Yardımcı olabilirmisiniz bana ya

poliyana

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2013
1.299
124
123
Bartın
Bu yıl üniversteye başlıcam kızlar ne annem ne babam yardımcı oluyor umursamıyorlar ben kazandığım yere gittim bir apartla anlaştım ama yanıma ne götürücemi bilmiyorum kızlar tecrübeleriniz var mı yurt apart
Nevresim takımını biz götürüyomuşuz mutfak malzemeleride yok orda bir dairede 3 kişi kaloyoruz ben bir arkadaşla kalıcam tanışmadım daha ev arkadaşlarımla bu eylülüln ilk haftası gidicem ne götüriyim ne alim kızlar

artık yeni bir eve çıkıyormuşsun gözüyle bak olaya evlenecek kızlar nasıl ev diziyorsa seninde o şekle benzer bir ev dizmen lazım

Hayırlı olsun öncelikle :)) Apartlar yurtlara nazaran daha düzgün oluyor yataklar, banyo , içi vs anlamında.Ama tabii dediğin gibi orada da her şeyi senin götürmen gerekiyor.Ev gibi düşün.Ayrıyeten arkadaşlarınla da kalacağın için eşyalarını kolaylıkla saklayabileceğin küçük kutular falan çok işe yarıyor.Çünkü o kadar insan var birde hepsi kız yani takısından parfümüne parfümünden makyaj malzemesine pedine kadar kaybetme karışma olayı için mutlaka lazım o tarz kutular.Kendimden biliyorum En önemlilerinden biride yanına olabildiğince pike battaniye yastık vs. al.Öğrenciyken onları sürekli sürekli temizlemek zor olabiliyor.Ya da bir gün kaloriferler çalışmıyor kalıyorsun soğukta kedi yavrusu gibi Eğer çok fazla eşyan varsa bir kısmını ayıklamanı öneririm ben.Tabii şöyle bir durum var ailene ne sıklıkla gideceksin ya da gidebilecek misin?Eğer en azından yılda iki kez gideceksen bu ayıklama işi çok kolay olur.Mesela ; sonbaharda geleceksin büyük ihtimalle okullar genelde o arada açılır.Yazlık kıyafetlerini taşıman sana boş yere yük olur.Gereksiz yer kaplar.Onun yerine onları bırakıp kışlıklarla ve bir kaç parça ince kıyafetle gelebilirsin.Bunun gibi bir kaç pratik ayırmayla yükünde hafifler , apartta düzene girmende kolay olur :) Ne çok konuşmuşum ya , işte bende çok kaldığım için yurtta tutamadım çeneyi hehe :))

Mutfak eşyası götürme bir milyonculardan alırsınız herşeyinizi ortak şekilde. Ancak fazladan kettle falan varsa evinizde onu götürsen iyi olur. Beim eşyalarım dolaplara sığmadığı için birsürü hurç alıp öyle düzenlemiştim, onun dışında kutular alabilirsin takılarını koymak için veya çantalarını. Nereye gitceğini bilmiyorum ama daha çok sonbahar mevsimine uygun şeyler götür. Kışlıklarını kurban bayramındada götürebilirsin. Bir tane çarşaf yastık kılıfı götür geri kalanını ordan pazardan alırsın benim 4 tane vardı, her hafta yenisini kullanıyordum. Yorgan ve battaniye var birde elbetteki. İşin zor ilk taşınma döneminde 10a yakın valizle gittim annem babam babaanem kimi bulursam götürdüm haliyle

Ay çok saolun uzun olmadı bilakis faydali bem bu mutfak işine kafam çok takıldı şimdi ben bu mutfak için ne götürsem acep şimdi kızlarlada tanışmadım onlarda mutlaka getirir ama ne getirirler bilemedim kayıtta denk gelir tanışırmıyız bilmem mutfak malzemesi konusımda napsam acep ????

Yalovaya çıktı ünim kışın soğuk olmaz diye düşünüyorum ya battaniye götürmesemde pike gibi bişey götürsem diyorum hani sonuöta kalüferli ya evet o takı konusunda iyi fikir mutfak işini ne yapsam ki kızlar ya şimdi tanışmadım ben biraz erken gşdicem kayıtlarla beraber dil sınavı olucağı için kalıcam gelmicem ordaki kızlarlada tanışmadım ortak almaya yanaşırlarmı bilmiyorum mutlaka onlarda gatirirler dimi ya ben idareten ortak alana kadar ne götürsem acep

Mutfak eşyalarını birlikte halletseniz arkadaşlarla daha iyi olur diye düşünüyorum ben.Ama evde fazla bulduğun ya da senin olan eşyaları sen getir tabii.Misal bi kettle'ı falan ortak alabilirsiniz bence.Ama evde fazladan ya da eski bi şey varsa götürebilirsin.Onun dışında bi kaç parça tabak çatal ve kupa götürmen yeterli olur.Yanına küçük bir tencerede attın mı tamamdır.Sıkıntı olmaz yani.

Bende böyle düşündümde iki tencere küçük defiğin gibi kupa öatal tAbak bir de küçük tava götürücem yanıma
Bu arada küçük seyehat ütüleri oluyor ya ondan alsam mı

Bende böyle düşündümde iki tencere küçük defiğin gibi kupa öatal tAbak bir de küçük tava götürücem yanıma

Aynen çok pratik olur senin için.Ama boşuna öyle pahalı ya da çok özellikli bir şey almana gerek yok.Giyim tarzını bilmiyorum ama temelli iş kadını gibi giyinmiyor genelde kimse üniversitede zaten T-shirtün üstünden hemen iki dakika geçip pantolonu/eteği düzeltecek yeterlilikte bir şey olur sana. Perde ütülemeyeceksin bir şey yapmayacaksın sonuçta yani :)

Ütü ben almıştım ancak onca senede bir kez sadece sevgilimin gömleğini ütülemek için kullandım öğrenci odaklı bir yerleşim yeriyse etrafta mutlaka kuru temizleme tarzı yerler vardır 2 tl jilet gibi yapıyorlar. Zaten kışın pekte ütülencek şey çıkmıyor şimdiden ağırlık yapma ama apartın çamaşır makinesi vardır mutlaka şimdiden çok masraf olmasın diye bir süre idare edebileceğin deterjanı evden götürebilirsin

Hımm tamam küçük birde saç kurutma makinası alıcam malum benim büyük giyim olarakta kot tşört hırka gibi mevsimlik alışveriş yapıcam canım ya umarım oda arkadaşlarım ılımlı olur bu arada okullar açılmadan kalmama izin verirler mi acep ben eylül ayının ödemesini yaptım :)

Ya o deterjan işi ücretliyöiş yıkama başına dediler onun dışında kışlıklarımın bi kısmını götürücem battaniyealmSammı ki acep

Tabii ki canım ödemeyi yaptıysan eylül ayında kalabilirsin.Öyle olmalı yani.Hem herkes genelde bi kaç gün önceden gelir ki yerleşeyim rahatça diye.Tutupta okul açılmadı diyemezler hem herkesin okulu da aynı anda açılmıyor zaten ona göre ayarlayamaz ki yani

Ayy cnmm.neden boyle davraniyor ailen...ne bolumu kazandin.nereyi kazandin.yakinsak yardim ederizzz...hangi il.?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…