• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardım.. Üçlü Testte Nöral Tüp Defekti Riski çıkan varmı?

il_nar

Guru
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2009
517
17
318
52
Kocaeli
Bugün üçlü testin sonucunu aldım, ne yazıkki Nöral tüp defekti riski çıktı. Yani bebeğin omurgasındaki kemiklerde açıklık olabilirmiş. Ultrasonda Omurgada sorun görmediğini fakat başka bir gözün görmesinde fayda olabileceğini söyledi. NTD ile karşılaşan varmı? Çok endişeliyim,. Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Şayet NTD ultrasonda tespit edilirse ne olacak diye sorduğumda, hamileliği solandırmaktan başka tedavisinin olmadığını söyledi. Canım kızım, 17. haftaya girdik, Allahım ne olur sağlıkla bize bağışla bebişimizi..

Folik Asit kullandınmı sen canım? Hamileliğinden en az 3 ay öncesi Başladınmı kullanmaya?
Şeker hastalığın var ise
Yada aşırı şişmanlık o zaman hamilelikte bebeklerinde nöral tüp defekti görülebiliyor.

Ultrasonda görülmüyorsa çok düşük bir ihtimal,içini ferah tut. Benim doktorum ultrasonda gayet net görünen bir şey demişti. ıstersen bir başka doktora daha git, o da baksın ultrasonda.

Planlı bir hamilelik olmadığı için geblik öncesi folik asit kullanmadım, hamileliği ögrendiğim 5. haftadan itibaren kullanmıstım Foklik asidi. Şeker hastalığım da yok. Hemmoglabin testlerimde tüm değerle normal göründü. çlü testte niral tüp defekti riski yüksek cıktı. Trisonomi 21 ve 18 görülme olasılığı cıkmadı. ıkili testte trisonomi 21 riski cıkmıs ve doktor amniyosentez önermişti. Ama bu defa ne 18 nede 21 riski cıkmadı.

doktorum ultrasonda göremediğini söyledi. Fakat br doktora daha görünün istertseniz diye de ekledi.

Korkuyorum acıkcası. Moralim bozuk biraz, iyi düşünmeye calısıyorum ama, elimde değil işte..

Anladım..Folik Asit çok önmemli gebelik düşünülmeye başlandığında 3 ay öncesinde kullanmak gerek.
4Lü yü dene derim cnm..Amiyonteste yaptırabilirsin.Kafan daha rahat olur.
Herşeyde bir hayır vart unutma..olacaksa olur...Olmuyacaksada zaten bir kusur vardır.
ıyi ol moralini yüksek tut

Bugün üçlü testin sonucunu aldım, ne yazıkki Nöral tüp defekti riski çıktı. Yani bebeğin omurgasındaki kemiklerde açıklık olabilirmiş. Ultrasonda Omurgada sorun görmediğini fakat başka bir gözün görmesinde fayda olabileceğini söyledi. NTD ile karşılaşan varmı? Çok endişeliyim,. Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Şayet NTD ultrasonda tespit edilirse ne olacak diye sorduğumda, hamileliği solandırmaktan başka tedavisinin olmadığını söyledi. Canım kızım, 17. haftaya girdik, Allahım ne olur sağlıkla bize bağışla bebişimizi..

arkadaşım bende aynı durumdayım şu an bebişin çoktan doğmuştur lütfenn bana yardım ettt....

bade benimde aynı sorunum oldu canım açık nöral tüp defekti riski çıktı canım yüreğini ferah tut .. Benimde doktorum aynısını söyledi evet bizde bakıyoruz ama bu işin uzmanın bakmasını istiyoruz demişlerdi. Ki o doktora gitmeden kendi doktorlarım kontrol etti ve herhangi bir sorun görmedi ..Neyse doktora gittik detaylı dopler ultrasonda bakıldı ve tüm uzuvlarını inceledik çok şükür herhangi bir sıkıntı çıkmadı ama çok üzüldüm açık açık diyim o sonuçları alanaa kadar kendime gelemedim.. Canım yüreğini ferah tut bol bol dua et herşey Allahtann..

bade benimde aynı sorunum oldu canım açık nöral tüp defekti riski çıktı canım yüreğini ferah tut .. Benimde doktorum aynısını söyledi evet bizde bakıyoruz ama bu işin uzmanın bakmasını istiyoruz demişlerdi. Ki o doktora gitmeden kendi doktorlarım kontrol etti ve herhangi bir sorun görmedi ..Neyse doktora gittik detaylı dopler ultrasonda bakıldı ve tüm uzuvlarını inceledik çok şükür herhangi bir sıkıntı çıkmadı ama çok üzüldüm açık açık diyim o sonuçları alanaa kadar kendime gelemedim.. Canım yüreğini ferah tut bol bol dua et herşey Allahtann..

amin canım sıkıntımı paylaştığın için teşekkür ederim rabbim yardımcımız olsun inşallah hayırlısıyla ultrasyon sonucumuzu alırım canımmm

amin canım sıkıntımı paylaştığın için teşekkür ederim rabbim yardımcımız olsun inşallah hayırlısıyla ultrasyon sonucumuzu alırım canımmm

