her testi yaptırmakta fayda var. benim gibi kürtaj sonrası tüp bebek denenirse ve bu kürtajdan sonra 3 ay ara kanamam oldu akıntım vs zor düzene girdi diye uyarılarıma karşın doktor nasıl olsa bu hastanın hamile kalmışlığı var diyerek rahim filmi çektirmezse ve rahim filmi ancak benim ısrarımla kimyasal gebelik ile sonuçlanan tüp bebek denemesinden sonra çekilirse rahimde kürtajdan kalan yapışıklık olduğu görülebilir ve herşeye sil baştan başlamak gerekebilir. alman hastanesini en iyilerden biri diye seçmiştim ama doktorumu seçememişim. şimdi benim de histeroskopi olmam gerekli. bu ay doktora karar verip ilk adette olacağım. yaş 42. önümdeki aylarım sayılı. neye üzüleyim? giden zamana mı? boşu boşuna çöpe atılan 8000 liraya mı? bütün tedaviye tekrar sil baştan başlayıp tekrar aynı sıkıntıları çekeceğime mi?
o nedenle yaş genç olsa bile arada yanlış tedavilerle geçen zamana sinirlere va maddi kayba yazık oluyor. kromozom olsun, pıhtılaşma olsun, rahim filmi veya histeroskopi yaptırıp öyle yola çıkmak gerekli. histeroskopi çok hafif bir anestezi altında yapılan fazla ağrısı sızısı olmayan bir işlemmiş. yaptırmanın hiçbir zararı yok tabii. ancak bu konuda gerçekten uzman bir doktora.