Yardımcı olunnn arkadaşlar Kafam çok karışık

KOKUNNHUZURR

Minik mucizem‍‍‍
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2013
785
420
323
Denizli
2012/5 ayda nişanlımla tnştım 22/12 de nişanlandık ama nişanlanmadan önce ailem kabul etmedi meslek yönünden eğitim yönünden yani şöle söyliyeyim ben bi firmada muhasebe sorumlusuyum nişanlımda bşka bir firmada örgü bölümünde makina bakıyor vardiyalı çalışyor abim karşı çıktı fakat ben onu tanımaya bşlayınca evlenecegim kişide olması gereken şeyleri gördüm ve de çok mutluyum fakat herkes aynı şeyi düşünmedi her kafadan bişi çıktı daha sonra görüşlerininz değişir dediler kısacası çevremdekilerden çok etkilendim ama bunları aldırış etmeyip nişanlandım şimdi nişanlımı sürekli yaptıgı şeyleri o öle mi olur bu böle mi olur die hep karışıp kimi zaman da üzüyorum ve çok çabuk sinirlenen biriyim ama nişanlımda hep alttan alıp tamam hayatım sen nasıl uygun görürsen der ve alttan alır ve ortamı düzeltir Nişanlımı çok seviyorum çok saygılı biridir Nişanlımla bir yere giderken onun herşeyine karışıyorum Bir yre gttigimizde herkes nişanlımın meslegini sorunca çekinerek söylüyo kırıldıgını anlıyorum vede çok üzülüyorum sizce evlenince bunlar problem olur mu sorunlar yaşar mıyım

Bence bunlar ufak tefek, önemsiz konular. İnanın konuşmaya, hatta düşünmeye bile değmez. Üzülmeye hiiiç değmez zaten.
Eger karşınızdaki insan sizin için doğru insansa olay bitmiştir. Başkalarını hiç birşey ilgilendirmez, bu sizin hayatınız sonuçta...
Nişanlınız böyle davrandığına göre, yavaş yavaş siniyor demek ki, sizden alt sınıfta görüyor kendini. Ona da yazık, bu duyguları
ona hissettiren insanları zaten anlamadım. Herkes mühendis, doktor olmak zorunda değil ki... ne doktorlar var, görseniz alakası bile
olmayan tipte... bence çalışkanlığına, karakterine, sevgisine... kısacası maneviyatına bakmak lazım, maddiyat zaten beraberce yapılırsa mutlaka olur. Çok çok mutluluklar diliyorum size... :)

Şöyle söyliyeyim eğer arada eğitim durumundan kaynaklanan farklılık varsa ister istemez göüş farklılıkları olabiliyor. Buna eğitim farkı da diyebilirsin, kültür farkı da... haa tam tersi kendini geliştirmiş, dünya görüşü olan, insan ilişkileri iyi olan bir insan da olabilir bunu da biz değil sen bilirsin
Ama madem ki nişanlın kişilik olarak çok iyi bir insan ve aranızdaki sevgi, saygı son derece güzel o zaman hiç düşünme bile bunu.
Kafa yapılarınız uyuşuyormu? Seni her anlamda taşıyabilir mi? Evliliğin sorumluluklarını alabilir mi? Bence bunlara bak ve seni gerçekten mutlu edeceğini düşünüyorsan kafanı çok kurcalama derim...
Ne üniversite Mezunu, kariyer sahibi erkeler görüyoruz ve de duyuruz burada öncelikli olan şey şahsiyettir bunu unutma..

Teşekkür ederm cevabınız için onu çok seviyorum ve yazınızı okuyuncada çok mutlu oldum tekrar teşekkür ederim. :) :)

Nşanlımla kafamız uyuşuyor evvlilikde sorumlukları alabilir çünkü babası yok ve tek başına yıllardır ailesinin geçimini sürdüren son derece saygılıdır.Beni hiç kırmadan tüm sorunları halledip yolumuzu devam ettirebiliyoruz.( Mesajınız için teşekkür ederm )

seviyorsun arkadaşım sen onu

eşim çeşitli sebeplerden eğitimini lisede bırakmak zorunda kalmış şimdi aynen senin nişanlın gibi tekstil fabrikasında vardiyeli çalışıyor
ben 2 üni okudum köklü bir kurumda çalışıyorum

onu çok seviyorum

işini sorduklarında ben gururla söylüyorum bileğinin hakkıyla alnının teriyle helal para kazanıyor gerisi önemli değil.
seviyorsan takmaz aksine gurur duyarsın ki bence sen takmıyorsun
elalem konuşur sürekli bişeyler söylerler bazen kıskançlıktan bazen özentiden boşver sen onları

evlenirseniz çok mutlu olacağınıza inandım çünkü sizde aynı bizim gibisiniz

ahh be güzelim ne diye canını sıkıyorsun o zaman... hiç sıkma ve tut elinden sevdiğinin...
ben de öyle girdim bu yola... eşim lise mezunu ben üniversite.. annesi küçükken ölmüş biraz ezilmiş.. üstelik de memleket farkı var düşün...

ama ben de senin gibi düşündüm gel gitler yaşadım acaba mutlu olur muyuz diye ama.. dedim ki ben bu yetimi yüz sütü bırakmıycam anası da ben olucam yari de, herşeyi de... tüm gücümle sevgime sahip çıktım elinden tuttum sevdiğimin allahım yuvamızdaki huzuru bozmasın arttırsın inşallah...

sen eşine değer vermezsen kimseden de o değeri bekleme. Önce sen değerli olduğunu ona hissettirmelisin... sakın ama sakın farklı davranma gibi bir hataya da asla düşme.. o senin hayat arkadaşın olacak unutma...

