YARDIMINIZA IHTIYACIM VAR

umutsuz23

İstediğim bir parça huzur..
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2013
868
155
73
32
Merhaba.. Yardımınıza ihtiyacım var. Cok kararsızım. Akdeniz Üniv. Maliye 2. sınıf öğrencisiyim. Okuduğum alanı hiç sevmiyorum.Tekrar hazırlanıyorum. Sosyoloji istiyorum ama okuldaki hocalarım bırakmamam gerektiğini sosyoloji okursam iş bulamayacağımı söylüyorlar. Kendi bölümüme hiç ilgim yok. Var mıdır bu konu hakkında bilgisi olan? Aydınlatabilirse cok sevinirim. Sevmediğim bir işi ömür boyu yapmak istemiyorum
 
Merhaba, sosyoloji son sınıf öğrencisiyim. İş imkanı biraz süprizlerle dolu olan bir bölüm. Ama sana şunu söyleyebilirim ki keşke her insan sosyolojiyle biraz ilgilense, hayatıma bambaşka bir bakış açısı kattı.
 
Kuzenim sosyoloji bölümü 4 yıl oldu bir dikiş tutturamadı. Arkadaşımın nişanlısı maliye bitirdi müfettiş oldu maaşıda gayet iyiydi. 4 bin lira alıyordu. Tabii herşey para değil ama ilerde pişman olabilirsin canım. Bölümün çok güzel bence.
 
Sosyoloji bitirip 3 buçuk milyarla işe başlayanlar da var elbet. Tek bir örnek üzerinden karar vermek saçma yani.
 
İşte böyle yorumlar gelince çok kararsız kalıyorum
 
Bölümün cok iyi cok iyi yerlere gelebilirsin ama insanin sevmedigi isi yapmasi da eziyettir resmen Bir arkadasim babasinin zoruyla insaat muhendisi oldu 6 sene calisti. Cok da iyi kazaniyordu. Sonra dayanamadi birakti fotograf cekiyor simdi. Illa sosyoloji de diyorsan akademik olarak da kendini gelistirebilirsin.
 
İşte böyle yorumlar gelince çok kararsız kalıyorum


İnan kuzenim çok pişman oldu dayımı dinlemediği için. Hatta yeniden üniversite okumayı düşünüyor 25 yaşında şu an sınavlara hazırlanıyor. Yok ilerde gelişecek bu alan vs vs diyordu ama bizim ülkemizde gelişmiyor maalesef. Keşke insanlar ilgi duysa senin gibi.
Kuzenimin arkadaşlarının büyük kısmı alakasız yerde çalışıyormuş.
Burada olsa sana ilgi duy, araştır, yaşa ama okuma derdi. :) Senin bölümün güzel aslında.
 
Bende de öyle bir anne var ki her gün soruyor okula gidiyorsun değil mi diye. :) İnsallah pskoloji olur da böyle seçeneklere gerek kalmaz.
 
Bölüm güzel. Bitirince gayet iyi yerlere gelen sayısı cok fazla. Ama ben sevmiyorum. Sevmeye calıstım ama sevmiyorum. Psikoloji icin mi zorlasam acaba. Gece gündüz ders calısayım bari yoksa işin içinde cıkamayacagım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…