yardimmm

nergisnergis

Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2015
5
0
6
Merhabalar.
Kizim 5 yaşında çok çok hareketli bi cocuk.cokta konuskan.yalniz uzun zamandır beni üzen bazı şeyler yaşıyoruz. Devamlı uyarılar alıyor. Yapma etme Elleme.yani normal bişey de dahi olmaz deniliyor.2 adim onden yuruse dert oluyor.esim ve ailesi bunu çok yapıyor. Anlatmaya çalışıyorum. Bu seferde çocuğu şimartiyorsun diyor.anlasamiyoruz bu konuda.cocugum sütten çıkmış ak kaşık değil ama çocuk işte. Yaramazlık yapacak.adi çıktı 9 a inme 8 e hesabi
Bu arada eşime pedagog a gidelim dedim.hipwraktif olabilirmi acaba diye.ona da sıcak bakmıyor.ogretmeni olmadığını söylüyor ama hareketli olduğu konusunda hemfikir.
Çok dağınık oldu ama kızımın hareketliliği nedeniyle biz birbirimizi yer durumdayız ne yapmaliyim

Bir baba çocuğunu nasıl pedagoga götürme konusunu reddedebilir?
Ayrıca öğretmenler psikolog ya da pedagog değiller onlar bilemezler çocuk hiperaktif mi değil mi.
Ne demek normal şeyler için bile çocuğu yapma etme diye bastırmak? İnadına yapacak çocuk !
Bağırın çağırın 'Evet şımartıyorum bu kadar sinir edilmez bi çocuk !'' diye.
Ayıp ya.

Siz gizlice götürün çocuğu hiç değilse içiniz rahat etsin bilin sorunu var mı yok mu ama kız çocuklarının bu kadar hareketli olması bana pek normal gelmedi.

Ayrıca öğretmenler psikolog ya da pedagog değiller onlar bilemezler çocuk hiperaktif mi değil mi.
Ne demek normal şeyler için bile çocuğu yapma etme diye bastırmak? İnadına yapacak çocuk !
Ayıp ya.
Ayıp ya.

Gizli götürmek istemiyorum.sonucta 2 mixing evladı.ne yapilmali ise beraber yapılmalı.
Ben kendimi sorgular halde buluyorum.cok mu rahat bırakıyorum diye.mesela bu gün sulu boya yaptık üstü battı ben tepki vermedim.ama eşim görünce hiç dikkat etmiyorsundan bir girdi malını kıymetini bilmiyorsundan çıktı.
Bu sefer çocuk bana sığınıyor.cunku çok elestirildigini hissediyor.herkes neden benim adımı tekrarliyor diyo.
Gözündeki baba profilini yıkmak ta istemiyorum.evet kızım baban da haklı galiba biraz dikkatli olalım diyip toparlamaya çalışıyorum. Sanırım yoruldum

Gizli götürmek istemiyorum.sonucta 2 mixing evladı.ne yapilmali ise beraber yapılmalı.
Ben kendimi sorgular halde buluyorum.cok mu rahat bırakıyorum diye.mesela bu gün sulu boya yaptık üstü battı ben tepki vermedim.ama eşim görünce hiç dikkat etmiyorsundan bir girdi malını kıymetini bilmiyorsundan çıktı.
Bu sefer çocuk bana sığınıyor.cunku çok elestirildigini hissediyor.herkes neden benim adımı tekrarliyor diyo.
Gözündeki baba profilini yıkmak ta istemiyorum.evet kızım baban da haklı galiba biraz dikkatli olalım diyip toparlamaya çalışıyorum. Sanırım yoruldum
İyi de siz çocuğu işkence haneye götürmüyorsunuz, bir çocuk neden doktora götürülmekten kaçınılıyor?
Ben öğretmeni olsam o çocuğun tehdit savururdum götürmezseniz sosyal hizmetleri arayacağım diye, neyse ki öğretmen olacağım.
Haklı çocuk, pasif büyüyor babasından korkarak büyüyor, paranoyak oluyor.
Allah aşkına 5 yaşında çocuk o, ressam değil tabii ki üstü başı batacak, malının kıymetini bilmiyorsun ne?
Oyun için boyama için basit beyaz düz tişörtleriniz olsun, yere çarşaf serin gönlünüzce oynayıp boyayın.
Allah kızınızın yardımcısı olsun, çooook psikolojik problemleri olacak çoook.

Yanlış anlaşılmak istemiyorum.doktora gitmekten çekinmiyor uz.ben sadece ortak bir karar verelim istiyorum.gizli götürmek istemiyorum.elinden tutalım anne baba olarak.
Anlasamadigimiz nokta ben çocuğa karşı rahat iken o daha müdahale ci.mesela yemek yerken en az 3 kere bardağın dokulecek diyor.yada koltuğa bişey dokuldugunde ben bişey olmaz silerim diyorum.o ise dikkatli olmayı öğrensin diyor.

Hiperaktif cocuk dikkat bozuklugu olan cocuk demek.hareketli olan cocuga hiperaktif demiyolar.ama 5 yasindaki cocuk cok fazla ogrenmeye acik olur.bence sorun cocugunuzda degil esinizde.onun bi doktora gorunmesi lazim.kiz cocugu yetistirmek zor.malinin kiymetini bilecek yasta degil.esinizle konusun.bu durum cocuguniz buyudukce sikinti olur.

Back
X