Yardımcı Olun.

SunriSevgi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2012
10
2
36
Merhabalar,
Ben daha 18 yaşındayım ve şeker hastalığından dolayı fazla kilom var. Şuan 80 kiloyum. Boyum zaten 1.60 ve benim isteğim 65 kiloya falan inmek. Hayatım boyunca aslında hiç düzenli beslenmedim. Okul zamanı 2 öğün yemek bana yetiyor ve artıyor. 1. derece de değil şeker hastalığım. İnsülin direncine bağlı. Aynı zamanda tuztan nefret ederim ve hiçbir şeye tuz koymam ve bu aile içinde pek bir tartışma yaratıyor aslında bir yemek yaparsam tuzsuz olur. :) Doktora gittim 3 ay boyunca ama işte bırakınca tekrar geri aldım. 70 kiloya inmiştim. 1.ay gayet güzel kilo veriyorum ama 2. ay kilo veremiyorum. 3.ay tekrar başka listeyle denedik fakat okullar açıldı vs. saatleri hiç uymadı. Şimdide dershaneye gidiyorum ek olarak okul var ama bir şekilde yapmak zorundayım. 2.ay ne yapabilirim de zayıflayabilirim acaba?

1.Ay Listem Bu ve şuan uyguluyorum.

8.30-9.00 : Açık şekersiz çay/yeşil çay/ıhlamur
1 kibrit kutusu az yaglı beyaz peynir
4-5 adet zeytin
Söğüş domates salatalık veya yeşillik
2 ince dilim esmer ekmek
(1 dilim beyaz peynir yerine 1 adet yumurta tüketilebilir. Haftada birkaç kez)

10.00-10.30 : 2 porsiyon meyve

12.30-13.00 : 4 yumurta büyüklüğü kadar et/tavuk veya balık (kırmızı et haftada max 2) veya 7-8 yemek kaşığı kurubaklagil (hafta 1-2)

15.00-15.30 : Şekersiz çay
1 paket diyet bisküvi veya 4 adet grissini

17.00-17.30 : 1 porsiyon meyve

19.00-19.30 : 6-8 yemek kaşığı sebze yemeği ( patates/mısır/bezelye/havuç yok) (susuz)
1 su bardağı yarım yağlı yoğurt veya 1 su bardağı ayran
2-3 ince dilim esmer ekmek veya 2 kepçe çorba + 1 dilim ekmek
Mevsim salatası (yağsız)

Yatmadan en az 2 saat önce 21.00-21.30 : 2 porsiyon meyve veya 1 porsiyon meyve + 8-9 fındık veya 2 ceviz veya 8-9 badem
Şekersiz yeşil çay.

Bununla birlikte zaten 10-12 bardak su tüketiliyor.
2. ay nasıl bir diyet uygulayabilirim?
İngiliz karbonatı ile zayıflama yöntemi varmış. 1 litrelik suya 1 tatlı kaşığı karbonat koyup içiliyormuş. Doğru mudur? Sağlıklı mıdır?

Tatlım aynı sorun bende de var ben 76 77 kilo geliyordum yaşım 20 ve 165 boyundayım diyetisyene başlamadan önce beyaz ekmeği hayatımdan çıkardım diyetisyene başladığım gün onların tartısında 74.5 geldim 18 ocakda başladım 2 gün once gittim doktora 72.5 geldim verdiğim kilolarımı yağdan vermişim diyet listelerimiz uyuyor kabızlık problemim ve insülin direncim var fakat bende 2.ayımda korkuyorum kilo vermem duracak diye :(

Sabah 9.30

Kalkınca 2 su bard su+ kuru kayısı yada kuru erik
şekersiz çay yada yeşil çay
1 ince dilim beyaz peynir yarım yağlı yada 1 yumurta
2 ince dilim tam buğday ekmeği (ben genelde 1 dilim bu unolardan yiyorum 2 çok geliyor)
3-5 adet zeytin (siyah olursa 3 yeşil olursa 5)
mevsim yeşillikleri YAĞSIZ

Ara Öğün 11.30

1 su bardağı yarım yağlı süt+2 adet hurma yada 1 t.k kuru üzüm yada 2 adet kuru kayısı

Öğlen 13.30-14.00

6 yemek kaşığı sebze yemeği patates hariç
1 dilim tam buğday ekmeği
1 su bardağı ayran yada 3 yemek kaşığı kaymaksız yoğurt

Ara Öğün 16.00

1 adet meyve örn. 1orta boy elma yada armut vb. + 2 adet galeta yada 3 adet dyt bisküvi

Akşam 18.00-19.00

Et, tavuk yada balık (4köfte kadar) yada et yoksa 3 ince dilim peynir (protein al dedi sanırım böyle hatırlıyorum)
+6 yemek kaşığı sebze yemeği eğer yemeğin etli ise et hakkın yok
karışık salata
1 ince dilim tam buğday ekmek
1 kepçe çorba