Benim nişanlımda babam vefat edince liseyi bırakmak zornda kalmış ailesine bkmak için bende çok seviyrum çok mutluyum alın teriyle para kazanıp helal para kazanıyor ve gurur duyuyorum :)inş canım mutlu olacagıma inanıyorum verdiğiniz cevapla kafamdaki tüm sorular uçtuuuu ::):):):)):)

Teşekkür ederim :) Cümlemizin yuvasına huzur versin rabbim :)

tamaaaaamm sen işitatlıya bağladın şimdi benim konuma odaklanıverin benim de durumum vahim :)
kendi derdimi bıraktım burda derman olmaya çalışıyorum sana

Bir yre gttigimizde herkes nişanlımın meslegini sorunca çekinerek söylüyo kırıldıgını anlıyorum vede çok üzülüyorum

bizim de bu sorunumuz var eşim benim katıldığım toplantılara gelmek istemiyor
sebebi işinin sorulması eğer bi yerde işi sorulmuşsa bi daha o ortama girmiyor

bizde bunu aşmaya çalışıyoruz ama nasıl aşılır bende bilmiyorum

Çok üzüldüm nişanlınıza.
Lütfen işi konusunda ona olan hayranlığınızı hissettirin.
Ezik hissetmeye başlamış bile.
Bu sorun olur işte ilerde.
Bu duygularla sizi mutlu edemez kendisi mutsuzken nasıl etsin ki?

Mesleği iyi olan, cebi dolu olan ancak kafası boş ahlaksız, şeref yoksunu adam çok.
Önemli olan sevgi ve saygı dolu bir insan olması. Siz de bu konuda övmüşsünüz zaten.
Başkalarının yanında bu sorulara siz atılarak cevap verin gururla lütfen.
Eminim çok mutlu olacaktır

Her şey iş güç kariyer değil be tatlım.. ne adamlar var okumuş ama karısını çocuğunu kapı dışarı eden.. onlara mahluk demek daha mantıklı aslında.. Neyse, gözlerine baktığında işte bu benim geri kalan hayatımı geçireceğim insan diyebiliyorsan şimdiden mutluluklar.. olay bitmişti zaten..

Ben o kadar iyimser olamadım maalesef.
İnsan,eşine hayranlık duymalı,saygı duymalı.
Yaptıklarını beğenmiyorsun,onu bir anlamda yetersiz buluyorsun.
Alttan alması,seni bir süre sonra farklı bir konuma getirebilir.
Erkeğin bu kadar edilgen olması,ilişkinin dengesini bozabiliyor.
Ayrıca evlendikten sonra bu hakvermeler,yerini hırçınlığa bırakabilir.

Kendini geliştirmişse, belli bir hayat görüşüne sahipse, oturup onunla bişeyler konuştuğunda sıkılmıyorsan eğitim ve işin çok fazla önemi yok bence ancak aklıma başka bir şey takıldı; evlendikten sonra da nişanlın ailesinin tüm geçimini sağlamaya devam edicek mi? Eğer ederse, kendi evini geçindirmede problem yaşayacak mı? Evlenince bütün evin yükünü sen kendi omuzlarına yüklenmek durumunda kalırsan işte ozaman problemler baş gösterecektir.

tamaaaaamm sen işitatlıya bağladın şimdi benim konuma odaklanıverin benim de durumum vahim :)
kendi derdimi bıraktım burda derman olmaya çalışıyorum sana

Senin konunu okuyacagım şimdi cnm bana da çok yardımcı oldun teşekkür ederim keşke aynı illerde böle hemfikir olabileceğim arkadaşlarım olsa .

Evlenince ailesinde biri kalmıyo bakacak kayın validem var yaşı baya bi var görümcemin çocuguna bktıgı için görümcemle kalacak

Yardmıcı oldugun için teşekkür ederim dediğinizi yapacagımm :)

Aynı sorun bizim de iş arkadaşlarımın eşleri böle havalı filan olunca iyice gıcık kapıyo aslında şöle dio nişanlım onlar havalı görünüo ama dış görünüş normalde bişi sahibi degiller öle görünen tipler dio evet haklı nişanlım ama herkesi oldugu gibi kabullenmek lazım :)
Biz zaten çok öle toplanmıyoruz arada oluyo beni de idare edio sagolsun nişanlım anlayışla karşılayınca bu sorunu ortadan kaldırıyoruz :)İşini soruyorlar o an zaten yüz bin parça halde ama o an elini sıkı sıkı tuttugumda zaten o yüzündeki gülümseme ile mutlu olabiliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…