canım benim.kilolarını bu kadar dert etme daha senin vucudun gelişir.boyunda uzar.sadece sağlıklı beslenmiyorsan sağlık beslenmeye başla.sakın sıkı diyetlere girme bu yaşta.sağlıklı ve dengeli beslenmeyle o kiloların bi kısmı gider zaten.birazda spor yapabilirsen fıstık olursun
Kendine kısa vadeli hedefler koymaya çalışmalısın.
haftada 1 kilo gibi.
Abur cubur,koladan uzak durarak ve şekeri bırakarak kendine yardımcı olmaya çalış.
Her şeyden önemlisi moralini bozma inanırsan hazirana kadar çok şey değişir.
Teşekkür ederim öncelikle.Ama ablacım inan bana artık çok zamanım yok. Çok sıkıldım basenlerime göbeğime gözlerini diken insanlardan.Çok kötü durumdayım.Sanırım psikolojim bozuldu.Biran önce kurtulmalıyım.Özgüvenim için bu gerekli..
canım gelişme çağındasın
o yüzden sakın ha sakın ağır diyetlere girme
en önemlisi spor yap
herkesin dediği gibi abur cuburdan uzak dur
senin çaren spordur
yürüyüş videoları var sana onu öneririm
istersen leslie öncesi ve sonrası yazarsan çıkan resimlerden etkisini görürsün
http://www.kadinlarkulubu.com/spor-gorsel-paylasim/320949-leslie-sansone-yuru-incel-programi.html
konu bu
baştan sona kadar oku
videoları istersen birkaçı bende var gönderirim sana
yeter ki istekli azimli sabırlı ol
inancını kaybetme
eminim çok güzel pırıl pırıl bir kızsındır
hiçbirşey için olmasa bile genç yaşın için sağlığın için zayıflamaya gayret et[/QUOTE
Konuyu kesinlikle okuycam.Eger zahmet olmazsa videoları elbette isterim.Ve güzel yorumun için çok teşekkür ederim. Sayenizde kendimi yanlız hissetmiyorum. :)
Bitanemm, o kadar iyi anlıyorum ki, fazla kilolarla ilgili şakaları..
Ben de lise hayatım boyunca böyleydim, okulda falan öyle huzursuz hissederdim ki.. Yakın arkadaşlarımın hepsi de inadına zayıftı.
Liseden mezun oldum bu sene, şimdi tekrar hazırlanıyorum, ve kimseye söylemedim ama üniversiteye gitmek istemememin bir sebebi de fazla kilolarımdı. Kendime güvenimi yok ediyordu çünkü fazla yağlarım..
Bu 1 sene tekrar hazırlandığım süreç, benim için kilo vermede de bir fırsat oldu.
13 kg fazlalıkla başladım, 2.5 kg verdim, motivasyonumun düştüğü, dayanamayıp yediğim zamanlar da oldu ama şimdi yine tam gaz devam ediyorum.
Her konuda sana yardımcı olurum, sormak istediğin ne varsa sorabilirsin, bu konuda birçok şey öğrendim çünkü.
Kendine hedef koy, haftada 1-1,5 kg gibi.
Moralini hiç bozma canım, tıkır tıkır vereceksin o kiloları, yeter ki iste, ne yapman gerektiğini bil
Bende o yaşlardayken hep diyet yapardım çevremdekiler de bana hep kızardı gelişme çağındasın diye, bende çok sinirlenirdim bu duruma ve kimseyi takmadan diyetime devam ederdim :))
Bence yaşın küçük değil diyet yapmak için ama diyet derken kastım sağlıklı beslenmek tabi ki de. Katı şok diyetleri yaşın kaç olursa olsun tavsiye etmem çok sağlıksız.
Benim sana tavsiyem zor olacaktır çevrende arkadaşlarının çok tükettiği çikolata,cips,bisküvi gibi abur cuburları bırakmanı tavsiye ederim. Onun dışında sütlü tatlıları tüketme onun yerine daha sağlıklı olan elmayı tavsiye ederim. Elmayı rendeleyip içine tarçın ceviz atıp yiyebilirsin tatlı niyetine beyaz şekeri bırak. Çayı, kahveyi şekersiz iç. Hamur işi tüketme sabahları dolu bir kahvaltı yap haşlanmış yumurta,peynir zeytin domates salatalık ekmek yiyebilirsin, sabahları sağlıksız poğaça simit tüketmek yerine bunlar seni çabuk acıktırır çünkü.
