık konuşucam bunu da

Şuanlık doktor hiç bir şey demedi bu konuyla alakalı ama internette araştırdığım kadarıyla bu açığı kapatmak için takviye başlanıyor. Birdahaki gidişimde artık konuşucam bunu da

Canim doktorunu mu değiştirsen acaba..
Bende böyle detat vermeyip insani merakta birakan doktorlardan hic haz etmiyordum

Kalsiyum senin acindan drdim.
Ama bebek zaten anne sutu iciuorsa sikinti olmaz

Takviyeyi benim için dedim, kapsül tarzı şeyler oluyor ya hani anlarsın tam olarak tarif edemedim. Ben de hoşlanmıyorum ki bugüne kadar kaç farkli doktora gittik hiç bakmadan gaz diyip gönderdiler. 2 aydır sıkıntı yaşıyoruz hem oğlum hem ben :KK43:

Takviyeyi benim için dedim, kapsül tarzı şeyler oluyor ya hani anlarsın tam olarak tarif edemedim. Ben de hoşlanmıyorum ki bugüne kadar kaç farkli doktora gittik hiç bakmadan gaz diyip gönderdiler. 2 aydır sıkıntı yaşıyoruz hem oğlum hem ben :KK43:

Degerlerine bir baktir olmadi
Dusukse ona gore takviye istersin

Sabir sabir gececek inşallah

Benimde kizim 4 aylik gecmeyen ishal ile dr gittik.ve yanlis teshisle iki şise antibiyotik kullandik.

Alerji uzmani. Iki farkli cocuk dr . Beslenme uzmani. Derken süt alerjisi dediler

Sut ve sut urunleri hatta dana etini de kestim 15 gündür.

Malesef bu alerjinin tedavisi yok gibi.diet yapmama ragmen bu ishal gecmedi.

Ama idrarindaki enfeksiyon icin bence baska bir dr gidin mutlaka

Cok gecmis olsun.

Ayrica ben calsiyum ve vitamin takviyesi kullaniyorum cünkü yediklerim cok kısıtlı şeyler.dr tavsiye etti tabi bunlari bana

Benimde kizim 4 aylik gecmeyen ishal ile dr gittik.ve yanlis teshisle iki şise antibiyotik kullandik.

Alerji uzmani. Iki farkli cocuk dr . Beslenme uzmani. Derken süt alerjisi dediler

Sut ve sut urunleri hatta dana etini de kestim 15 gündür.

Malesef bu alerjinin tedavisi yok gibi.diet yapmama ragmen bu ishal gecmedi.

Ama idrarindaki enfeksiyon icin bence baska bir dr gidin mutlaka

Cok gecmis olsun.
Bizimde ishal gibi çok yapmıyor ama yaptığı zaman sulu ve baya kokuyor. Ekşi koku olur ya öyle. 2 aydır anlayamadılar zaten ben cildindeki kızarıklığı çekene kadar. Hadi o neyse bakteri ya bu. Ben çocugumun gazdan mı huzursuz yoksa değil mi anlarım biliyodum. Kaç doktora gittim uğraşmadılar sonunda ortaya çıktı. Başka doktora gitmeliyim evet çünkü ne emebiliyor ne de uyumazken ağlamadan durabiliyor. Tedavi doğru zamanda başlamazsa böbreğe kadar ilerliyor diye okudum demin. İnşallah olmaz kurtuluruz hemen. Çok teşekkür ederim size. Peki şey8 biliyor musunuz kızınızın alerji derecesi ne? Bizim ki düşüğün bi tık üstü gibi. Hafif seviyedeymiş

Özele de gittik devlet hastanesinin doktoruna da gittik.deri testi kan idrar gaita hepsi yapildi.ve tam bir net olarak bisey demediler

Yani bilmiyorum derecesi ne.şuan 6 aylık olduk ve hala devam ediyor.ek gıdalara da basladim ve patates yerken kustu.patates yemeyi bende biraktim o yuzden.emiyor cunku.

Bunu deneme yanilma yontemiyle kendimiz bulcaz galiba.cok uzucu her seyi rahatlikla yiyememek.ama kismet diycez.
Rabbim daha buyuk dert ve hastalik vermesin

Dr bana da inanmadi ishal dememe günde 7 kez ve hatta 8 bazen su gibi yapiyordu.insan kendi cocuguna garezi mi var.bende resim çektim.haftaya dr gidersek göstercem ;)

Canım geçmiş olsun. Bu gibi alerjilerde farklı takviyeler veriliyor diye biliyorum. Araştırdın mı?

Back
X