yardımcı olur musunuz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi t24
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

t24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
718
6
33
Merhaba arkadaşlar.Sizlere bir konu hakkında danışmak istiyorum.Benim üniversitede üçüncü senem.Seneye yani 2014 de Allah izin verirse kpss ye gireceğim.Lisans mezunu olarak.Ama alan değil benimkisi.Bölüm okuduğum için.Ben dördüncü sınıfın çok zor geçeceğini düşünüyorum.Seneye bölümüm için nasip olursa sertefika programı var.Tabi kpss de olacak hazırlanma durumları.Ve ayrıyetten tez hazırlayacağım.Sertefika dersleri hafta içi her gün öğlenden akşama kadar.İkinci öğretim olduğum için akşamda ders olacak.Ve dersaneye gidersem de hafta sonları dersane olacak.Tez hazırlama dersler sınavlar derken çok yorulacağım.Sertefika programını bölümüm için gerekli buluyorum.Ancak bizim atamalarda 2 yılda bir olacak.Yani kpss de önemli.Siz olsanız kpss ye kendiniz mi hazırlanırdınız yoksa dersaneye mi giderdiniz.Ayrıca kpss ye hazırlanmak için illa dersanemi gereklidir.Yorumlarınızı bekliyorum.Tecrübe yaşayan yaşamayan herkesin yorumlarını bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.

hangi bölümde okuduğuna göre değişir sorunun cevabı, bölümün nedir?

Dersane önemli.
Ama kpss için bir kaç önemli yayın var.
İhtiyaç, yedi iklim, yargı gibi.

Bunların ayrıntılı konu anlatımları ve soru bankalarından faydalanabilirsin.

Sayısalda temelin yoksa bence dersaneye gitmelisin. Ya da ne bileyim sayısalın kötüyse falan destek almalısın.
İyiyse çok ta şart değil.
Lakin ciddi manada vakit ayırman gerekiyor kpssye, bu kadar yoğun bir programda sağlıklı hazırlanabileceğini düşünüyor musun:26:

Ikisini bile yapamazsin diyorum. Son sinif cok agir olur cunku bitirme tezi var. Bence birini hallet. Cok istiyorsan iki tane birden ama 3' u seni depresyona sokar.

Katılıyorum..
Bu şartlarda kpssyi kazanması çok ta mümkün görünmüyor.

Bence 2016 yı beklemeli.

Dersane önemli.
Ama kpss için bir kaç önemli yayın var.
İhtiyaç, yedi iklim, yargı gibi.

Bunların ayrıntılı konu anlatımları ve soru bankalarından faydalanabilirsin.

Sayısalda temelin yoksa bence dersaneye gitmelisin. Ya da ne bileyim sayısalın kötüyse falan destek almalısın.
İyiyse çok ta şart değil.
Lakin ciddi manada vakit ayırman gerekiyor kpssye, bu kadar yoğun bir programda sağlıklı hazırlanabileceğini düşünüyor musun:26:

Yoğun programda sağlıklı hazırlanacağımı düşünmüyorum elbette.Ancak bu sertefika bölümüm için önemli.Özel alanlarda da çalışma imkanım olabilecek.Aslında bölümüm hem özelde hem devlette çalışılabilecek bir bölüm.Ancak özele ne kadar güvenebilirim o da var :)
Yada dersane ve sertefika arasında seçim yapmalıyım.Çok çıkmazdayım malesef.

Katılıyorum..
Bu şartlarda kpssyi kazanması çok ta mümkün görünmüyor.

Bence 2016 yı beklemeli.

Konuyla alakali degil ama KPSS dershanesi acmakta iyi bir yatirim gibi gorunuyor. Ben bunu bir dusuneyim.

Yoğun programda sağlıklı hazırlanacağımı düşünmüyorum elbette.Ancak bu sertefika bölümüm için önemli.Özel alanlarda da çalışma imkanım olabilecek.Aslında bölümüm hem özelde hem devlette çalışılabilecek bir bölüm.Ancak özele ne kadar güvenebilirim o da var :)

O zaman sertifika+dorduncu sinif diyorum. Insanlar sadece KPSS ye hazirlaniyor zor geliyor. Sen belki gerek bile duymazsin.

Son düzenleme:

Yerinde olsam sertifikayı seçerdim.
Şu an devlet, özelden çok daha güvensiz güven bana :60: (Cemaate falan girersen o ayrı)

Sertifikayı seç
Al sertifikanı.
Özelde iyi bir bulur yerleşirsin.
2016'da da dilersen kpssye hazırlanıp girersin.
Çalışırken hazırlanabilirsin.

Sosyoloji bölümüm.

doktora yapmazsan sosyolojik düşünebilme yetisiyle yetinmek zorunda kalacağın bir bölüm, bence.
sertifika bir yana tezine ağırlık vermeni öneririm.
sosyoloji mezunu 2 arkadaşımın ikisi de halkla ilişkiler uzmanlığı yaparak ancak para kazanabiliyorlar ne yazık ki.
kpss içinse ne kadar gayret etmen gerektiğini benden daha iyi biliyorsundur sanırım.

Çoğunuzun düşüncesi bölümüme ağırlık vermem yönünde.
Çok iyi düşünmem gerek.Dediklerinizi dikkate alacağım.

Gerçekten insan çok kararsız kalıyor.Benim için dönüm noktası olacağını düşünüyorum son sınıfın.
Yardımcı olmak isteyen diğer arkadaşların da fikirlerini almak isterim.Teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar.Sizlere bir konu hakkında danışmak istiyorum.Benim üniversitede üçüncü senem.Seneye yani 2014 de Allah izin verirse kpss ye gireceğim.Lisans mezunu olarak.Ama alan değil benimkisi.Bölüm okuduğum için.Ben dördüncü sınıfın çok zor geçeceğini düşünüyorum.Seneye bölümüm için nasip olursa sertefika programı var.Tabi kpss de olacak hazırlanma durumları.Ve ayrıyetten tez hazırlayacağım.Sertefika dersleri hafta içi her gün öğlenden akşama kadar.İkinci öğretim olduğum için akşamda ders olacak.Ve dersaneye gidersem de hafta sonları dersane olacak.Tez hazırlama dersler sınavlar derken çok yorulacağım.Sertefika programını bölümüm için gerekli buluyorum.Ancak bizim atamalarda 2 yılda bir olacak.Yani kpss de önemli.Siz olsanız kpss ye kendiniz mi hazırlanırdınız yoksa dersaneye mi giderdiniz.Ayrıca kpss ye hazırlanmak için illa dersanemi gereklidir.Yorumlarınızı bekliyorum.Tecrübe yaşayan yaşamayan herkesin yorumlarını bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.

senin işin zor . ama KPSS için kesinlikle dershane ve bol bol test çözmek gerekir .

Back
X