Yardımcı olurmusunuz

Gulsy12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2019
55
19
88
30
Tüp bebek sürecine nasıl başlanıyor yani direk tüp bebek merkezine mi gidiliyor yoksa önce kadın doğuma gidip o mu yönlendiriyor

Tüp bebek sürecine nasıl başlanıyor yani direk tüp bebek merkezine mi gidiliyor yoksa önce kadın doğuma gidip o mu yönlendiriyor
Öncelikle bir süredir çocuğunuz mu olmuyor bu sebeple mi tüp bebek sürecine nasıl başlandığını merak ediyorsunuz? Bir de normal şartlarda düzenli gittiğiniz kadın doğumcunuz var mı?

Canım adetin 2. Günü git kadındoğumcuya kan tahlili isteyecektir hormon ve amh verirsin. Gerekirse ne kadar süre denemene yaşına ve amh değerine göre tüp bebeğe yönlendiriyor veya aşılama diyor kaç yumurta var muayene eder vs sende sorun yoksa eşin de spermiyogram verir onda sorun varsa da tüp olabiliyor kısaca önce muayene olmalısın kadın doğum doktoruna

8 senelik evliyim hafta 2 3 hiç gitmedim doktora
Yok artık ciddi misiniz ya. 8 senelik evli olup hiç kadın doğumcuya gitmediniz mi? Neyse yargılamadan yardımcı olmaya çalışayım.

Önce iyi bir kadın doğum doktoruna gidiyorsunuz. Zaten 8 senedir evli olduğunuzu ve çocuk olmadığını duyunca sizi gerekli testlere yönlendirir. Ekstradan eşiniz için sperm testi verin. Sonrasında vakit kaybetmeden doktora rahim filmi çektirmek istediğinizi söyleyin. Önce alttan muayene ile yumurta rezervine vs bakar. Rahim filmi ile tüplere bakılır. Herhangi bir sorun yoksa aşılama önerebilir.

Bence aşılama ile vakit kaybetmeden tülp bebeğe başlarsınız o adımda. Zaten yeterince vakit kaybetmişsiniz. İnsan 8 senede bir kez doktora gitmez mi? Üzüldüm gerçekten. Çocuk için değilse bile kendi bedensel sağlığınız için gitmeniz gerekirdi.

Kendim için gittim zaten çocuk problemi için gitmedim istememiştim bunca sene oluruna bıraktım olmayınca tedaviye başlamaya karar verdim

Kendim için gittim zaten çocuk problemi için gitmedim istememiştim bunca sene oluruna bıraktım olmayınca tedaviye başlamaya karar verdim
Önce kadın doğuma gidip durumu anlatın. Detaylı muayene ve tahlillerden sonra doktor yönlendirecektir. Bu tahlil, muayene veya işlem sonuçlarıyla birlikte de tüp bebek doktoruna gidersiniz gidişat öyle olursa. Ona göre tedaviniz planlanır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…