Bebek Beslenmesi Yardımmmm ek gıda hakkında

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Mucizeem

İyi ki geldin Meleğimmmm Eylül Ayşe'm...
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2014
536
377
53
31
Kızım 8 aylık oldu ek gıda hiç bi şekilde yemiyor kızlar anne sütünü ise sadece uykuda içiyor yani beslenmesini aptamil devam sütü ile karşılıyor ne yapıcam ben bilmiyorum yardım edin lütfen... Teşekkürler

Merhaba ek gida konusu gerçekten sıkıntılı. Ama hemen yılmayin. Elbette alisacak gidaya. Ben ilk zamanlar ek gıdayı sagdigim anne sütüyle verdim. Örneğin kabak püresi yapıp içine anne sütü kattım. Yoğurdu anne sütünden mayaladim.(biraz sulu oluyor) çok bayılmasa da itiraz etmedi. Ve meyve sebze filelerinden çok faydalandim. Örneğin sevmediği bir sebzeyi file ile severek yedi. Bu ek gida işi deneme yanılma aslında. Bebeğiniz zamanla adapte olacak. Aslında kendi yiyebilecegi şeyleri eline vererek yedirmeyi deneyebilirsiniz. Bunun da faydası oluyor. Başlarda oynuyor yere atıyorlar. Ama zamanla önüne konan yemekten zevk alıyorlar.

anne sütü bebe bisküvisi ve pekmez ile bir deneme yapabilirsiniz bebekler tatlımsı şeyleri çok seviyolar. sizde alışana kadar doğal pekmez katabilirsiniz bazı yiyeceklerine. buna alışınca içine labne eklersiniz sonra yavaş yavaş yumurta sarısına geçip pekmezi azaltırsınız ama gerçekten ek gıda sabır işi. biz yeğenime ilk ek gıdaya başladığında bu mamayı veriyorduk sonra zaten kendisi sıkıldı değişik şeyler yemek istedi. şimdi bu mamayı istemiyor kaşar salatalık falan yemek istiyo herkes nasıl kahvaltı yapıyorsa öyle şeyler. birde diş patlatırken biraz huzursuz oluyor ve yediği şeyleri bile yemek istemiyor. Allah yardımcınız olsun sabırla alışacaktır

Teşekkürler.. tam tersi tatlıya uzak bizim kız da.

Teşekkürler canım. 5aylıkken diş çıkardı onun etkisi ile mi oldu bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…