- 17 Nisan 2013
- 487
- 150
- 323
Canım senin bu iyi niyetin çok güzel bir şey ancak herkesin her söylediğine de inanmamak gerek çünkü insanları çok güzel kandira kişiler mevcut maalesef. ..doğru ise üzüldüm ancak bana pek mantıklı gelmedi. Madem işi 8 ay sürüyor bu işi bırakmaması için güzel para alması gerekir eğer maaşı iyi değilse de sürekli bir iş bakmayı düşünmesi lazım yoksa is yerleri kolay kolay 1.2 aylığına işçi alımı yapmazlar?
Bak sana bir örnek vereyim; geçenlerde bir bayan geldi kapıya evde bebeğim var is bulamıyorum o yüzden kapı kapı gezip çorap satıyorum ona süt alabilmek için, ne olur beni yanlış anlamayın ben dilenci değilim dedi.ben de safi ya inandım bir miktar para verdim bana dediki bu çok ben bunu alamam fiyatından fazlasını verdiniz dedi ısrarla verdim ve hiç çorap almadım onları başkasına sat dedim gibi konuşmalar geçti. Iyi niyetim için teşekkür etti tekrar tekrar rahatsız ettim dedi mahçup oldu ve vedalaştık. Buraya kadar herşey normaldi ve içten içe belki de ilk defa kapıya gelen birine inandım ve kendi kendimehelal olsun kkadına vs diye düşündüm.
Ancak sonra öğrendim ki bu kişilerin tuzağı imiş yani artık dilenci gibi gelenlere para verilmediği için böyle taktikler uyguluyor lari ve her sokakta başka duygu sömürüsü yapıyorlar mis. ..beni bile kandirdilar anlayacağınız ama o kadar da güzel rol nasıl yapıyorlar film şirketlerine girse ler daha güzel is tutarlar
yani demem o ki artık gerçekten bu tip kişiler yüzünden birbirimize guvenilir kaybediyoruz.bunlar yüzünden gerçek ihtiyacıolan birine denk gelip iinanmamaktankorkuyorum resmen.maddi olarak yardım etmeyi düşünüyor isen iyi araştır ama iş bulabilirim dersen o başka. ..dogru ise Allah yardımcıları olsun...
.
çok haklısın ve yorumun içinde çok teşekkür ederim kadın izmirli zaten ben oranın iş sektörünü bilmiyorum karşıyaka bostanlıda oturuyormuş oralardaki iş sektörünü bilmiyorum o yüzden burdan akıl almak için konuyu açtım zaten