Yardımınıza ıhtıyacım var..

kusura bakmayin .. bende inancli bir insanim.. inanc bakimindan demiyorum.. ben istanbulluyum oda diyarbakir.. simdi farki siz gorebilirsiniz dusununce.. niyetm kimseyi kirmak degil benim , herkeze saygiliyim ama ileride bir hayat geciriceksem bunlari dusunmem yanlismi?

Tatlım özür dilim derken dahada çok dibe vuruyorsun lütfen yapma , burda bu platformda istanbul ve diyarbakır arasında evli olan bir sürü arkadaşımız olabilir.. ne yani diyarbakırlılar cahil cübele bişi bilmeyen kişilermii?? bende istanbulluyum fakat kökenim giresun memleketimdende hiç utanmadım.. Yaa varyaa sinir oluyorum memlekete ayrımı yapan kişilere bu benim 5 6 ay önce başıma geldi bilgilerimi tazeledin açıkcası..
Lütfen yazmadan önce 2 kere düşün öyle yaz olurmu??

Tatlım özür dilim derken dahada çok dibe vuruyorsun lütfen yapma , burda bu platformda istanbul ve diyarbakır arasında evli olan bir sürü arkadaşımız olabilir.. ne yani diyarbakırlılar cahil cübele bişi bilmeyen kişilermii?? bende istanbulluyum fakat kökenim giresun memleketimdende hiç utanmadım.. Yaa varyaa sinir oluyorum memlekete ayrımı yapan kişilere bu benim 5 6 ay önce başıma geldi bilgilerimi tazeledin açıkcası..
Lütfen yazmadan önce 2 kere düşün öyle yaz olurmu??

hakikaten durumu kurtarmaya çalıştıkça kötü oluyor :) ben Karslıyım eyvahh örnek falan verilmesin şimdi :))

ne doğulular gördüm ne batılılara taş çıkartır..

doğulu değilim karadenizdenim ama böle şeylere çok karşıyım... nereli olduğu kişiler hakkında fikir vermez, heryerin iyisi kötüsü vardır..

benim nişanlım antalyalı, dedesinin dedeleri yörükmüş..... okulda tanıştık, ailesiyle konuşmasını ilk duyduğumda çok şaşırmıştım, yöresel bi konuşmaları vardı ama hiç yadırgamadım hatta zevkle dinledim.. bütün kuzenleri falan hep şiveli konuşuolardı, hatta ben şaşırdm sen nasıl böle konuşabiliosun die, sürekli dışarda kaldığım için memlekette fazla durmadığım için her 2 şiveyede yatkınım demişti..

nişandan önce tanışıldı ailece, ailelerin yaşam tarzı çok farklıydı onlar daha yöresel biz daha şehir hayatı, ama ne ben nede ailem hiç yadırgamadı, hatta annem çocukluğundan sonra çok özlediği yöresel yaşamı onlarla yeniden yaşamaya başladı..

ailesi... benim için dünyanın en batılı :bbo: insanları, en önemlisi temizler tertemizler...
şehir hayatı sadece hava kirliliği gürültü kirliliği yapmıo çünkü, gönül kirliliğide yaşatıo bazen, ama onlar tamamen böle bişeden uzakta yetişmşlerr... okadar şanslıyımkii... hem nişanlım hemde ailesi tarafından...

diorumki sadece nereli olduklarına nasıl konuştuklarına ne giydiklerine, ne yediklerine bakarak karar verme bişelere.. kapalılar demişsin, belki senin kapanmanı istemicekler, saygı göstercekler senin tercihine.. bunları konuştunmu erkek arkadaşınla??

tabi işin içinde farklı şeyler varsa kafana takılan bişe diyemem, ama bu yazdıkların çok ufak şeyler bence bi sevgiyi bitirmek için...

kafandaki soru işaretlerini bize değil erkek arkadaşına sor, senin karar vermeni sağlıycak olan cvplr onda çünkü... aranızda kişisel anlaşmazlıklar yoksa ve ilerdede senden değişim beklenmiycekse çok takılma derim..

tedbirli ol, ama yargısız infaz yapma hiçbizaman a.s

a.s.

