Yaş 16, boy154 , kilo 73. Peki birkaç yıl sonra?

askusum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2012
104
1
26
İstanbul
Buraya hayattan soyutlanmamı sonlandırmak için yazıyorum. Kilom beni o kadar etkiliyor ki sadece okula gitmek için dışarı çıkıyorum.Zayıf insanları gördüğümde o kadar imreniyorum ki..Ne zaman biri kilosundan bahsetse yerin dibine girmek istiyorum bana da sormasınlar diye.
İnsanlar belki bilerek yapmıyor ama her zaman kilomla ilgili dolaylı da olsa sözler duyuyorum.
Geçenlerde hırkamı kaybetmiştim.Okuldaki nöbetçiler de bi hırka bulmuş sınıfları dolaşıyorlarmış.Sordular sınıfa benim hırkam olabilir diye hemen kalktım ayağa. Çocuğun dediği şuydu;
** Senin değildir ki bu sığar mısın sen buna** ve arkasından gelen sınıfın kahkahası.O kadar kötüydü ki anlatılmaz bi şey.Benim yaşımdaki gençler o kadar acımasızki..
Bunları yazarken bile gözlerim doluyor. Kilolarımdan kurtulmak istiyorum artık.Küçükken beni etkilemiyordu ama artık dünyamın merkezinde kilolarım var.
Bana zayıflama yolculuğumda yardım etmek gibi bir iyilik yapar mısınız?

canım benim.kilolarını bu kadar dert etme daha senin vucudun gelişir.boyunda uzar.sadece sağlıklı beslenmiyorsan sağlık beslenmeye başla.sakın sıkı diyetlere girme bu yaşta.sağlıklı ve dengeli beslenmeyle o kiloların bi kısmı gider zaten.birazda spor yapabilirsen fıstık olursun

canım benim.kilolarını bu kadar dert etme daha senin vucudun gelişir.boyunda uzar.sadece sağlıklı beslenmiyorsan sağlık beslenmeye başla.sakın sıkı diyetlere girme bu yaşta.sağlıklı ve dengeli beslenmeyle o kiloların bi kısmı gider zaten.birazda spor yapabilirsen fıstık olursun

Teşekkür ederim öncelikle.Ama ablacım inan bana artık çok zamanım yok. Çok sıkıldım basenlerime göbeğime gözlerini diken insanlardan.Çok kötü durumdayım.Sanırım psikolojim bozuldu.Biran önce kurtulmalıyım.Özgüvenim için bu gerekli..

Kendine kısa vadeli hedefler koymaya çalışmalısın.
haftada 1 kilo gibi.
Abur cubur,koladan uzak durarak ve şekeri bırakarak kendine yardımcı olmaya çalış.
Her şeyden önemlisi moralini bozma inanırsan hazirana kadar çok şey değişir.

Kendine kısa vadeli hedefler koymaya çalışmalısın.
haftada 1 kilo gibi.
Abur cubur,koladan uzak durarak ve şekeri bırakarak kendine yardımcı olmaya çalış.
Her şeyden önemlisi moralini bozma inanırsan hazirana kadar çok şey değişir.

Kendime güveniyorum bu sefer.Umarm benim için hayırlı sonuçlanır.Yorum için teşekkür ederim. :)

Teşekkür ederim öncelikle.Ama ablacım inan bana artık çok zamanım yok. Çok sıkıldım basenlerime göbeğime gözlerini diken insanlardan.Çok kötü durumdayım.Sanırım psikolojim bozuldu.Biran önce kurtulmalıyım.Özgüvenim için bu gerekli..

canım biran önce kurtulmak istiyorsan.ekmeği az ye.günlük en fazla 4-5 dilim.tam buğday ekmeği tercih et.akşam 8den sonra kesinlikle hiçbişey yeme.vaktin varsa hergün 1 saat yürü ve en önemlisi kendine güven.
burda menülerini paylaşabilirsin.yemekleri annen yapıyordur büyük olasılıkla anneyle bi anlaşma yap:sen biraz incelene kadar hamurişi tatlı kızartma yapmasın.tam mevsimi ıspanak pırasa brokoli,karıbahar,et,tavuk,balık salata çorba menülere bunları koyun.

canım gelişme çağındasın
o yüzden sakın ha sakın ağır diyetlere girme
en önemlisi spor yap
herkesin dediği gibi abur cuburdan uzak dur
senin çaren spordur

yürüyüş videoları var sana onu öneririm
istersen leslie öncesi ve sonrası yazarsan çıkan resimlerden etkisini görürsün

http://www.kadinlarkulubu.com/spor-gorsel-paylasim/320949-leslie-sansone-yuru-incel-programi.html

konu bu
baştan sona kadar oku
videoları istersen birkaçı bende var gönderirim sana
yeter ki istekli azimli sabırlı ol
inancını kaybetme
eminim çok güzel pırıl pırıl bir kızsındır
hiçbirşey için olmasa bile genç yaşın için sağlığın için zayıflamaya gayret et

