• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

YARDIMLAR KURULUŞLAR hakında bilgi

kiraz_52

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
32
Puanlar
18
ben 20aylık bebegimle anne ve babamım yanında yasıyorum. maddi durumumuz kötü önceden deniz fenerine başvuru yaptım onlineden bana numara verdiler aradım kod ve link gönderdiler benden e devletten bi.kaç.belge pdf si istediler ne yüklediysem kabul etmiyor pdfyi, bisürü uygulama yükledim gittim olmadı en son bilgisayar dan karkdasıma yaptırmaya çalıştım olmadı bi türlü pdf kabul etmiyor hata veriyor internetten biraz araştırdım Hani insanlar demiş postaneden PTT ile gönderdi falan diye de sitede şey yazıyor PTT ile gönderilen belgeler geçersizdir yazıyor.
baska nasıl ulaşabilirim başvurabilirim . Ya da böyle yiyecek ve eşya yardımı yapan başka kuruluş var mı evimize birkaç parça eşya eksik bebeğim içinde yiyecek ve giyecek eksik Ben küçük bir ilçede yaşıyorum yakınlarımda böyle büyük faaliyetli kuruluşlar yok bakkala da bir sürü borcum var Kredi de çıkmıyor Çünkü eski bir olaydan icram var eski esimde önceden ayda 2000tl gönderiyordu nafaka göndermemeye basladı. :( magdur kaldım nereye basvuru yapabilirim

hemen sonuc alabileceğim bi yer varmı heryeden sıkıştım 😔 türkcell paycelden borc para almıstım faturama yansıtığ onu da ödeyemedim faturam da gelmek üzere cok dardayım.

ben 20aylık bebegimle anne ve babamım yanında yasıyorum. maddi durumumuz kötü önceden deniz fenerine başvuru yaptım onlineden bana numara verdiler aradım kod ve link gönderdiler benden e devletten bi.kaç.belge pdf si istediler ne yüklediysem kabul etmiyor pdfyi, bisürü uygulama yükledim gittim olmadı en son bilgisayar dan karkdasıma yaptırmaya çalıştım olmadı bi türlü pdf kabul etmiyor hata veriyor internetten biraz araştırdım Hani insanlar demiş postaneden PTT ile gönderdi falan diye de sitede şey yazıyor PTT ile gönderilen belgeler geçersizdir yazıyor.
baska nasıl ulaşabilirim başvurabilirim . Ya da böyle yiyecek ve eşya yardımı yapan başka kuruluş var mı evimize birkaç parça eşya eksik bebeğim içinde yiyecek ve giyecek eksik Ben küçük bir ilçede yaşıyorum yakınlarımda böyle büyük faaliyetli kuruluşlar yok bakkala da bir sürü borcum var Kredi de çıkmıyor Çünkü eski bir olaydan icram var eski esimde önceden ayda 2000tl gönderiyordu nafaka göndermemeye basladı. :( magdur kaldım nereye basvuru yapabilirim
Merhaba sizin için araştırma yaptım.

1️⃣ Deniz Feneri – PDF sorunu için net çözüm

🔹 Pdf olmazsa:
Deniz Feneri’nin telefonla birebir destek hattını tekrar ara ve “PDF yükleme sorunu yaşıyorum, sistem kabul etmiyor” diye özellikle söyle.
Genelde:

Mail yoluyla belge isteme

Ya da manuel başvuru açma
seçeneğini sunuyorlar.

2️⃣ MUTLAKA başvurman gereken yer (çok önemli)

🏛️ Kaymakamlık – Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV)

Bu anlattıkların tam olarak onların baktığı dosya.

📌 Şu yardımları alabilirsin:

✔️ Gıda yardımı

✔️ Bebek maması / bez / giysi

✔️ Nakdi yardım

✔️ Eşya yardımı (buzdolabı, yatak, beşik vb.)

✔️ Dul/ayrılmış kadın yardımı

✔️ Aile Destek Programı

✔️ Çocuk için düzenli destek

👉 Küçük ilçede olman dezavantaj değil, tam tersi.
👉 Bizzat git veya e-Devlet > Sosyal Yardım Başvurusu yap.

🔑 Nafakanın kesilmesi + icra + bebeğin olması = öncelikli dosya

3️⃣ Belediyeler (çok kişi bilmiyor)

İlçe küçük olsa bile:

🏙️ İlçe Belediyesi + Büyükşehir Belediyesi

Sosyal destek birimi var

Gıda kolisi

Bebek paketi

Kıyafet / eşya vs.

👉 Belediyeye gitmeden önce telefonla “sosyal yardım birimi”ni sor.

4️⃣ Bebek için özel destekler

👶 Aile ve Sosyal Hizmetler

Sosyal hizmet uzmanı eve gelir

Durumu yerinde görür ve yardım hızlanır

👉 Kaymakamlık yönlendirir ama sen de talep edebilirsin.

5️⃣ Nafaka konusu (çok kritik)

Eski eş nafakayı kesemez.

🔹 Yapabileceklerin:

Baro Adli Yardım Bürosu → ücretsiz avukat tutmak

Nafaka icra yoluyla tekrar bağlatılabilir

Hatta geriye dönük alacak çıkar.

👉 “Param yok” demen yeterli, ücretsiz.

Back
X