Yardımm..

sese45

Guru
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2011
88
37
288
Merhaba arkadaşlar amacım akıl danışmak. Erkek arkadaşımla 1 seneye yakın bir ilişkim var, kendisi önceden alkol kullanıyordu, ama geçtiğimiz 4 5 Ay içinde neredeyse hiç alkol almadı bıraktı gibiydi yani. Tatil için memlekete gittiğinde düğünlerde tekrar alkol almaya başladı. Bir akrabasının tayini de bizim görev yaptığımız yere çıktı geçen gün. Bunu bana söyledi ve "oh bee x abiyle içeriz artık sürekli" dedi. Bu durum beni çok huzursuz etti, biz bu ilişkiye ciddi düşünerek başlamıştık onun ailesi de benim ailem de 5 vakit namazlılar, oruçlarını tutarlar yanlış anlamayın amacım alkol kullananları kötülemek değil ama onun annesi de istemiyor içmesini. Erkek arkadaşıma ya alkol ya ben demek gayet saçma diye düşünüyorum, alkole fazla alışmasından korkuyorum, ama onu seviyorum ve bir kişiyi alkolden vazgeçirmek zor mudur nasıl bir yol izlenmeli çok çaresizim fikirlerinizi bekliyorum.. Diğer özellikleri ise akrep burcu, ve sinirlendiği zaman gözü hiçbir şey görmeyen biri mesela kavga ettiğimizde bana her türlü şeyi söyler ama sonradan çok pişman olur. Kafasına en ufak Bişeyi takar günlerce onu düşünür. Böyle biriyle bir ilişki sürdürmek sağlıklı mı?

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar amacım akıl danışmak. Erkek arkadaşımla 1 seneye yakın bir ilişkim var, kendisi önceden alkol kullanıyordu, ama geçtiğimiz 4 5 Ay içinde neredeyse hiç alkol almadı bıraktı gibiydi yani. Tatil için memlekete gittiğinde düğünlerde tekrar alkol almaya başladı. Bir akrabasının tayini de bizim görev yaptığımız yere çıktı geçen gün. Bunu bana söyledi ve "oh bee x abiyle içeriz artık sürekli" dedi. Bu durum beni çok huzursuz etti, biz bu ilişkiye ciddi düşünerek başlamıştık onun ailesi de benim ailem de 5 vakit namazlılar, oruçlarını tutarlar yanlış anlamayın amacım alkol kullananları kötülemek değil ama onun annesi de istemiyor içmesini. Erkek arkadaşıma ya alkol ya ben demek gayet saçma diye düşünüyorum, alkole fazla alışmasından korkuyorum, ama onu seviyorum ve bir kişiyi alkolden vazgeçirmek zor mudur nasıl bir yol izlenmeli çok çaresizim fikirlerinizi bekliyorum.. Diğer özellikleri ise akrep burcu, ve sinirlendiği zaman gözü hiçbir şey görmeyen biri mesela kavga ettiğimizde bana her türlü şeyi söyler ama sonradan çok pişman olur. Kafasına en ufak Bişeyi takar günlerce onu düşünür. Böyle biriyle bir ilişki sürdürmek sağlıklı mı?
Alkolu biraktramazsin cok nadir birakan olur.ya boyle kabul ediceksin yada ayrilicaksin.kimse kimseyi degistremez degistrsede kisa surer

Alkolu birakmasi cok zor. Biraksada yine baslartemelli alkolu birakan gormedm konismalarinin fayds edecegni dusunmyrm dedigi gibi ya kabl et ya bitir.alkoldende iliski mi biter deme yengem amcam icin dyo ki alkole duskn oldgnu farkettgm an ayrilmadigma cok pismanim. Amcam icince kafayi yiyor da yengem dedeme sikayet etti dusun koca adam kac kere dayakyedi babasindan rezil bi durum ama olmadi birakamadi gercek yasanmis bi olay bu iyi dusun alkol tum kotuluklerin babasidir

Bence alkolü falan bırakmaz. Yol yakınken yipranmadan bırak bu adami

İçip içip seni dövmüyorsa kötü davranmıyorsa bütün parasını alkole yatırmıyorsa doğru düzgün içiyorsa bi sıkıntı olmaz

İçip içip seni dövmüyorsa kötü davranmıyorsa bütün parasını alkole yatırmıyorsa doğru düzgün içiyorsa bi sıkıntı olmaz
Katılıyorum bu yoruma. Alkolden vazgeçirmek çok zor dayım senelerdir içer ne tedaviye gitmeye yanaştı ne başka şeye. Üç evlilik yaptı, üçüncüsünde kadın ev aldı dayadı döşedi kendi fabrikası vardı dayıma ayrı iş ayarladı çokta aşıktı dayıma ama alkol aşkından bütün bunlara sırt çevirip boşandı gitti. Bağımlı değilse arada sırada keyif için içiyorsa stres atmak için bir zararı olmaz bence. Yinede gözünüz üzerinde olsun her madde sürekli kullanımda illaki bağımlılık yapar.

Kimse değişmez, değişmiyor. Düşünün,şu an en cok içtiği noktayı göze alarak kabul edin.
Açıkca da konuşun bu durumu . Fikrini sorun. Bence alkolden ilişki bitmez ama bu da önemli tabi , diğer sorunların cıkmasına sebep olabilir.

Ailesinin namaz kılması, annesinin ve sizin alkolü istememeniz onu bağlamalı mı peki?
Sizlerin isteklerine göre mi yaşamalı hayatınızdaki erkek?
Bana iyi davranmıyor deseniz anlarım, parası yok içkiye yatırıyor deseniz gene anlarım ama bunu asla.
Biri beni sigara bıraktırmaya zorlasa, sopayla kovalarım.
Eşim eskiden içerdi, nişanlandığımızdan beri namaza başladı ve içmiyor.
Dolayısıyla hayatımız çok değişti ve ben de bunun sıkıntısını yaşıyorum çünkü ben öyle bir profilde insan değilim.
Zaten ehliyetimi aldığım günden beri alkol aldığım gün sayısı 5 i geçmez ama, özel bir kutlama romantik bir şey istiuorsunuz e adam içmiyor ve dolayısıyla eğlenceli ortamlara girmek istemiyor, haklı da.
Zevk aldığımız ortamlar ve hayallerimiz farklılaştı, böyle keskin konularda ılımlı olmak gerekir.
Siz en baştan bunu görüyorsunuz, lütfen size uymuyorsa ayrılın.
Birini değiştirmeye çalışmayın.
Akrep erkeğine gelince, içeride horlayarak uyuyor benim koca.
Eğer güçlü bir karakter değilseniz, zaten koşarak uzaklaşın.

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için, kendisi bağımlı değil sadece istediği zaman içiyor yani dediğim gibi 4 5 Ay hiç kullanmamış biriyse bence istediğinde bırakır diye düşünüyorum her şey istemeye bağlı sonuçta. Ama yorumlarınızı da dikkate alıp gözlemlemeye karar verdim

Back
X