Bitanemm, o kadar iyi anlıyorum ki, fazla kilolarla ilgili şakaları..
Ben de lise hayatım boyunca böyleydim, okulda falan öyle huzursuz hissederdim ki.. Yakın arkadaşlarımın hepsi de inadına zayıftı.
Liseden mezun oldum bu sene, şimdi tekrar hazırlanıyorum, ve kimseye söylemedim ama üniversiteye gitmek istemememin bir sebebi de fazla kilolarımdı. Kendime güvenimi yok ediyordu çünkü fazla yağlarım..
Bu 1 sene tekrar hazırlandığım süreç, benim için kilo vermede de bir fırsat oldu.
13 kg fazlalıkla başladım, 2.5 kg verdim, motivasyonumun düştüğü, dayanamayıp yediğim zamanlar da oldu ama şimdi yine tam gaz devam ediyorum.
Her konuda sana yardımcı olurum, sormak istediğin ne varsa sorabilirsin, bu konuda birçok şey öğrendim çünkü. :31:
Kendine hedef koy, haftada 1-1,5 kg gibi.
Moralini hiç bozma canım, tıkır tıkır vereceksin o kiloları, yeter ki iste, ne yapman gerektiğini bil :16:

Son düzenleme:
Bende o yaşlardayken hep diyet yapardım çevremdekiler de bana hep kızardı gelişme çağındasın diye, bende çok sinirlenirdim bu duruma ve kimseyi takmadan diyetime devam ederdim :))

Bence yaşın küçük değil diyet yapmak için ama diyet derken kastım sağlıklı beslenmek tabi ki de. Katı şok diyetleri yaşın kaç olursa olsun tavsiye etmem çok sağlıksız.

Benim sana tavsiyem zor olacaktır çevrende arkadaşlarının çok tükettiği çikolata,cips,bisküvi gibi abur cuburları bırakmanı tavsiye ederim. Onun dışında sütlü tatlıları tüketme onun yerine daha sağlıklı olan elmayı tavsiye ederim. Elmayı rendeleyip içine tarçın ceviz atıp yiyebilirsin tatlı niyetine beyaz şekeri bırak. Çayı, kahveyi şekersiz iç. Hamur işi tüketme sabahları dolu bir kahvaltı yap haşlanmış yumurta,peynir zeytin domates salatalık ekmek yiyebilirsin, sabahları sağlıksız poğaça simit tüketmek yerine bunlar seni çabuk acıktırır çünkü.

Asitli şekerli içecekleri tüketme asla, onun yerine maden suyu,ayran su, şekersiz bitki çayları tüket.

Haftada 1-2 gün de kaçamak günleri yapabilirsin canının çok istediği şeyleri o günlerde yiyebilirsin.

En önemlisi spor yapmaya çalış her gün bu yürüyüş olabilir ya da evde egzersiz yapabilirsin.

Beyaz şeker, hamur işi ve abur cuburlar zaten sağlıklı değildir bunları hayatından çıkarıp sebze,meyve, et yemekleri yersen zaten kilo verirsin. Normal ev yemekleri ile beslenmeye çalış ve en önemlisi bol bol kuruyemiş tüket fındık,fıstık,ceviz seni uzun süre tok tutar hem de çok çok faydalı şeyler bunlar. Derslerine bile etkisi olur inan.

Başkalarını çok da takma kafaya. Kim ne derse desin, orta okul ve lisede diş telleri taktığım için herkes benle uzaylı diye alay ederdi. Bende gülüp geçerdim. En değerli şey kendinsin, ister kilolu ol, ister çok güzel ol, isterse dünyanın en çirkin insanı ol sen her zaman aynı kişisin ve dünyada bir sen daha yok. Kendinin kıymetini bil ve kimseyi takma. Kendine inanıp kendine güvenip kendini seversen her işte başarılı olabilirsin inan buna. Mesela bir sürü kilolu komedyen vardır, ya da çirkin ama onlar kendilerini çok severler kendileriyle dalga bile geçerler herkesi güldürür herkes tarafından sevilirler çünkü kendilerine güvenleri tamdır. Sende öyle ol her zaman. Kilolu olman senin değerinden bir şey kaybettirmez zayıf olmak da senin değerini arttırmaz bunları asla unutma.