BEN YANLIS ANLASILDIM SON KEZ SOYLUYORUM.. bu siteyi daha yeni gordum bana belki yardim edebilirsiniz diye yazdim , ama herkez karsi cikti .. bir insanin evlenmeyi dusundugu bir insandaki kafasina takilan seyleri gozden gecirmesi sucmu? neden boyle yazdiniz anlayamadim ama erkek arkadasimla anlasamadigimizi zaten soylemistim.. birbirimizi sevdigimiz kadar tahammulsusz.. tabikide yore farki ayriliga sebep degildir.. ama benim demeye calistigm farkliligimiz , huzursuzlugum. ayrica ne universiteye baslayinca fikrim deisti nede kimseden utaniyorum. ilk basta insanin gozunu kor eder bazi seyler ve ben 1. ayda zaten farkina varmistim bazi seylerin. tabikide sevdigim icin bazi seyleri gormezden gelirim ama arada bu kadar fark varken yapabilirmiyim pisman olurmuyum bilemiyorum

ilk mesajını okursan senin bahsettiğin şeylerin sadece yaşam tarzındaki faklılıklar olduğunu görürsün ama isabellacım.. şuanda yazıosun sen diğer sorunlarını, birbirinize tahammülsüz olduğunuzu.. ilk mesajında bunlara yer vermemişsin..

bizde doğal olarak yazdığın şeye göre yorumumuzu yaptık,ortada yanlış anlaşılma değilde sorunu eksik anlatma var a.s

kusura bakmayin .. bende inancli bir insanim.. inanc bakimindan demiyorum.. ben istanbulluyum oda diyarbakir.. simdi farki siz gorebilirsiniz dusununce.. niyetm kimseyi kirmak degil benim , herkeze saygiliyim ama ileride bir hayat geciriceksem bunlari dusunmem yanlismi?

Hristyanla müslüman bile mutlu olabiliryorsa...Istanbulu ile Diyarbakirli niye olmasin be güzelim....:delphin:

Dilin ayni, dinin ayni, aradaki tek fark aileler....asilmayacak bir sorun degil bana göre...ben cogunlukla her zaman insanlarin sevgisine sahip cikmasindan yanayim....gercekten adam gibi seven ve sevilen insani bulmak zor bu devirde....:hulya:

Lakin bu farkliliklari bir kenara birak, sizin zaten iliskinizdede sorunlar var...kiskanclik anlasamamasizlik, tahamülsüzlük vs.vs.....bunlar ilerde sorun olabilirmi?CADIARZU

Evet olabilir....ama bu diyarbakirli biri ilede olabilir istanbulu, izmirli, italyan, alman, afrikali biri ilede.....yani kisisel sorunlarini aileler arasindaki kültür farkina baglama bence....o kültür farki asilir bir derece....iki tarafinda biraz anlayis biraz özen biraz empati göstermesi gerek...ama aranizdaki sorunlari asmak icin daha ciddi emek vermeniz lazim, hem sen hem erkek arkadasin....:kahve:

Sürekli catisan bir ciftseniz bu evlendikten sonrada degismeyecek....inatci bir insan evlendikten sonrada inatci olacak, bunlarin bilincinde olmani tavsiye ederim.:delphin:

Bence sen cok akilli bir kizsin.yerimseniben..bunlara kafa yorman ilerisini düsünmen bana göre gayet normal canim....Bazen insan sonuna kadar sevgisinin pesinden kosmali...bazende sevgisi icin vazgecmeli...hem kendini hemde sevdigni mutsuz etmemek icin...

Hakkinda hayirlisi olsun insallah.:1hug:

oncekı yazıları cok fazla okumadım ama sanırım demek ıstedıgın fark cahıllık okumus farkı degıl anladıgım kadarıyla..
yetıstırılme farkı yore farkı gorgu farkı vs..
bu farkları sen daha ıyı gorebıldıgın ıcın ne desek bos bence..
sana gore bu farklar bır sorunsa tabııkıde yolun basındayken ayrılman daha mantıklı..
bunlar aslında herkes ıcın gecerlı..hepımız ıcın gecerlı..sonucta aynı memlekette buyusende cok buyuk farklılıklar olabılıyor..
aılelerın verdıklerıyle ılgılı bu durum..
kımın aılesı kıme ne kadar verdıyse o kadarını bılır ve uygular..
bunu cok ıyı olcup tartman lazım..
kımılerı ıcın bu tarz seyler sorun olmazken kımılerı ıcın ayrılık bosanma sebebı olabılıyor..
bu yapıyla alakalı..
o yuzden sordugun sorunun bence bır cevabı yok..
sen kulahını onune koyup dusun..sen yapabılırmısın o yapabılır mı anlasabılırmısınız...bu ıs gıder mı...
artıları eksılerı dusun..
kararını yol yakınken ver...
bol sans dılıyorum hakkında hayırlısı olur ınsallah

