- 17 Aralık 2018
- 387
- 126
- 33
- 27
- Konu Sahibi mavihayall
-
teşekkür ederim evet fazlasıyla iyi niyetliyim aptallık derecesınde safım denilebilir .Geçmişim yüzünden ileriye bakamıyorum tek bi noktada saplanıp kalmışım cok uzun zamandır mutsuzum ve artık 21 yaşındayım yaşlandığımı düşünüyorum bundan sonra düzelse neye yarar en güzel zamanlarım gitti diye düşünüyorumCanim sana biyer tavsiye edemem o konuda bilgim yok ama anladigim kadariyla cok iyi bir kizsin. Seninle ugrasan alay etmeye calisan kisilerin kalbi kararmis kotu kalpliler. Sen fazla iyisin ve bu yuzden bu kadar cok yipranmissin. Sanaldan iliski yasama lutfen cunku suan senin temel sorunun insanlarla dogru iletisim kuramamak. Kendini geri cekme arkadaslik kurmaktan korkma tekrar universiteye dön yeni arkadaslar edin. Daha cok gencsin hayat senin icin yeni basliyor istedigin herseyi yapabilirsin. Sen cok degerlisin kendi degerini farket kendini önemse. Hayatindaki gecmisindeki olumsuzluklari bosver gelecegini guzellestir. Mutlu olmaya calis. Bence yapabilirsin. Cunku sen herseyin en iyisini hak ediyorsun :)
üniversiteye gitmek istiyorum ama ailem göndermiyor zaten başaramadın burda kazan oku diyorlar .Aşmam gereken çok sey var iyileşmek istiyorum ama beynimdeki zehirli düşünceler buna izin vermiyor tek bi noktada saplandım neden tüm bunları yaşadım diye çok üzülüyorumCanım çok üzüldüm öncelikle Allah yardımcın olsun. Yalnız şunu söyleyeyim yaşın daha küçük. Üni için hiç geç değil. Ben üniye gidersen hayatının değişeceğini düşünüyorum. Bir adım at sadece gerisi gelecektir. Ayrıca iyileşmek istiyorsan eğer bunu başarırsın inan bana.
teşekkür ederim evet fazlasıyla iyi niyetliyim aptallık derecesınde safım denilebilir .Geçmişim yüzünden ileriye bakamıyorum tek bi noktada saplanıp kalmışım cok uzun zamandır mutsuzum ve artık 21 yaşındayım yaşlandığımı düşünüyorum bundan sonra düzelse neye yarar en güzel zamanlarım gitti diye düşünüyorum
Tabi burdan kimse sana tavsiye veremez uzman değiliz ama. Bi arkadaş yukarda söylemiş internetten de bu tarz videolar izle, kendini asla dinleme bişeylerle meşgul ol. Aileni ikna etme çalış canım ya. Tekrardan da hazırlanabilirsin ama sana zor gelir tabi yapamazsın diye bişey yok. Ben de lisede senin kadar olmasa da çok eziktim. Ünide çok fazla arkadaş edindim. Hayatının her dönemi aynı olmaz. Sen ileriye bak yaşın daha çokk küçük. Sakın o lisene takılıp kalma onlar kötü insanlarmış. İyi insanlar da var emin ol. Sanaldan bidaha sevgili edinme sonuç alanı ben daha görmedim. Ki sen hassas bi dönemdesin canın çok daha fazla acır. Hayatına sıfırdan başla miladın olsun artık :)üniversiteye gitmek istiyorum ama ailem göndermiyor zaten başaramadın burda kazan oku diyorlar .Aşmam gereken çok sey var iyileşmek istiyorum ama beynimdeki zehirli düşünceler buna izin vermiyor tek bi noktada saplandım neden tüm bunları yaşadım diye çok üzülüyorum
kitapları edinip okuyacağımm teşekkürlerDaha 21 yaşındasınız.Bundan sonra mı?İnsanlar emekli olup hayallerini gerçekleştiriyor.Nice yaşlı insan ne eserler bırakmış bu dünyaya.Yaşlı hissetmek başka şey,yaşlı olmak başka.Lütfen bırakmayın kendinizi.İlk etapta aklıma gelen bir kaç kitabı tavsiye ediyorum size.Moral ve sağlıklı bakış açısı kazanmak için.Bu anlamda başucu kitaplarım benim:
Hayatı Yeniden Keşfedin /Jeffrey E. Young-Janet S.Klosko
İyi Hissetmek / Dr.David Burns
Üzüntüyü Bırak Yaşamaya Bak /Dale Carnegie
Az Seçilen Yol / Dr. M.Scott Peck
Ayrıca psikoloji kitapları okuyarak da kendinizi,ruhunuzu adım adım keşfedebilirsiniz.Hayat uzun bir yol ve her adımı önemli.Zamanla oluşacak bir şeyler.Kötü kalpli insanların dünyanızın içine girmesine izin vermeyin.