Son düzenleme:
canım gelişme çağındasın
o yüzden sakın ha sakın ağır diyetlere girme
en önemlisi spor yap
herkesin dediği gibi abur cuburdan uzak dur
senin çaren spordur

yürüyüş videoları var sana onu öneririm
istersen leslie öncesi ve sonrası yazarsan çıkan resimlerden etkisini görürsün

http://www.kadinlarkulubu.com/spor-gorsel-paylasim/320949-leslie-sansone-yuru-incel-programi.html

konu bu
baştan sona kadar oku
videoları istersen birkaçı bende var gönderirim sana
yeter ki istekli azimli sabırlı ol
inancını kaybetme
eminim çok güzel pırıl pırıl bir kızsındır
hiçbirşey için olmasa bile genç yaşın için sağlığın için zayıflamaya gayret et[/QUOTE

Konuyu kesinlikle okuycam.Eger zahmet olmazsa videoları elbette isterim.Ve güzel yorumun için çok teşekkür ederim. Sayenizde kendimi yanlız hissetmiyorum. :)

Bitanemm, o kadar iyi anlıyorum ki, fazla kilolarla ilgili şakaları..
Ben de lise hayatım boyunca böyleydim, okulda falan öyle huzursuz hissederdim ki.. Yakın arkadaşlarımın hepsi de inadına zayıftı.
Liseden mezun oldum bu sene, şimdi tekrar hazırlanıyorum, ve kimseye söylemedim ama üniversiteye gitmek istemememin bir sebebi de fazla kilolarımdı. Kendime güvenimi yok ediyordu çünkü fazla yağlarım..
Bu 1 sene tekrar hazırlandığım süreç, benim için kilo vermede de bir fırsat oldu.
13 kg fazlalıkla başladım, 2.5 kg verdim, motivasyonumun düştüğü, dayanamayıp yediğim zamanlar da oldu ama şimdi yine tam gaz devam ediyorum.
Her konuda sana yardımcı olurum, sormak istediğin ne varsa sorabilirsin, bu konuda birçok şey öğrendim çünkü. :31:
Kendine hedef koy, haftada 1-1,5 kg gibi.
Moralini hiç bozma canım, tıkır tıkır vereceksin o kiloları, yeter ki iste, ne yapman gerektiğini bil :16:

Beni en iyi sen anlamışsındır eminim.En yakın arkadaşlarımın manken gibi fizikleri var. Başladım diyetime bugün. çokta güzel rahat hissediyorum. Yanımda olduğun ve güzel yorumun için çok teşekkür ederim :) Sayenizde mutlu olucam.Her genç gibi dışarıya dolaşmaya çıkıcam.Belki sevgilim bile olur :)) tekrar teşekkürler..

Bende o yaşlardayken hep diyet yapardım çevremdekiler de bana hep kızardı gelişme çağındasın diye, bende çok sinirlenirdim bu duruma ve kimseyi takmadan diyetime devam ederdim :))

Bence yaşın küçük değil diyet yapmak için ama diyet derken kastım sağlıklı beslenmek tabi ki de. Katı şok diyetleri yaşın kaç olursa olsun tavsiye etmem çok sağlıksız.

Benim sana tavsiyem zor olacaktır çevrende arkadaşlarının çok tükettiği çikolata,cips,bisküvi gibi abur cuburları bırakmanı tavsiye ederim. Onun dışında sütlü tatlıları tüketme onun yerine daha sağlıklı olan elmayı tavsiye ederim. Elmayı rendeleyip içine tarçın ceviz atıp yiyebilirsin tatlı niyetine beyaz şekeri bırak. Çayı, kahveyi şekersiz iç. Hamur işi tüketme sabahları dolu bir kahvaltı yap haşlanmış yumurta,peynir zeytin domates salatalık ekmek yiyebilirsin, sabahları sağlıksız poğaça simit tüketmek yerine bunlar seni çabuk acıktırır çünkü.

Asitli şekerli içecekleri tüketme asla, onun yerine maden suyu,ayran su, şekersiz bitki çayları tüket.

Haftada 1-2 gün de kaçamak günleri yapabilirsin canının çok istediği şeyleri o günlerde yiyebilirsin.

En önemlisi spor yapmaya çalış her gün bu yürüyüş olabilir ya da evde egzersiz yapabilirsin.

Beyaz şeker, hamur işi ve abur cuburlar zaten sağlıklı değildir bunları hayatından çıkarıp sebze,meyve, et yemekleri yersen zaten kilo verirsin. Normal ev yemekleri ile beslenmeye çalış ve en önemlisi bol bol kuruyemiş tüket fındık,fıstık,ceviz seni uzun süre tok tutar hem de çok çok faydalı şeyler bunlar. Derslerine bile etkisi olur inan.

