Çocuk Hastalıkları Yardima ihtiyacim var

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.090
158
Slm kizlar...50 günlük bi bebeğim var çok kötü öksürüyor hiriltili nefes aliyor bugün doktora götürdüm sulcid diye antibiyotik verdi bende antibiyotik kullanmak istemiyorum ne yapmam lazim kullanayim mi çocuğuna bu antibiyotiği kullanan var mi nasil geçecek bu öksürük her öksürdüğünde yüreğim parçalaniyor..

Ay kiyamamm. Allah bagıslasın bebeginizi, gecmiş olsun. Antibiyotik verilmesi konusunda bilgim yok ama dikkat edin bronşite çevirmesin.

Canım kullan bence Allah korusun astıma falan çavirmesin. Benim de bebeklikte bronşitim vardı astıma çevirdi. Çok geçmiş olsun.

Dr verdiyse tabiki kullanmak lazım bence. Çocuk antibiyotik kullanmasin diye bronşit mi olsun Allah korusun.
Sizin için demiyorum genel bir moda oluştu antibiyotik vermemeye yönelik. Evet ben de öyle hemen verilmesine karşıyım ama hırıltılı öksürüklu çocuğa da verilir yani. Ilerler Bronşit olur allah muhafaza.

küçücük çocuğu respiratuar distres sendromuna sokacaksınız. astım olsa doktor anlardı cocugun nefes alışından zaten demek ki enfeksiyon var. sorduğunuz soru o kadar saçma ki zaten mantıklı açıklama yapasım bile gelmedi.

Ilac kullanmayi sevmememe ragmen , doktorun gerekli gordugu antibiyotige kullanmayin demek olmaz. Daha rahat etmek icin baska bir doktora goturmeyi deneyebilirsin. Bana gore ona da gerek yok...

Bu sitede çok görüyorum "Doktor şunu verdi doğru mu, doktor şunu söyledi doğru mu?" diye soranlar. Anlamıyorum. Eğer önerilenleri yapmayacaksanız verilen tedavilere uymayacaksanız neden doktora gidiyorsunuz? İçinize sinmediyse başka doktora sorabilirsiniz.

Tecrübeli annelerin de hakkını yememek lazım..
Cok gorduk o "tecrubeli anneleri"!
Bi tanesi de benim mustakbel kayinvalidem.
Cocuklarindan biri sakat kaldi.

Ben olsam cocugun basina bir sey gelecekse ben sebep olmayayim derim. Cok suphede kaldiysaniz baska bir acile goturun ama muhakkak sorularinizi bir doktora yoneltin.

Benim kizimda yedi bucuk aylik. Bi hafta oldu atlatali hastaligi.aynen dediginiz gibi oldu ve hic yemek Yemiyordu. Doktor antibiyotik verdi ama daha kucuk dedi cok tavsiye etmem dedi. Bende vermedim ve dikkat ettim cok sicak olmamasina. Zeytinyagi sürdüm sirtina ve gögsüne sabah aksam. Bide iceriyi sürekli havalandirin, sicak yapmayin odasini. Kusabilir , nefesde güclük cekebilir korkmayin, doktor disari cikarin o zaman hava alsin demisti.

tabiki doktorun dedini uygulayin zira bebis cok kucuk hirilti balgama cevirmistir. Ve o balgamin disari cikmasi lazim bebek oldugu icinde cikaramaz allah korusun cigerlere iner. Biraz buyuk olsa burnunu otri bebeyle temizleyin derdim ama kucuk bilemicem kullanilirmi. Gogsune papatya yagi surun ve ustune hafif isitilmis havluda koyun yumsatir gogsunu. İyi gelir ben hep oyle yaptim oglumda oda 6aylikken yakalandi. Az daha bronsit oluyodu. Ama gece gunduz demedim. İlik havlu papatya yagi ayaklarini muhakkak sicak tutuyodum. Burnuna su sıkıp otri bebeyle temizliyodum bu yontem cigere inmesini onluyodu. Doktorumuz tavsiye etmisti otri bebeyi allah razi olsun ondan oglumun cogu ust solunum yolu hastaligini onun sayesine ilacsiz atlattik. Cunke ceke ceke cigere inmedi. Allah bebeginizi size bagislasin isallah. Butun yavrularimizi bizlere bagislasin rabbim.

