Doğuma Hazırlık YARDIMM!!!kızıma isim koyacağım, karar veremiyorum.

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

asmur

Guru
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2007
15
0
286
Eskişehir
Kızıma hangi ismi koysam? beğendiklerimi yazdım. offf çok zormuş bu iş yaff,
babası da kararsız çok, bize yardım edin.

:nazar:
BİLGE
SILA
GÖZDE
İPEK
BUSE
GÜLRU
NİSA
İLKE

BİLGE
SILA
GÖZDE
İPEK
BUSE
GÜLRU
NİSA
İLKE

İpek - Buse yada Yağmur 'da güzel..

Benimde oglum olucak inşallah ama isim bulamadım hala :S

kızım olsaydı bilge koyacaktım anlamı çok güzel Bilgili, iyi ahlâklı, olgun ve örnek kimse. küçükken bazı isimleri koyuyoruz ama büyüyünce yaşlanınca o isimler peekte sevimli gelmiyor evlatlarımız hayırlısıyla dünyaya gelsin inşallah:49:

aynı dert bendede var o kadar zorki isim bulmak..benmde kızım oluyor ama yok yaa yok nerdeyse isim kalmamış...ilk çocuğum erkekti kolay bulduk yine erkek olsa hemen bulurum ama kıza isim kalmamış:)))
gözde çok güzel........

BİLGE
SILA
GÖZDE
İPEK
BUSE
GÜLRU
NİSA
İLKE

nisa'yı önermem çok cadı yaramaz oluyorlar .)

gülru olabilir veya birkaç ayrı seçenek:
an başta Asude- Asude Farsça kökenli bir isim, 'dinç, huzur içinde olan' demektir.
Nevra - 1. Işıklı, parlaklık 2. Tomurcuk (Arapça)
Yade - Hatıra (Farsça)
Dide – Dide Farsça kökenlidir ve 'göz bebeği' demektir.
Birce - Birce Türkçe kökenli, 'biricik, tek' demektir.
Zeliha/Züleyha - Hz. Züleyha/Hz. Zeliha, Hz. Yusuf'un güzelliğiyle ünlenmiş olan hanımının ismi.
Sevde- Hz. Sevde Hz. Muhammed'in ikinci hanımı
Hümeyra- Kelime anlamı 'Pembe yanaklı'. Hümeyra Hz. Peygamberimizin Hz. Aişe'ye taktığı lakaptır.
Seyranil olabilir mesela. ‘Nil nehrine doğru yolculuk' anlamında.
Selmin- Selmin Arapça kökenli, 'barış ve sevgi duygusuyla dolu' demektir.
Semin – Semin Arapça kökenli 'çok değerli, kıymetli' demektir.
Süeda - Arapça kökenli bir kelime olup 'Allah'ın rızasına erenler, mesut olanlar' demektir.

benim kızım olursa Masal veya Hazel koyucam telafuzuda anlamlarıda güsel...

kumsal damla naz ela yağmur sevdiğim isimler fakat şuda bir gerçekki isim karakteri etkiliyor araştırıp koysanız daha iyi olur :49:

o seçeneklerden hariç ,tutku ve iklim isimleri de güzel bence,seçeneğe bu isimlerde eklenebilir:9:

Benim de kızım olacak.Netleştiremedik biz de.İpek çok hoş bir isim.Öğrencimin ismi olduğu için koymak istemiyorum:)Biz Derin ismini düşünüyoruz.Zeynep,Dila,Nehir de seçenekler arasında.Kolay gelsin...:91:

kızlar nasipse kızımızı elimize alınca karar vericez isminin ne olacağına. şimdilik niyetimiz şu, sarışın olursa ipek
esmer olursa duru

Back
X