mühendislik okuyorum ama geçen yıl ailem ikinci dönem gitme dedi onları dinledim gitmedim çok pişmanım evde oturup 4.kez hazırlanınca psikolojim bozuldu .bu yıl okuyamadım ikinci dönem donmeyi istyiotum ailem yok diyor aslında bildiğim teş şey okula geri dönmek istediğim ama ne bölüm istediğimi bilmiyorum daha sanki mühendislik bana göre değil eczacılığa geçiş yapmak istiyorum o da bitti diyorlar bende ne yapacağımı şaşırdımTabi burdan kimse sana tavsiye veremez uzman değiliz ama. Bi arkadaş yukarda söylemiş internetten de bu tarz videolar izle, kendini asla dinleme bişeylerle meşgul ol. Aileni ikna etme çalış canım ya. Tekrardan da hazırlanabilirsin ama sana zor gelir tabi yapamazsın diye bişey yok. Ben de lisede senin kadar olmasa da çok eziktim. Ünide çok fazla arkadaş edindim. Hayatının her dönemi aynı olmaz. Sen ileriye bak yaşın daha çokk küçük. Sakın o lisene takılıp kalma onlar kötü insanlarmış. İyi insanlar da var emin ol. Sanaldan bidaha sevgili edinme sonuç alanı ben daha görmedim. Ki sen hassas bi dönemdesin canın çok daha fazla acır. Hayatına sıfırdan başla miladın olsun artık :)
Bana kalırsa mühendisliği bitirmeni öneririm. Bir işi yarım bırakmak seni motivasyon olarak düşürebilir. Başka bişey okuyacaksan eczacılık bitmedi. Hastanenin karşısındaki eczacılar paraya para demiyo açıkçası. Biraz da şans meselesi işte. Sen bi sonunu düşünmeden bitir okulunu. Cabuk karar ver ne yapacağina. Harekete geç.mühendislik okuyorum ama geçen yıl ailem ikinci dönem gitme dedi onları dinledim gitmedim çok pişmanım evde oturup 4.kez hazırlanınca psikolojim bozuldu .bu yıl okuyamadım ikinci dönem donmeyi istyiotum ailem yok diyor aslında bildiğim teş şey okula geri dönmek istediğim ama ne bölüm istediğimi bilmiyorum daha sanki mühendislik bana göre değil eczacılığa geçiş yapmak istiyorum o da bitti diyorlar bende ne yapacağımı şaşırdım
ben çok içime kapanıgım bu halime rağmen hep ilk adımı ben atıyorum insanlara ama bakıyorum da insanlar ya benimle dalga geçiyor ya da deger vermeyip dışlıyorlar iyi niyetli naif biriyim kimseye kötülük yapamam cevap veremem ama ben anlamadım insanlar neden bunu yapıyorlar ya arkadaş olmuyorlar ya da değer vermiyorlar olsalarGüzelce ders çalışmaya odaklan güçlü bi kadın ol çevrendeki kimse senden üstün değil olamaz da sen belirlersin güçlü olmayı yani seçer ve pes etmezsin üniversiteyi git çeşitli topluluklara katılıp özgüvenini çekingenliğini atarsın ama herşey sende bitiyor bi silkelen kalk bak bakalım senden güçlüsü var mı
ikinci dönem okula geri dönmeyi çok istiyorum fakat ailem asla olmaz diyor başkada para harcama yeter artık sen yine dönersin diyorlar valla ne yapacağımı şaşırdımBana kalırsa mühendisliği bitirmeni öneririm. Bir işi yarım bırakmak seni motivasyon olarak düşürebilir. Başka bişey okuyacaksan eczacılık bitmedi. Hastanenin karşısındaki eczacılar paraya para demiyo açıkçası. Biraz da şans meselesi işte. Sen bi sonunu düşünmeden bitir okulunu. Cabuk karar ver ne yapacağina. Harekete geç.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?