Yardımınıza İhtiyacım Var..

mavihayall

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2018
387
126
33
27
Hepinize merhaba öncelikle fake falan değilim yemin ederim.Çok çaresiz olduğum bir dönem geçiriyorum 21 yaşındayım ve hayatımda kendimce olumsuzluklar yaşadım çok küçükken annem bana bakmadı ananem ve teyzem baktı ama nasıl bakma beni hep dışladılar hor gördüler kızdılar dövdüler bu sebeple çocukluk yıllarımdan beri hep korkak, çekingen, sessiz birisiydim. okul hayatım çok sıkıntılı geçti lisede iki sene boyunca bir çocuğun sözlü ve fiziksel tacizine uğradım ama utandığım için kimseye anlatamadım. Dahası sınıfımdaki herkes benle alay ederdi. Hiç arkadaşım yoktu, olanlar ise değer vermeyip hep kötülüğümü istediler.adıma facede sayfa açtılar kızlar canları sıkıldıkça beni tokatlardı ya da tekmelerdi hep lakap takarlardı bana. Beden derslerinde herkes oyun oynarken kenarda sessizce onları izlemek, teneffüslerde yalnızlıktan ne yapacağını şaşırmak ve zil çalması için dua etmek, biri senle alay ettiğinde hissettiğin o çaresizlik, ağlamamak için kendini sıkmak lise bitti ve ben iki yıl sınava hazırlandım 20 yaşında yerleştim fakat ikinci dönem okula gidemedim çünkü gerçek hayatta insanlarla konuşamadığım için sanal sevglimden ihanet yedim ve bunu atlatamadım bu dönemde hala psikolojim bozuk oldugu için gidemedim.Mutlu olamıyorum ruh halimde dalgalanmalar yaşıyorum içimden hiçbişey yapmak gelmiyor. terkeden sevglimi çok özlüyorum üniversite okuyamadığım için üzülüyorum okuluma geri dönmek istiyorum ama kendimi okuyacak gücte hissedemiyorum sanki tahammülüm kalmamış hiçbişeye gibi hisediyorum geçmişte yaşadıklarımı düşününce nasıl dayanmışım diyorum.İlaç kullanıyorum ve geçen psikolog ile görüştüm bana yardım edemiyeceğini psikoterapi almam gerektiğini söyledi.Yaşadıgım sehirde yok malesef bana işin ehli psikiyatr psikoterapi merkezi önerebilir misiniz?ve yorumlarınız nelerdir

Canım çok üzüldüm öncelikle Allah yardımcın olsun. Yalnız şunu söyleyeyim yaşın daha küçük. Üni için hiç geç değil. Ben üniye gidersen hayatının değişeceğini düşünüyorum. Bir adım at sadece gerisi gelecektir. Ayrıca iyileşmek istiyorsan eğer bunu başarırsın inan bana.

Canim sana biyer tavsiye edemem o konuda bilgim yok ama anladigim kadariyla cok iyi bir kizsin. Seninle ugrasan alay etmeye calisan kisilerin kalbi kararmis kotu kalpliler. Sen fazla iyisin ve bu yuzden bu kadar cok yipranmissin. Sanaldan iliski yasama lutfen cunku suan senin temel sorunun insanlarla dogru iletisim kuramamak. Kendini geri cekme arkadaslik kurmaktan korkma tekrar universiteye dön yeni arkadaslar edin. Daha cok gencsin hayat senin icin yeni basliyor istedigin herseyi yapabilirsin. Sen cok degerlisin kendi degerini farket kendini önemse. Hayatindaki gecmisindeki olumsuzluklari bosver gelecegini guzellestir. Mutlu olmaya calis. Bence yapabilirsin. Cunku sen herseyin en iyisini hak ediyorsun :)

Canim sana biyer tavsiye edemem o konuda bilgim yok ama anladigim kadariyla cok iyi bir kizsin. Seninle ugrasan alay etmeye calisan kisilerin kalbi kararmis kotu kalpliler. Sen fazla iyisin ve bu yuzden bu kadar cok yipranmissin. Sanaldan iliski yasama lutfen cunku suan senin temel sorunun insanlarla dogru iletisim kuramamak. Kendini geri cekme arkadaslik kurmaktan korkma tekrar universiteye dön yeni arkadaslar edin. Daha cok gencsin hayat senin icin yeni basliyor istedigin herseyi yapabilirsin. Sen cok degerlisin kendi degerini farket kendini önemse. Hayatindaki gecmisindeki olumsuzluklari bosver gelecegini guzellestir. Mutlu olmaya calis. Bence yapabilirsin. Cunku sen herseyin en iyisini hak ediyorsun :)
teşekkür ederim evet fazlasıyla iyi niyetliyim aptallık derecesınde safım denilebilir .Geçmişim yüzünden ileriye bakamıyorum tek bi noktada saplanıp kalmışım cok uzun zamandır mutsuzum ve artık 21 yaşındayım yaşlandığımı düşünüyorum bundan sonra düzelse neye yarar en güzel zamanlarım gitti diye düşünüyorum