herkeze merhaba..
benim bir sorunum var yardimlarinizi bekliyorm..
2 yillik bir iliskim var , basta ne kadar farkli oldugumuzu gormeme ragmn ask gozumu kor etti va basladik.. ilk zamanlar cok guzeldi ama zamanla problemler , sorunlar basladi.. sorunumuz su.. erkek arkadasim dogulu, ailesinin akrabalarinin resimlerini gordum ve telefonla konustugumuzda, konusmalarina sahit oldm.. o kadar farkliyizki anlatamam.. ben normal bir ailenin kiziyim ama onlar asiri kapali ve kulturleri farkli.. napmam gerektigini bilemiyorm.. 1 yil sonra okulum bitiyor.. ciddi dusunuyoruz , ama aklimda soru isaretleri var.. kendiside cok kiskanc yani bilmiyorm napmam gerektigini.. aranizda ewli bayanlarda var.. sizlerden yardim istiyorm.. napmaliyim. seviyorum ama huzursuzum cok farkliyiz ileride pisman olurmuyum.. ayrildik birkac kez hayattan koptum hic birseyden zevk alamadim , o olmazsa sanki bidaha ne evlilik nede iliski dusunebilirim gibime geliyor buda beni korkutuyor hayat tek basina gecermi? cok aci cekiyorum ayri oldugumzda.. o kadar alismisimki birde ayni okudayiz surekli goruyorum.. napmam gerekiyor yardimlarinizi bekliyorum.. bilsemki unutabilcegimi suan ayrilicam ama cok zayifim..[/
:gitme:

canım kalbine söz geçirmek zor bir olay ama düşünmen gereken çok önemli şeyler var burada aileler farklı kültürler düşünceler yaşam tarzları belki maddi olanaklarda farklı aşağı veya yukarı ama farklı aşırı kıskançlıklarından bahsetmişsin ayrıca bilemiyorum ama nacizane fikrim çok iyi düşün bu adama olan aşkın sevgin aklına gelebilecek birçok sorunu kaldırmana değecekmi okuyormuşsun belki çalıştırmayacaklar belki istemeden kapanmanı isteyecekler.yanlış anlama kapanmaya karşı değilim ama ancak kendi isteğinle olacaka olabilir böyle bir şey de .sonra sen rahat yaşamaya alışmışsın sanırım bende doğu kökeli bir ailenin kızı olarak söylüyorum sana bu çocuğun ailesi hala doğuda yaşıyor ordaki örf adet geleneklerine tamamen bağlı ise sende neticede çoğu şeye ayak uydurmak zorundasın iyi düşün iyi tart flört ile evlilik çok farklı şeyler hayatına aşk yüzünden belkide büyük bir hata ekleyeceksin ama biryandanda belki süper fevkalade bir hayatın olacak bunu bilemem ama farklılıklardan söz ettiğin için söylüyorum karşı taraf ile ilgili korkularından evleneceğin kişi ile ilgili problem veya hoşnutsuzluklarından bu kişiye bahset konuş böyle böyle diye belkide olurmu olmaz ben sana şu şu şu konularda hiç karışmam diyebilir ama evlenince herşey değişebilir ailemi karıştırmam diyen kişi bi bakmışsın ana baba ne derse onu yapıyor .
karamsar konuştum belki ama bu çocuk seni çok seviyor saygıda kusur etmiyor düşüncelerine isteklerine değer veriyor ince ruhlu biriysede korkuların belkide yersizdir nerede yaşayacağınızda önemli tabii o nedenle yap yada yapma diyemem ama göz önünde bulundur bence çünki çook yakın bir akrabam buna benzer bir şey yaşadı ve hayal kırıklığı ile geçen 3 yıldan sonra çocuğu ile baba evine döndü halada çocuk olması nedeni ile görüşmek zorunda kalıyorlar ve birçoğu tartışma ile sonuçlanıyor evlilik çok önemli bir karar sonuçta hani evlendim kafalar uyuşmadı ayrıldım dersin ama her kültürde bu böyle değil emin ol hayatında vazgeçebileceklerini ve vazgeçemeyeceklerini sırala ve bir gözden geçir o liste sana yol gösterecektir

