- 4 Eylül 2012
- 10
- 2
- 36
- Konu Sahibi SunriSevgi
Merhabalar,
Ben daha 18 yaşındayım ve şeker hastalığından dolayı fazla kilom var. Şuan 80 kiloyum. Boyum zaten 1.60 ve benim isteğim 65 kiloya falan inmek. Hayatım boyunca aslında hiç düzenli beslenmedim. Okul zamanı 2 öğün yemek bana yetiyor ve artıyor. 1. derece de değil şeker hastalığım. İnsülin direncine bağlı. Aynı zamanda tuztan nefret ederim ve hiçbir şeye tuz koymam ve bu aile içinde pek bir tartışma yaratıyor aslında bir yemek yaparsam tuzsuz olur. :) Doktora gittim 3 ay boyunca ama işte bırakınca tekrar geri aldım. 70 kiloya inmiştim. 1.ay gayet güzel kilo veriyorum ama 2. ay kilo veremiyorum. 3.ay tekrar başka listeyle denedik fakat okullar açıldı vs. saatleri hiç uymadı. Şimdide dershaneye gidiyorum ek olarak okul var ama bir şekilde yapmak zorundayım. 2.ay ne yapabilirim de zayıflayabilirim acaba?
1.Ay Listem Bu ve şuan uyguluyorum.
8.30-9.00 : Açık şekersiz çay/yeşil çay/ıhlamur
1 kibrit kutusu az yaglı beyaz peynir
4-5 adet zeytin
Söğüş domates salatalık veya yeşillik
2 ince dilim esmer ekmek
(1 dilim beyaz peynir yerine 1 adet yumurta tüketilebilir. Haftada birkaç kez)
10.00-10.30 : 2 porsiyon meyve
12.30-13.00 : 4 yumurta büyüklüğü kadar et/tavuk veya balık (kırmızı et haftada max 2) veya 7-8 yemek kaşığı kurubaklagil (hafta 1-2)
15.00-15.30 : Şekersiz çay
1 paket diyet bisküvi veya 4 adet grissini
17.00-17.30 : 1 porsiyon meyve
19.00-19.30 : 6-8 yemek kaşığı sebze yemeği ( patates/mısır/bezelye/havuç yok) (susuz)
1 su bardağı yarım yağlı yoğurt veya 1 su bardağı ayran
2-3 ince dilim esmer ekmek veya 2 kepçe çorba + 1 dilim ekmek
Mevsim salatası (yağsız)
Yatmadan en az 2 saat önce 21.00-21.30 : 2 porsiyon meyve veya 1 porsiyon meyve + 8-9 fındık veya 2 ceviz veya 8-9 badem
Şekersiz yeşil çay.
Bununla birlikte zaten 10-12 bardak su tüketiliyor.
2. ay nasıl bir diyet uygulayabilirim?
İngiliz karbonatı ile zayıflama yöntemi varmış. 1 litrelik suya 1 tatlı kaşığı karbonat koyup içiliyormuş. Doğru mudur? Sağlıklı mıdır?
Ben daha 18 yaşındayım ve şeker hastalığından dolayı fazla kilom var. Şuan 80 kiloyum. Boyum zaten 1.60 ve benim isteğim 65 kiloya falan inmek. Hayatım boyunca aslında hiç düzenli beslenmedim. Okul zamanı 2 öğün yemek bana yetiyor ve artıyor. 1. derece de değil şeker hastalığım. İnsülin direncine bağlı. Aynı zamanda tuztan nefret ederim ve hiçbir şeye tuz koymam ve bu aile içinde pek bir tartışma yaratıyor aslında bir yemek yaparsam tuzsuz olur. :) Doktora gittim 3 ay boyunca ama işte bırakınca tekrar geri aldım. 70 kiloya inmiştim. 1.ay gayet güzel kilo veriyorum ama 2. ay kilo veremiyorum. 3.ay tekrar başka listeyle denedik fakat okullar açıldı vs. saatleri hiç uymadı. Şimdide dershaneye gidiyorum ek olarak okul var ama bir şekilde yapmak zorundayım. 2.ay ne yapabilirim de zayıflayabilirim acaba?
1.Ay Listem Bu ve şuan uyguluyorum.
8.30-9.00 : Açık şekersiz çay/yeşil çay/ıhlamur
1 kibrit kutusu az yaglı beyaz peynir
4-5 adet zeytin
Söğüş domates salatalık veya yeşillik
2 ince dilim esmer ekmek
(1 dilim beyaz peynir yerine 1 adet yumurta tüketilebilir. Haftada birkaç kez)
10.00-10.30 : 2 porsiyon meyve
12.30-13.00 : 4 yumurta büyüklüğü kadar et/tavuk veya balık (kırmızı et haftada max 2) veya 7-8 yemek kaşığı kurubaklagil (hafta 1-2)
15.00-15.30 : Şekersiz çay
1 paket diyet bisküvi veya 4 adet grissini
17.00-17.30 : 1 porsiyon meyve
19.00-19.30 : 6-8 yemek kaşığı sebze yemeği ( patates/mısır/bezelye/havuç yok) (susuz)
1 su bardağı yarım yağlı yoğurt veya 1 su bardağı ayran
2-3 ince dilim esmer ekmek veya 2 kepçe çorba + 1 dilim ekmek
Mevsim salatası (yağsız)
Yatmadan en az 2 saat önce 21.00-21.30 : 2 porsiyon meyve veya 1 porsiyon meyve + 8-9 fındık veya 2 ceviz veya 8-9 badem
Şekersiz yeşil çay.
Bununla birlikte zaten 10-12 bardak su tüketiliyor.
2. ay nasıl bir diyet uygulayabilirim?
İngiliz karbonatı ile zayıflama yöntemi varmış. 1 litrelik suya 1 tatlı kaşığı karbonat koyup içiliyormuş. Doğru mudur? Sağlıklı mıdır?