Yardim

melekbirkan

Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2015
124
30
13
43
Dr bey tup bebek yapdirdin trasferin 12 günü test yapdirdin sonuc 18.97 14 gün 19.98 buna gore ben şimdi hamilemiyim birde adetin de başladı Dr sorduğumda sınırdasin gebelik var dedi ama ben anliyamiyorum ne olur yardım

Dr bey tup bebek yapdirdin trasferin 12 günü test yapdirdin sonuc 18.97 14 gün 19.98 buna gore ben şimdi hamilemiyim birde adetin de başladı Dr sorduğumda sınırdasin gebelik var dedi ama ben anliyamiyorum ne olur yardım

Gebelik testinizi vaktinde yaptırmanıza rağmen sonuç malesef beklenenin oldukça altında çıkmış. Gebelik kimyasal olarak mevcut ancak bunun sağlıklı devam etmesi çok düşük bir ihtimal. Bu gebelik kanamanız da başladığına göre büyük ihtimalle biyokimyasal gebelik dediğimiz kanda tespit edilip ultrasonda görünür hale gelemeden gebeliğin kaybı dediğimiz durumla sonuçlanacak gibi durmaktadır. Bu büyük ihtimalle sizden değil embriyonuzla alakalı bir sıkıntıdan kaynaklanmaktadır, lütfen gereksiz yere üzülmeyin. Ama size önerim az az da olsa halen gebelik hormonu kanınızda yükselmeye devam ettiğinden mutlaka takibe devam ettirin, ufak bir ihtimalle bu gebeliğin dış gebelik olmariski de bulunmaktadır. Kanda ki değer 5’in altına ininceye kadar mutlaka hormon takibinizi yaptırmayı ihmal etmeyin.

Gebelik testinizi vaktinde yaptırmanıza rağmen sonuç malesef beklenenin oldukça altında çıkmış. Gebelik kimyasal olarak mevcut ancak bunun sağlıklı devam etmesi çok düşük bir ihtimal. Bu gebelik kanamanız da başladığına göre büyük ihtimalle biyokimyasal gebelik dediğimiz kanda tespit edilip ultrasonda görünür hale gelemeden gebeliğin kaybı dediğimiz durumla sonuçlanacak gibi durmaktadır. Bu büyük ihtimalle sizden değil embriyonuzla alakalı bir sıkıntıdan kaynaklanmaktadır, lütfen gereksiz yere üzülmeyin. Ama size önerim az az da olsa halen gebelik hormonu kanınızda yükselmeye devam ettiğinden mutlaka takibe devam ettirin, ufak bir ihtimalle bu gebeliğin dış gebelik olmariski de bulunmaktadır. Kanda ki değer 5’in altına ininceye kadar mutlaka hormon takibinizi yaptırmayı ihmal etmeyin.
Dr bey allah aşkına yardım edin değerler gittikce artıyor en son 20 ocakda test 933 cikdi dr dış gebelik diyor bir doz iğne yapıldı ama utrosonda hicbirsey gorunmedi değer düşmüyor gittikçe artıyor 1300 olursa ameliyat ve tüpü alırız dedi ne yapacağımı bilmiyorum ne olur yardım edin gittim dr profosör

Dr bey allah aşkına yardım edin değerler gittikce artıyor en son 20 ocakda test 933 cikdi dr dış gebelik diyor bir doz iğne yapıldı ama utrosonda hicbirsey gorunmedi değer düşmüyor gittikçe artıyor 1300 olursa ameliyat ve tüpü alırız dedi ne yapacağımı bilmiyorum ne olur yardım edin gittim dr profosör

Malesef iyi doktorluk titr sahibi olmaktan çok devamlı okumak ve güncel gelişmeleri yakından takip etmekle olmaktadır. bhcg değeri 933 iken dış gebelik teşhisini kesin koymak pek mümkün değildir. Bhcg 1500 üzerindeyken halen rahim içi boşsa o zaman dış gebelikten şüphenilebilir. Size yapılan iğne dış gebelikte zaman zaman başvurulan metotreksat iğnesi miydi, eğer öyleyse artık bu gebeliğiniz rahim içi yada dışında malesef sağlıklı devam etmesi mümkün olmayacaktır. Bence keşke iğneyi yaptırmadan evvel 2. bir fikir alsaydınız.