canım kalbine söz geçirmek zor bir olay ama düşünmen gereken çok önemli şeyler var burada aileler farklı kültürler düşünceler yaşam tarzları belki maddi olanaklarda farklı aşağı veya yukarı ama farklı aşırı kıskançlıklarından bahsetmişsin ayrıca bilemiyorum ama nacizane fikrim çok iyi düşün bu adama olan aşkın sevgin aklına gelebilecek birçok sorunu kaldırmana değecekmi okuyormuşsun belki çalıştırmayacaklar belki istemeden kapanmanı isteyecekler.yanlış anlama kapanmaya karşı değilim ama ancak kendi isteğinle olacaka olabilir böyle bir şey de .sonra sen rahat yaşamaya alışmışsın sanırım bende doğu kökeli bir ailenin kızı olarak söylüyorum sana bu çocuğun ailesi hala doğuda yaşıyor ordaki örf adet geleneklerine tamamen bağlı ise sende neticede çoğu şeye ayak uydurmak zorundasın iyi düşün iyi tart flört ile evlilik çok farklı şeyler hayatına aşk yüzünden belkide büyük bir hata ekleyeceksin ama biryandanda belki süper fevkalade bir hayatın olacak bunu bilemem ama farklılıklardan söz ettiğin için söylüyorum karşı taraf ile ilgili korkularından evleneceğin kişi ile ilgili problem veya hoşnutsuzluklarından bu kişiye bahset konuş böyle böyle diye belkide olurmu olmaz ben sana şu şu şu konularda hiç karışmam diyebilir ama evlenince herşey değişebilir ailemi karıştırmam diyen kişi bi bakmışsın ana baba ne derse onu yapıyor .
karamsar konuştum belki ama bu çocuk seni çok seviyor saygıda kusur etmiyor düşüncelerine isteklerine değer veriyor ince ruhlu biriysede korkuların belkide yersizdir nerede yaşayacağınızda önemli tabii o nedenle yap yada yapma diyemem ama göz önünde bulundur bence çünki çook yakın bir akrabam buna benzer bir şey yaşadı ve hayal kırıklığı ile geçen 3 yıldan sonra çocuğu ile baba evine döndü halada çocuk olması nedeni ile görüşmek zorunda kalıyorlar ve birçoğu tartışma ile sonuçlanıyor evlilik çok önemli bir karar sonuçta hani evlendim kafalar uyuşmadı ayrıldım dersin ama her kültürde bu böyle değil emin ol hayatında vazgeçebileceklerini ve vazgeçemeyeceklerini sırala ve bir gözden geçir o liste sana yol gösterecektir

cok tsk ederim o kadar guzel yazmissinizki.. erkek arkadasm ii bir insan beni cok seviyor ama sinirlendigi zaman cok agir konusuyor ve bana cok buyuk hakaretler etti birkac kez.. cok ozur diledi oyle demek istemedim vs. gibi o zaman zaten gozumde bitmisti bnim.. kim sevdiginden o kufurleri yemek isterki?.. korkuyorum.. ileride anlasamamktan , mutsuz olmaktan .. suan bile cok sevdigim halde sogudugum icin cok huzursuzum.. burda beni bircok insan yanlis anladi ama siz cok guzel yazmissiniz.. ben konustum erkek arkadasimla bu konuyu.. kapanmayi dusunmuyorum ve benim yasam tarzim bu goruyorsun ailemi biliyorsun diye .. ailemlemi evleniceksin neden sorun ediyorsun falan dedi ama bilmiyorum ben bana yaptiklarida aklima gelince napicagimi.. ayrilmam bence daha hayirli gibi ama yapamiyorum cok baglandim olmuyor.. o kadar zor bir durumki.. anneme bile soyleyemiyorum.. akrabalarimdan ve arkadaslarimdan kim biliyorsada olmaz ayril diyorlar..

Tüm yazdıklarını bir kenara bırak. Kültür farkını, yetiştirilme tarzını. Küfür etmek ne demek? Sen ağaç kavuğundan çıkmadın herhalde. Ne ayıp.

cnm utanmak degil.. benim sorunum bu degil.. etrafinizda goruyorsunuz mantigi birakip evlenip sonradan cok pisman olanlari bende o yuzden soyluyorm.. cok seviyorm ama anlasamiyoruz herseyimiz farkli

böyle bir düşünceye sahipsen şu dakika ayrılman gerekir isabella21şakkıdı

ciddi bir şekilde ayrılmayı istiyorsun sen

alışkanlıklardan kurtulmak zordur ama imkansız değildir:delphin:

madem evliliğinizin olmayacagını düşünüyorsun 1+2 yıl daha çocuğu oyalamanın alemi yok dimi vereliniortak

Back
X