Ara Öğün 20.30
1adet küçük boy meyve+ 10-15 adet sade leblebi

2.Ayında da bunu dene canım inşallahh incecik ve sağlıklı gireriz bu yaza

Kizlar ozel olmazsa insulin drencini nasil ogrendiniz belirtileri neydi... Kilo vrrince gececekmi ilac aliyormusunuz bnm icn onemli cvp verrsenz memnn olurm

kusura bakma canım yeni gördüm insülin direncini her doktor hesaplamakla uğraşmıyormuş ayrıca rica edeceksin tatlım ben özelde yaptırdım tahlillerimi ve insülin 5,5 fln çıktı sonra verdiği şeker ilacı ile yarıya düştü glifor 1000mg kullandım

kusura bakma canım yeni gördüm insülin direncini her doktor hesaplamakla uğraşmıyormuş ayrıca rica edeceksin tatlım ben özelde yaptırdım tahlillerimi ve insülin 5,5 fln çıktı sonra verdiği şeker ilacı ile yarıya düştü glifor 1000mg kullandım

Tesekkur ederim canim...merrak ettigm sen kndindmi merak ettin baktrdin neyden supheleendin ki bnde devlet hastn gittim istedim ama bakmadilar bile spr oneriyruz varsa bile dediler bende int okudum kilo vermekde dusuruymus oyuzden bnde biraz kilo verdm smdi hala devam ilaaci hpmi kulanacaksn.o ilac zayiflatiyormis oylemi farkettimi sendede

Hayir tatlim ben kendim sormadim doktor kilo veremeyince suphelendi kimse hesaplamiyor heleki devlet hastaneleri asla bakmiyor Bursa da yasiyorsan sana doktor önerebilirim insulin direnci çıkınca kadin dogumada yonlendirdi polikistik over sendromu cikti ilac kullaninca kilo vermedim canim hala agir kilo veriyorum 74.5dan bir ayda 71 zooor oldum onuda evet spor ile insulinin yok olabilecegi söyleniyor ozelden baktir derim canim

gcmis olsn cnm bndede pco var dgumdan snra kilo veremedm ugrasmadimda ne bulsam yedim bide kortizon kullandim yetms kiloyu buldum dedm artik yeter uc ayda dokz kilo verdm.bnde kndimden insulin drencinden suphelendim cnku doymak ne demek bilmiyordum asla gittm spr ve diyet oneririz dedler bakmadlar ble.bnde sinirlndm ogun bgdr yagli tatli seyler yemedm.ekmek kestim.farkda oldu

gcmis olsn cnm bndede pco var dgumdan snra kilo veremedm ugrasmadimda ne bulsam yedim bide kortizon kullandim yetms kiloyu buldum dedm artik yeter uc ayda dokz kilo verdm.bnde kndimden insulin drencinden suphelendim cnku doymak ne demek bilmiyordum asla gittm spr ve diyet oneririz dedler bakmadlar ble.bnde sinirlndm ogun bgdr yagli tatli seyler yemedm.ekmek kestim.farkda oldu

Doymak acıkmakla problemim yok benim yürüyüş bandım var duzenlı kullanınca super faydası var bende dıyet yapıyorum 4 kılo verdım ve hepsi yagdan canım su çok tüket buunun faydası cok dıyor doktorum bırde bana bu sefer listeye ek 2yemek kaşığı yogurt 1tk da keten doğum öğütülmemiş halini önerdi hem şekere iyi geliyormuş hem yağ yakıcıymış dün gittim doktora kontrole ve bugün başladım keten tohumunada tavsiye ederım

Doymak acıkmakla problemim yok benim yürüyüş bandım var duzenlı kullanınca super faydası var bende dıyet yapıyorum 4 kılo verdım ve hepsi yagdan canım su çok tüket buunun faydası cok dıyor doktorum bırde bana bu sefer listeye ek 2yemek kaşığı yogurt 1tk da keten doğum öğütülmemiş halini önerdi hem şekere iyi geliyormuş hem yağ yakıcıymış dün gittim doktora kontrole ve bugün başladım keten tohumunada tavsiye ederım

keten tohumunu duymustum ama faydasi varmi hic bilmiyordm bi deneyecem cnm cok saol

4 ayda 14 Kilo verdim.
Dr. Ümit Aktaş'ın İLAÇSIZ YAŞAM Kitabını aldım, ordaki diyet tarifini uyguluyorum çok faydasını gördüm. Tavsiye ederim, Kitapta sadece diet programı yok Hastalıklardan kurtulmanın doğal formülleri var. Herkesin alıp okuması gereken bir kitap.

Back
X