Tabi alacaksın .. Üzülme diyemem ben tam yeni seneye girerken almıştım üçlü test sonucumu düşünün ki durumumu .. Kendine sıkıntı etme 20 . haftadan itibaren sonuçların netleşir canım..O arada azıcık dişimizi sıkacağız..Hangi doktora gideceksin.Ben perinital tıp merkezine gitmiştim cahit hocaya ... o gün çektiğim tüm ohları anlatmak imkansızdır herhalde..

canım seni çok iyi anlıyorum. ilk kızımda bende üçlü test yaptırdığımda doktorum banada aynılarını söyledi omurgasındaki bir kemikte açıklık gördü sonra bir başka doktora yönlendirdi. ne doktoruydu tam hatırlamıyorum ama ayrıntılı ultrosonda epeyce bir baktı resimlerini çekti, ölçümler yaptı. ve nihayetinde bişey göremediler. çok zor bir durum biz çok üzülmüştük kötü bişey çıkacak diye ama korktuğumuz gibi bişey olmadı şimdi kızım yedi yaşında gayette sağlıklı. ve, benim ikinci gebeliğim aynı sıkıntıları, bir daha yaşayacakmıyım diye hep sıkıntıdayım. allah herkesin yardımcısı olsun sağlıklı sıhhatli bebelerimizi, kucaklarımıza almayı nasib etsin..:nazar:

Tabi alacaksın .. Üzülme diyemem ben tam yeni seneye girerken almıştım üçlü test sonucumu düşünün ki durumumu .. Kendine sıkıntı etme 20 . haftadan itibaren sonuçların netleşir canım..O arada azıcık dişimizi sıkacağız..Hangi doktora gideceksin.Ben perinital tıp merkezine gitmiştim cahit hocaya ... o gün çektiğim tüm ohları anlatmak imkansızdır herhalde..

canım bahsettiğin yer ve hoca nerde bilmiyorum ben konyada yaşıyorum fatma hanıma gittim birde ekstra eğitim araştırma hastanesine gittim.eğitim araştırmada doktor sadece afp ye bakarak yorum yapamayız ntd risksiz bölgede yazıyor olması yeterli dedi daha sonra kendi doktoruma gittim ultrasyonla detaylı inceleme yaptı ama sanırım 4 boyutlu değildi önce radyolaji uzmanına ayrıca ultrasyona yolladı o baktı bi sorun görünmüyor diye bişey verdi elimize sonrada fatma hanım tek tek göz merceğine kadar beyinciğe kadar baktı hiç bir sorun görünmüyor dedi ama 4 boyutlu ultrasyon değildi doktor rahatlatınca bizde başka doktora gitmedik internnette araştırdığıma göre 4 boyutlunun 3 ten farkı sadece anında görüntü veriyor olmasıymış 3 boyutlu da daha geç görüntü gelirmiş öle iişte canım şimdilik iyi gibiyim arada kafama takılsada:):)

ben de aynı risk çıktı 1/50. kürtajdan başka müdahale edilmiyormuş. doktorum çok ısrar etti ayrıntılıya gir diye ama ne olursa olsun aldırmayı düşünmediğimiz için girmedim zaten üçlü taramaya girdiğim için de pişmanım insanın moralini bozuyor.ultrasonda bişey görünmüyor diyorlar hangi dr gittiysem ayrıntılıda görünürmüş. ben anlamıyorum yediğimiz içtiğimizden mi böyle şeyler çıkıyor yoksa teknolojinin gelişmesinden mi bilmiyorum. ama ikinci hamileliliğim nasip olursa ikili üçlü her neyse hiçbirine girmeyeceğim.:20:

Canım benimde senin ki gibi. 2li tarama testi iyi çıkmıştı. Nöral tüp defekti 1/100 çıktı kötü kaç gündür moralim çok bozuldu 2 hafta sonra tekrar başka rötgen doktoruna ayrıntılı çektirecekmişim ama çok korkuyorum. Allah hepimizin yardıcısı olsun. Hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin. Böyle olan arkadaşlar varmı

arkadaşlar benimde nöral tüf defektim 1/282 çıktı riskli durumdamıyım sizce cuma kontrole gidecegim inş önmeli bişey degildir...çok korkuyorum.. :(

Arkadaşlar nöral tüp defekti riskimiz 1/117 geldi.bu şekilde gelipte sağlıklı çocuğu olan var mı usg de bişey yok dedi doktorumuz ama beni gıcıklıyor işte

Merhaba arkadaşlar. bizim gibi sıkıntı çekip internetten araştırmaya koyulanlar için yazıyorum. Bu sayfaya kesin yolları düşecek. Benim de AFP değerim 2.91 cıkmıstı ve Ntd riski vardı. Ayrıntıkıda sıkıntı çıkmadı. Buna rağmen ben kötü senaryolar yazarak hamileliğimi burnumdan getirdim. Hep ağladım. Sonuç olarak bebeğim sağ salim doğdu.
Sürekli bebeğimde gerilik vardı. Olduğu haftadan geri idi. Bundan kaynaklanmış olabilir. Bebeğimi besleyen damarlarda yine Bi ara direnc vardı bundan kaybaklanıyor olabilir. Ha bunları neden yazıyorum. Kafanıza takmayın. Bunlar sadece tarama testleri. S Seldatuncblk M Mjdmjd arkadaslarım da sağ salim bebişlerine kavuştu.
Rabbim herkese sağ salim evlatlarına kavuşmayı nasip etsin.

Back
X