Asitli şekerli içecekleri tüketme asla, onun yerine maden suyu,ayran su, şekersiz bitki çayları tüket.
Haftada 1-2 gün de kaçamak günleri yapabilirsin canının çok istediği şeyleri o günlerde yiyebilirsin.
En önemlisi spor yapmaya çalış her gün bu yürüyüş olabilir ya da evde egzersiz yapabilirsin.
Beyaz şeker, hamur işi ve abur cuburlar zaten sağlıklı değildir bunları hayatından çıkarıp sebze,meyve, et yemekleri yersen zaten kilo verirsin. Normal ev yemekleri ile beslenmeye çalış ve en önemlisi bol bol kuruyemiş tüket fındık,fıstık,ceviz seni uzun süre tok tutar hem de çok çok faydalı şeyler bunlar. Derslerine bile etkisi olur inan.
Başkalarını çok da takma kafaya. Kim ne derse desin, orta okul ve lisede diş telleri taktığım için herkes benle uzaylı diye alay ederdi. Bende gülüp geçerdim. En değerli şey kendinsin, ister kilolu ol, ister çok güzel ol, isterse dünyanın en çirkin insanı ol sen her zaman aynı kişisin ve dünyada bir sen daha yok. Kendinin kıymetini bil ve kimseyi takma. Kendine inanıp kendine güvenip kendini seversen her işte başarılı olabilirsin inan buna. Mesela bir sürü kilolu komedyen vardır, ya da çirkin ama onlar kendilerini çok severler kendileriyle dalga bile geçerler herkesi güldürür herkes tarafından sevilirler çünkü kendilerine güvenleri tamdır. Sende öyle ol her zaman. Kilolu olman senin değerinden bir şey kaybettirmez zayıf olmak da senin değerini arttırmaz bunları asla unutma.
Yorum yazan herkese çok çok teşekürler. Sizin sayenizde kendimi okadar iyi hissediyorum ki anlatamam. Beni yolculuğumun başında beni çok motive ettiniz.Balık burcu olduğumdan hayli duygulandım galiba :))
Bugün yediklerim
Sabah : 1 dilim ekmek, 1 yumurta,3 çeri domates,1 salatalık,3 zeytin
ara:1elma
öğlen: okulda olduğum için sadviç (peynir,domates,zeytin ve marullu) 1ayran
ara:2 bardak yeşil çay 1 elma
akşamda 1 kase çorba bi kase salata bi kase yogurt ve brokoli yiycem
Sizce bu liste uygun mu?Hayli araştırma yaptım ve ortaya bu çıktı. Önerileriniz benim için çok önemli.
Ve sabah tartıldım 73 kilo 300 gram çıktım.Umarım haftaya 72 olurum :)
evet güzel olmuş bence. Okulda olduğun için bu gayet uygun olmuş bir de akşam 7-8 den sonra bir şey yememeye çalış.
Yorum yazan herkese çok çok teşekürler. Sizin sayenizde kendimi okadar iyi hissediyorum ki anlatamam. Beni yolculuğumun başında beni çok motive ettiniz.Balık burcu olduğumdan hayli duygulandım galiba :))
Bugün yediklerim
Sabah : 1 dilim ekmek, 1 yumurta,3 çeri domates,1 salatalık,3 zeytin
ara:1elma
öğlen: okulda olduğum için sadviç (peynir,domates,zeytin ve marullu) 1ayran
ara:2 bardak yeşil çay 1 elma
akşamda 1 kase çorba bi kase salata bi kase yogurt ve brokoli yiycem
Sizce bu liste uygun mu?Hayli araştırma yaptım ve ortaya bu çıktı. Önerileriniz benim için çok önemli.
Ve sabah tartıldım 73 kilo 300 gram çıktım.Umarım haftaya 72 olurum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?