Merhaba , D DrHalilIbrahimTekin
tüp bebek annesiyim , şuanda doğal yoldan gebeyim. 5 ocak son adet tarihim 20 ve 22 ocakta riskli ilişki var. 1 şubatta regli olmayınca test yaptım ve pozıtıf cıktı
3 subatta beta 62
6 şubatta 94(55 saat )
8 şubatta 220 (48 saat )
13 şubatta 1112 (100 saat sonra)
15 şubatta 1731
17 şubatta 2267

19 şubat bugun tekrar bakılacak.

Doktorum 5+4 usg baktı vajınal 1112 iken , 3 mm keseye benzer bısey goruyorum dedı . progesteron testi yaptı 8,7 cıktı
15 şubatta progesteron testı tekrar bakıldı 7,2 cıktı. doktorum olumlu konusmuyor ancak herhangı bır ılacta vermıyor bende cok korkuyorum

Dış gebelik olma ihtimalım var mı ? Yoksa boş gebelik mi oldum? Bu değerlerle sağlıklı bir gebelik olma ihtimali hiç yok mu ?

Teşekkür ederim , yorumunuzu heycanla bekliyorum

Eklentiler

• kkkk.webp
    kkkk.webp
    11,2 KB · Görüntüleme: 62
  • 20160214222052.webp
    20160214222052.webp
    8,7 KB · Görüntüleme: 42
Merhaba , D DrHalilIbrahimTekin
tüp bebek annesiyim , şuanda doğal yoldan gebeyim. 5 ocak son adet tarihim 20 ve 22 ocakta riskli ilişki var. 1 şubatta regli olmayınca test yaptım ve pozıtıf cıktı
3 subatta beta 62
6 şubatta 94(55 saat )
8 şubatta 220 (48 saat )
13 şubatta 1112 (100 saat sonra)
15 şubatta 1731
17 şubatta 2267

19 şubat bugun tekrar bakılacak.

Doktorum 5+4 usg baktı vajınal 1112 iken , 3 mm keseye benzer bısey goruyorum dedı . progesteron testi yaptı 8,7 cıktı
15 şubatta progesteron testı tekrar bakıldı 7,2 cıktı. doktorum olumlu konusmuyor ancak herhangı bır ılacta vermıyor bende cok korkuyorum

Dış gebelik olma ihtimalım var mı ? Yoksa boş gebelik mi oldum? Bu değerlerle sağlıklı bir gebelik olma ihtimali hiç yok mu ?

Teşekkür ederim , yorumunuzu heycanla bekliyorum

BhcG değeri genellikle 1500’ün üzerinde olduğunda vajinal ultrasonografiyle gebelik kesesinin görünmeye başlamış olması gerekir. Doktorunuz da buna benzer bir yapı gördüğünü söylemiş. Son zamanlardaki bhcG artışlarınız çok beklediğimiz gibi olmamış ancak doktor kontrolünde kaldığınız sürece dış gebelik bile olsa bu sebepten başınıza birşey geleceğini düşünmüyorum çünkü gerekli müdahale dış gebelik tanısı kesinleşirse yapılacaktır. Düşükle sonuçlanacak bir gebelik ihtimali olduğu kadar bir süre sonra kesede bebek görülmesiyle herşeyin normal süreçte devam etme ihtimali de bulunmaktadır. Şu an için üzülmek için erken ancak bu aralar tanı netleşinceye kadar sıkı doktor kontrolünde kalmanızı öneririm. Dilerseniz bize de başvurarak ikinci bir fikir de alabilirsiniz.

Back
X