Umarım kısa sürede iyiye gider durumu..
Havalar felaket, dikkat edin..
Doktorunuza danışsaydınız antibiyotik istemiyorum deseydiniz..

tabiki doktorun dedini uygulayin zira bebis cok kucuk hirilti balgama cevirmistir. Ve o balgamin disari cikmasi lazim bebek oldugu icinde cikaramaz allah korusun cigerlere iner. Biraz buyuk olsa burnunu otri bebeyle temizleyin derdim ama kucuk bilemicem kullanilirmi. Gogsune papatya yagi surun ve ustune hafif isitilmis havluda koyun yumsatir gogsunu. İyi gelir ben hep oyle yaptim oglumda oda 6aylikken yakalandi. Az daha bronsit oluyodu. Ama gece gunduz demedim. İlik havlu papatya yagi ayaklarini muhakkak sicak tutuyodum. Burnuna su sıkıp otri bebeyle temizliyodum bu yontem cigere inmesini onluyodu. Doktorumuz tavsiye etmisti otri bebeyi allah razi olsun ondan oglumun cogu ust solunum yolu hastaligini onun sayesine ilacsiz atlattik. Cunke ceke ceke cigere inmedi. Allah bebeginizi size bagislasin isallah. Butun yavrularimizi bizlere bagislasin rabbim.
Amin canmm sağol..deniz suyu kullaniyorum burun tıkanıklığı için..

Slm kizlar...50 günlük bi bebeğim var çok kötü öksürüyor hiriltili nefes aliyor bugün doktora götürdüm sulcid diye antibiyotik verdi bende antibiyotik kullanmak istemiyorum ne yapmam lazim kullanayim mi çocuğuna bu antibiyotiği kullanan var mi nasil geçecek bu öksürük her öksürdüğünde yüreğim parçalaniyor..
Verin antibiyotigi cigerlerine inerse Allah korusun daha beter olur. Bogaz iltihabi bakilmazsa oksuruge cevirir. Oksuruk bakilmazsa bronsite cevirir. Bronsit bakilmazsa zaturreye cevirir bunu unutmayin..

Allah aşkına ne kadar kolay tıp eğitimi alıp çocuğunuzu muayene etmiş doktor yerine herhangi bir insana güvenebiliyorsunuz bu sağlık konularında... Aklım almıyor ya. Buradakiler verme derse vermeyecek misiniz? Doktoru gerekli görmüş ki vermiş bu ilacı. 50 günlük değil, 5 günlük, daha 23 haftada doğmuş 500 gramlık bebekler bile antibiyotik alıyor gerekince. Yaşa değil, gerekliliğe bakar bu işler. Çocuğunuza bir iyilik yapın ve sokaktan geçen insanlar yerine işin ehlinin lafıyla hareket edin. Yaptığınız şey kelimenin tam anlamıyla cahillik. Kusura bakmayın.

Allah aşkına ne kadar kolay tıp eğitimi alıp çocuğunuzu muayene etmiş doktor yerine herhangi bir insana güvenebiliyorsunuz bu sağlık konularında... Aklım almıyor ya. Buradakiler verme derse vermeyecek misiniz? Doktoru gerekli görmüş ki vermiş bu ilacı. 50 günlük değil, 5 günlük, daha 23 haftada doğmuş 500 gramlık bebekler bile antibiyotik alıyor gerekince. Yaşa değil, gerekliliğe bakar bu işler. Çocuğunuza bir iyilik yapın ve sokaktan geçen insanlar yerine işin ehlinin lafıyla hareket edin. Yaptığınız şey kelimenin tam anlamıyla cahillik. Kusura bakmayın.
50 günlük bebeğimin ilaçlarin yan etkisine maruz birakmak istemedim çocuğum için endişeleniyorum ki bunu soruyorum çocuğumu benden fazla mi düşünüyorsunuz sadece burda daha önce antibiyotik kullanmiş annelerden fikir istedim bi kaç çocuk büyütmüş anneler var tecrübelerini dinlemek istedim..

Back
X