yardımmmm edinnnnnnnnnn

Ozlem_ahmet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2012
1.635
46
93
32
Bursa
kızlar ben size bişey sorcamm daha doğrusu akıl danışcam ben 20 yasındayım evleneli 1 sene olacak 1 senedr bz ayrı evde kirada oturuyoruz eşim tek erkek olduğu için kayın validemler yanlarına gtmemizi istiolar yasları 65-70 yaslarındaLAR iyi insanlar ama trabzonblular ben bursalıyım o yzden kültür farklılıkları oluyor. uzun lafın kısası dün akşam yemekde onlardaydık apartmanları yok bi müstakil evleri var 5 odalı öle kötü insan değiller ama ne bileyim işte kararsız kaldım ben evde bi kaç tadiratdan sora yanlarına geccez...aslında calıstığım için bnm içinde iyi olcak ve yarın öbrgün cocugumuz olursa inşallah kayın validem bakacak...durum bu kızlarrr yardıımmmmmmm edinn banaaaa

Normalde aynı evde oturulmasına karşıyım ama ne biliyim yaşlılarmış birde iyi diyorsan

Yakınlarda ayrı bi dairede otursanız daha mantıklı ama.. yok mu öyle bir şansınız?

Zaten karar verilmiş anladığım kadarıyla. Şu saatten sonra kuruntu yapma o zaman. Biraz şansa biraz da size bağlı bişeyler..

Bu tür durumlarda ben iyiydim kötü olmamak için mesafeyi korumak lazım derim.

Aslında ev üstünde ev olmaz diyenlerdenim,,, hem de hiçbir koşulda kendime uygun bulmuyorum ama siz yardım istemek için geç kalmışsınız,,tadilattan sonra yanlarına geçicez diyorsunuz o halde şansınız bol olsun demekten başka bişey yapamayız. Yanlarına çıktıktan sonra yeniden ayrılmanız çok zor olur iyi düşünün derim. Eksileri artılarından çoksa ayrı evde kalın derim ben yine de.

çalışıyorum aslında iyi olur,çocuğumada bakar demişsin ama canım
ne bileyim ya, 65 yaşında kadının ne kadar gücü kuvveti olacakki,zaten kendileri bakıma muhtaç.
hem o evin işini muhakkak sen yapacaksındır,hemde kendi evinde yaptığından daha fazlasını,
ne güzel ilk başta ayrı eve çıkmışsınız,şimdi niye böyle bir karar aldınız ki,
hakkında hayırlısı olsun, inşallah bizim düşündüğümüzden iyi olursun.

Bursa lı Trabzon lu diye ayırarak kültür farkı oluşturmak bana göre çok da doğru değil. Çok da bişey yazma gereği duymuyorum bu konuda ya umarım ne demek istediğimi anlıyorsundur. Yaş anlamında evet yaşlı insanlar kendileri bir tek oğullarının yanlarında olmasını isteyebilirler. Bu konuda fark dersen evet bu daha doğru. Ve şunu bil yaşlı inasanların hepsi aynı kültürdedir.Hepsi çocuklarının yanında olmasını ister. Hepsi gelinle aynı evde yahut aynı aparmanda oturmak ister. Asıl sorun bu aynı evde yaşayabilir misiniz?hEM EVET HEM HAYIR.

Hakkınızda hayırlısı olsun . . . İnşallah kavga gürültüsüz sakin bir aile ortamı olur

herkesin evi ayrı olsun... bencede beraber yaşamak zordur diye tahmin ediyorum.. karadenizli insanları çok severim ancak gelinden biraz fazla hizmet bekliyor olabilirler...

Aynı evde oturmak zor bir karar ne kadar iyi insan olsalar da sorun çıkabilir.
Yeri geldiğinde insan kendi anne babasından çekiniyor.
Bir söz vardır ev üstüne ev olmaz.
Yeni evlisiniz özel hayatınız bozulabilir.
Aynı evde yaşayacaksanız yatak odanızda size ait bir banyo şart.

herkesin evi ayrı olsun... bencede beraber yaşamak zordur diye tahmin ediyorum.. karadenizli insanları çok severim ancak gelinden biraz fazla hizmet bekliyor olabilirler...

Katılıyorum. Son dönemde yeni yeni farklı kaynanalar oluştu. Yoksa kalan hepsi hizmet bekliyor. Sanki gelin değil hizmetçi geliyor eve.
Ben de karadenizlileri çok severim bu arada ama doğruları doğrudur hatta bazıları serttir. Allah kolaylık versin

eğer eşin sana bırakıyorsa seÇimi ßen olsam gitmezdim yada yakınlardan bir ev bakardım olursa oraya geçerdim nekadar iyi olursa olsun ev üzerinde ev olmuyor maalsef ama yinede hayırlısı olsun hakkında

Yardım istemek için biraz geç kalmışsınız.
Umarım bu durum bu konuda yardım istediğiniz son problem olur.

Sana cevap vermeyeceğim, daha önceki konuları okusan fazla fazla yeter.

ben hangi şart altında olursa olsun birlikte oturmaya sonuna kadar karşıyım....
inşallah verdiğiniz karardan pişman olmayan istisnalardan olursunuz...

Ya cnm yasin cok kucuk daha belki gec kaldin yardiiiim demekde ama neyap ey vazgec. ozel hayat in kalmaz pisman olursun. esini ikna et erkekler boyle seyleri onemsemezler. evliligin sana zehir olmasini istemiyosan bi oda evin olsun senin olsun. ev ev usune olmuyor yasli genc bir olmaz. herkes yaslancak ama kimsenin tek oglum var benle oturacak diye bir kural koymaya hakki yok. calisiyosan kirada oturmaya devam et. son karar senin. bir abla olarak seni uyariyorum gelin herzaman el kizidir mesafeni koruyacaksin. hakkinda hayirlisi olsun insallah pisman olmazsin

Yarın öbür gün çocuğunuz olunca kayınvalidenin bakmasından bahsetmişsiniz ancak bu demek olur ki çocuğunuzun yetişmesinde ve terbiyesinde de dede-babaanne etkisi çok büyük olacak.

Ben özellikle bunun için,çocuklarımı sadece kendim ve eşimin terbiyesi dışında hiçbir şeyden etkilenmeden büyütmek istediğimden istemezdim birlikte oturmayı.Üstelik yaşlı insanlar, müstakil evin işi apartman dairesinden fazlacadır ve yaşlı insanlar başa çıkmakta zorlanır gençler olarak da siz ve eşinize düşecek bu işler de.

Hakkınızda hayırlısı,ama en azından yaşınız da genç çocuk için 3-4 yıl beklemenizi tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…