Canım çok üzüldüm öncelikle Allah yardımcın olsun. Yalnız şunu söyleyeyim yaşın daha küçük. Üni için hiç geç değil. Ben üniye gidersen hayatının değişeceğini düşünüyorum. Bir adım at sadece gerisi gelecektir. Ayrıca iyileşmek istiyorsan eğer bunu başarırsın inan bana.
üniversiteye gitmek istiyorum ama ailem göndermiyor zaten başaramadın burda kazan oku diyorlar .Aşmam gereken çok sey var iyileşmek istiyorum ama beynimdeki zehirli düşünceler buna izin vermiyor tek bi noktada saplandım neden tüm bunları yaşadım diye çok üzülüyorum

teşekkür ederim evet fazlasıyla iyi niyetliyim aptallık derecesınde safım denilebilir .Geçmişim yüzünden ileriye bakamıyorum tek bi noktada saplanıp kalmışım cok uzun zamandır mutsuzum ve artık 21 yaşındayım yaşlandığımı düşünüyorum bundan sonra düzelse neye yarar en güzel zamanlarım gitti diye düşünüyorum

Daha 21 yaşındasınız.Bundan sonra mı?İnsanlar emekli olup hayallerini gerçekleştiriyor.Nice yaşlı insan ne eserler bırakmış bu dünyaya.Yaşlı hissetmek başka şey,yaşlı olmak başka.Lütfen bırakmayın kendinizi.İlk etapta aklıma gelen bir kaç kitabı tavsiye ediyorum size.Moral ve sağlıklı bakış açısı kazanmak için.Bu anlamda başucu kitaplarım benim:

Hayatı Yeniden Keşfedin /Jeffrey E. Young-Janet S.Klosko
İyi Hissetmek / Dr.David Burns
Üzüntüyü Bırak Yaşamaya Bak /Dale Carnegie
Az Seçilen Yol / Dr. M.Scott Peck

Ayrıca psikoloji kitapları okuyarak da kendinizi,ruhunuzu adım adım keşfedebilirsiniz.Hayat uzun bir yol ve her adımı önemli.Zamanla oluşacak bir şeyler.Kötü kalpli insanların dünyanızın içine girmesine izin vermeyin.

Asıl bundan sonra en güzel zamanlarınız. Daha hayat yeni başlıyor. Geçmiş geçmişte kaldı. Geçmişe saplanıp kalmayın. Biliyorum hiç kolay değil. Ama aşmak en çok sizin elinizde. Hayatınızın bundan sonrasını siz yönetip yönlendirebilirsiniz.

Geçmişten gelen özgüven eksikliğiniz var. Ama üniversitede sizi kimse tanımıyor ki, yepyeni biri olun. Önce siz kendinize inanın, güvenin. Duruşunuz bile ele verir sizi. Tabi psikoterapi almanız çok daha iyi olur.

Bende küçükken senim kadar olmasa da çok zorluklar yasamış biriyim o Yüzden seni Anlıyorum. Özgüven zedelenmesi yaşamışsın.
Bu yaşadıkların ve üzülmen çok çok normal. Ünv hangi Şehirde ? Belki o Şehirde bir psikoterapi merkezi bulabilirsin. Teyzen ve Annanen ile konuşup onlara olan öfkeni kusmakta seni rahatlatabilir.
Hersey geride kalır böylelikle içindekileri dökmüş olursun.
Ünv ye başlamak şans çok iyi gelir kesinlikle yasın geç değil. Yeniden doğmuş gibi olursun. Kendine bir yol çiz ve yeniden başla.

belediyeler bedava veriyor bu hizmeti kuzum hiç olmadı internette benzer konularda psikoloklar var onları dinle

üniversiteye gitmek istiyorum ama ailem göndermiyor zaten başaramadın burda kazan oku diyorlar .Aşmam gereken çok sey var iyileşmek istiyorum ama beynimdeki zehirli düşünceler buna izin vermiyor tek bi noktada saplandım neden tüm bunları yaşadım diye çok üzülüyorum
Tabi burdan kimse sana tavsiye veremez uzman değiliz ama. Bi arkadaş yukarda söylemiş internetten de bu tarz videolar izle, kendini asla dinleme bişeylerle meşgul ol. Aileni ikna etme çalış canım ya. Tekrardan da hazırlanabilirsin ama sana zor gelir tabi yapamazsın diye bişey yok. Ben de lisede senin kadar olmasa da çok eziktim. Ünide çok fazla arkadaş edindim. Hayatının her dönemi aynı olmaz. Sen ileriye bak yaşın daha çokk küçük. Sakın o lisene takılıp kalma onlar kötü insanlarmış. İyi insanlar da var emin ol. Sanaldan bidaha sevgili edinme sonuç alanı ben daha görmedim. Ki sen hassas bi dönemdesin canın çok daha fazla acır. Hayatına sıfırdan başla miladın olsun artık :)

Daha 21 yaşındasınız.Bundan sonra mı?İnsanlar emekli olup hayallerini gerçekleştiriyor.Nice yaşlı insan ne eserler bırakmış bu dünyaya.Yaşlı hissetmek başka şey,yaşlı olmak başka.Lütfen bırakmayın kendinizi.İlk etapta aklıma gelen bir kaç kitabı tavsiye ediyorum size.Moral ve sağlıklı bakış açısı kazanmak için.Bu anlamda başucu kitaplarım benim:

Hayatı Yeniden Keşfedin /Jeffrey E. Young-Janet S.Klosko
İyi Hissetmek / Dr.David Burns
Üzüntüyü Bırak Yaşamaya Bak /Dale Carnegie
Az Seçilen Yol / Dr. M.Scott Peck

Ayrıca psikoloji kitapları okuyarak da kendinizi,ruhunuzu adım adım keşfedebilirsiniz.Hayat uzun bir yol ve her adımı önemli.Zamanla oluşacak bir şeyler.Kötü kalpli insanların dünyanızın içine girmesine izin vermeyin.
kitapları edinip okuyacağımm teşekkürler

Tabi burdan kimse sana tavsiye veremez uzman değiliz ama. Bi arkadaş yukarda söylemiş internetten de bu tarz videolar izle, kendini asla dinleme bişeylerle meşgul ol. Aileni ikna etme çalış canım ya. Tekrardan da hazırlanabilirsin ama sana zor gelir tabi yapamazsın diye bişey yok. Ben de lisede senin kadar olmasa da çok eziktim. Ünide çok fazla arkadaş edindim. Hayatının her dönemi aynı olmaz. Sen ileriye bak yaşın daha çokk küçük. Sakın o lisene takılıp kalma onlar kötü insanlarmış. İyi insanlar da var emin ol. Sanaldan bidaha sevgili edinme sonuç alanı ben daha görmedim. Ki sen hassas bi dönemdesin canın çok daha fazla acır. Hayatına sıfırdan başla miladın olsun artık :)
mühendislik okuyorum ama geçen yıl ailem ikinci dönem gitme dedi onları dinledim gitmedim çok pişmanım evde oturup 4.kez hazırlanınca psikolojim bozuldu .bu yıl okuyamadım ikinci dönem donmeyi istyiotum ailem yok diyor aslında bildiğim teş şey okula geri dönmek istediğim ama ne bölüm istediğimi bilmiyorum daha sanki mühendislik bana göre değil eczacılığa geçiş yapmak istiyorum o da bitti diyorlar bende ne yapacağımı şaşırdım

Güzelce ders çalışmaya odaklan güçlü bi kadın ol çevrendeki kimse senden üstün değil olamaz da sen belirlersin güçlü olmayı yani seçer ve pes etmezsin üniversiteyi git çeşitli topluluklara katılıp özgüvenini çekingenliğini atarsın ama herşey sende bitiyor bi silkelen kalk bak bakalım senden güçlüsü var mı

mühendislik okuyorum ama geçen yıl ailem ikinci dönem gitme dedi onları dinledim gitmedim çok pişmanım evde oturup 4.kez hazırlanınca psikolojim bozuldu .bu yıl okuyamadım ikinci dönem donmeyi istyiotum ailem yok diyor aslında bildiğim teş şey okula geri dönmek istediğim ama ne bölüm istediğimi bilmiyorum daha sanki mühendislik bana göre değil eczacılığa geçiş yapmak istiyorum o da bitti diyorlar bende ne yapacağımı şaşırdım
Bana kalırsa mühendisliği bitirmeni öneririm. Bir işi yarım bırakmak seni motivasyon olarak düşürebilir. Başka bişey okuyacaksan eczacılık bitmedi. Hastanenin karşısındaki eczacılar paraya para demiyo açıkçası. Biraz da şans meselesi işte. Sen bi sonunu düşünmeden bitir okulunu. Cabuk karar ver ne yapacağina. Harekete geç.

Güzelce ders çalışmaya odaklan güçlü bi kadın ol çevrendeki kimse senden üstün değil olamaz da sen belirlersin güçlü olmayı yani seçer ve pes etmezsin üniversiteyi git çeşitli topluluklara katılıp özgüvenini çekingenliğini atarsın ama herşey sende bitiyor bi silkelen kalk bak bakalım senden güçlüsü var mı
ben çok içime kapanıgım bu halime rağmen hep ilk adımı ben atıyorum insanlara ama bakıyorum da insanlar ya benimle dalga geçiyor ya da deger vermeyip dışlıyorlar iyi niyetli naif biriyim kimseye kötülük yapamam cevap veremem ama ben anlamadım insanlar neden bunu yapıyorlar ya arkadaş olmuyorlar ya da değer vermiyorlar olsalar

Bana kalırsa mühendisliği bitirmeni öneririm. Bir işi yarım bırakmak seni motivasyon olarak düşürebilir. Başka bişey okuyacaksan eczacılık bitmedi. Hastanenin karşısındaki eczacılar paraya para demiyo açıkçası. Biraz da şans meselesi işte. Sen bi sonunu düşünmeden bitir okulunu. Cabuk karar ver ne yapacağina. Harekete geç.
ikinci dönem okula geri dönmeyi çok istiyorum fakat ailem asla olmaz diyor başkada para harcama yeter artık sen yine dönersin diyorlar valla ne yapacağımı şaşırdım

Back
X