Başkalarını çok da takma kafaya. Kim ne derse desin, orta okul ve lisede diş telleri taktığım için herkes benle uzaylı diye alay ederdi. Bende gülüp geçerdim. En değerli şey kendinsin, ister kilolu ol, ister çok güzel ol, isterse dünyanın en çirkin insanı ol sen her zaman aynı kişisin ve dünyada bir sen daha yok. Kendinin kıymetini bil ve kimseyi takma. Kendine inanıp kendine güvenip kendini seversen her işte başarılı olabilirsin inan buna. Mesela bir sürü kilolu komedyen vardır, ya da çirkin ama onlar kendilerini çok severler kendileriyle dalga bile geçerler herkesi güldürür herkes tarafından sevilirler çünkü kendilerine güvenleri tamdır. Sende öyle ol her zaman. Kilolu olman senin değerinden bir şey kaybettirmez zayıf olmak da senin değerini arttırmaz bunları asla unutma.

:))Abur cubur türünü çikolatayı kesinlikle kestim.Kendimce bi beslenme listesi hazırladım ama uygun mudur bilmiyorum.Birazdan yediklerimi paylaşırım.

Biliyorum başkalarını kafaya takmamam gerekiyor. Ama üzülüyor insan.
Ve yine biliyorum ki eğer başarırsam ki başarıcam yer şey çok güzel olucak. Uzun ve güzel mesajın için çok teşekkür ederim :) iyiki burdayım..

Yorum yazan herkese çok çok teşekürler. Sizin sayenizde kendimi okadar iyi hissediyorum ki anlatamam. Beni yolculuğumun başında beni çok motive ettiniz.Balık burcu olduğumdan hayli duygulandım galiba :))

Bugün yediklerim

Sabah : 1 dilim ekmek, 1 yumurta,3 çeri domates,1 salatalık,3 zeytin
ara:1elma

öğlen: okulda olduğum için sadviç (peynir,domates,zeytin ve marullu) 1ayran

ara:2 bardak yeşil çay 1 elma

akşamda 1 kase çorba bi kase salata bi kase yogurt ve brokoli yiycem

Sizce bu liste uygun mu?Hayli araştırma yaptım ve ortaya bu çıktı. Önerileriniz benim için çok önemli.
Ve sabah tartıldım 73 kilo 300 gram çıktım.Umarım haftaya 72 olurum :)

Yorum yazan herkese çok çok teşekürler. Sizin sayenizde kendimi okadar iyi hissediyorum ki anlatamam. Beni yolculuğumun başında beni çok motive ettiniz.Balık burcu olduğumdan hayli duygulandım galiba :))

Bugün yediklerim

Sizce bu liste uygun mu?Hayli araştırma yaptım ve ortaya bu çıktı. Önerileriniz benim için çok önemli.

evet güzel olmuş bence. Okulda olduğun için bu gayet uygun olmuş bir de akşam 7-8 den sonra bir şey yememeye çalış.

evet güzel olmuş bence. Okulda olduğun için bu gayet uygun olmuş bir de akşam 7-8 den sonra bir şey yememeye çalış.

canım diyette yeni olduğun için hemen bu kadar az olmasın bence kahvaltına 1 yumurta daha ekle
birkaç ceviz badem fındıkta iyi gidiyor kahvaltıda

onun dışında öğlen tavuk balık gibi ette tüketebilirsin

akşam yemeğini erken ye

sabah uyandığında limonlu su iç

yemeklerine biberiye

tatlırına tarçın dök

aç karnına sabah çörek otu çiğne yut bir tutam

bunlar sana yardımcı olacaktır seni zinde tutar

videolar için mail adresini özelden gönder canım

Bugün yediklerim

Gayet güzel bir menü olmuş, yeşil çay içmen çok iyi, suyu da eksik etme, ne kadar içiyorsun ? En az 3 lt içmeye çalış tatlım tamam mı ? :16:

merhaba ablalarımm :)
Bugün ara öğünlerimde toplam 10 fındık 4 badem 4 hurma 2 kuru incir yemiş bulunmaktayım. Ama Hurma ve kuru incirdeki kalorileri öğrennce şoka uğradım hala çıkamadım. :))
Onun dışında diyetim mükemmel gidiyor.Her ana öğüümde kesinlikle 1 kase yoğurt tüketiyorum.Tavsiyeye uyarak leslie ile yürüyorum. :)
Su elimden düşmüyor.
Ama bugün yağtığım bir şey aklımı çok kurcaladı. Avucumun içi kadar mısır ekmeğini yoğurtladım.Bizim yörede çok sevilir.Acaba kalori bombası olmuşmusur?
öpüuorum hepinizi..

Kadayııııııııffffffff!!!
Annem de sanki zayıflamamı istemiyormuş gibi gitmiş kadayıf yapmış.Bayılırııım.O kadar zor dayanıyorum ki şuan anlatamam. Umarım günü firesiz atlatırım. :(

Back
X