Yaş 35 ve 2.çocuk onerileriniz

Derenella

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2017
21
12
3
45
4.5 yaşında bir kızım var.her seferinde kardes istediğini belirtiyor. Ama ben kendimde o manevi ve maddi gücü hiç görmüyorum. Yaş 34 şu an kızını yalnız bırakma diye toplum baskısı var.ama bi kardeşi Olursa da su an sağlanan imkanlar ona saglanamayacak.
Bir diğer sıkıntı arkadaşlar üzülerek söylüyorum ki birgün kizim çok yaramazlık yapmıştı ve ben sinirlendim Rabbim bana 2.çocuk nasip etme diye ağzım dan çıktı yorumlarınızı bekliyorum.

öyle anlık sinirle edilen her duayı kabul etseydi Tanrı Tanrı olmazdı di mi? o_O

diğer soru için ise, kızınızın maddi ve manevi şartlarının iyi olması mühim bir mesele. eş-dost ilerde üniversite-yurtdışında yüksek lisans- doktora masraflarını da karşılama sözü ve akdi veriyorlarsa 2. yi yapın. :KK54:

4.5 yaşında bir kızım var.her seferinde kardes istediğini belirtiyor. Ama ben kendimde o manevi ve maddi gücü hiç görmüyorum. Yaş 34 şu an kızını yalnız bırakma diye toplum baskısı var.ama bi kardeşi Olursa da su an sağlanan imkanlar ona saglanamayacak.
Bir diğer sıkıntı arkadaşlar üzülerek söylüyorum ki birgün kizim çok yaramazlık yapmıştı ve ben sinirlendim Rabbim bana 2.çocuk nasip etme diye ağzım dan çıktı yorumlarınızı bekliyorum.
34 Yaş erken bi yaş değil. O yüzden geç kalmadan istiyosanız yapın.

Kendinizi hazır hissetmiyorsan yapma bence kızın yaramazlık yaptığında bu sözü söylediğine göre ikinci çocuğu cekemezsin

Kendinizi hazır hissetmiyorsan yapma bence kızın yaramazlık yaptığında bu sözü söylediğine göre ikinci çocuğu cekemezsin

33 yaşındayım.. 4.5 yaşında kızım..
Ben hep 2. Çocuk hayali olan biriydim.. kızım 5 yaşına geldiğinde olsun inş diye düşündüm hep ama şimdi soru işaretlerim var..

Kizim da hemen hemen her çocuk gibi kardes istiyor.. ama bu değil sebebim..

kardeşi olmasi güzel birsey olabilir olmayabilir de.. o istiyor diye olmaz.. tam olarak ne istediginin farkında bile değiller:) sahip olmadığı birşeyi istiyor.. oyun arkadaşı istiyor vs..

ben ve eşim 1 çocugumuz daha olsun istiyoruz sebep bu..

Maddi olarak hayat sartlarimiz değişmez bu açıdan değil ama manevi tarafı beni de düşündürüyor.. evhamli pimpirikli bir anneyim, insanım.. 2. Büyük sorumluluk beni aşar mi? Bilemiyorum..

3 kişilik hayatımızı değiştirmemek daha mı hayırlı bilmiyorum..

Sinir anında aman 2. Falan yok istemem diye düşündüğüm oluyor..

Allah nasip ederse olursa o gücü bulursak inşallah hersey güzel olur..

33 yaşındayım.. 4.5 yaşında kızım..
Ben hep 2. Çocuk hayali olan biriydim.. kızım 5 yaşına geldiğinde olsun inş diye düşündüm hep ama şimdi soru işaretlerim var..

Kizim da hemen hemen her çocuk gibi kardes istiyor.. ama bu değil sebebim..

kardeşi olmasi güzel birsey olabilir olmayabilir de.. o istiyor diye olmaz.. tam olarak ne istediginin farkında bile değiller:) sahip olmadığı birşeyi istiyor.. oyun arkadaşı istiyor vs..

ben ve eşim 1 çocugumuz daha olsun istiyoruz sebep bu..

Maddi olarak hayat sartlarimiz değişmez bu açıdan değil ama manevi tarafı beni de düşündürüyor.. evhamli pimpirikli bir anneyim, insanım.. 2. Büyük sorumluluk beni aşar mi? Bilemiyorum..

3 kişilik hayatımızı değiştirmemek daha mı hayırlı bilmiyorum..

Sinir anında aman 2. Falan yok istemem diye düşündüğüm oluyor..

Allah nasip ederse olursa o gücü bulursak inşallah hersey güzel olur..
Ah ben de bunu bir bilsem ki benim yaşım daha ileri. ..kardeş olmalı mı yoksa hersey böyle mi olmalı kalmalı. ...ah bir bilsem. .

2. Çocuk şart gibi geliyor bana.bir çocuk kardeş sevgisini tatmali,gercektwn anne baba başka kardeş başka.ama çocuk büyütmek de zor iş gerçekten,onu göze alırsanız yapın ikinciyi.ben 2. Çocuğumu çok zor büyüttüğüm için çocuk işinden baya yiprandim 3 dusunenlere sasıyorum ben de.ama çocuğun için bu fedakarlığı yap derim yine de.

Eylülde 40 yaşımı doldurdum şükürler olsun sağlıklı bir gebeliğin son aylarındayım...4 yaşında bir kızım var ve o çok istediği ve kesinlikle yalnız bırakmak istemediğimiz için kardeşi olacak...
Amaaa ben kendimi hazır hissediyorum maddi boyutunu bilemem sıkıntısı şimdilik olmayacak gibi ama manevi olarak herşeyini karşılayabileceğime inanıyorum çoook keyifle mutlulukla büyüttüğüm ilk çocuğumdan sonra enerjim azalmadı artarak devam etti ve bu yüzden acaba diye düşünmedim bile...kendinizi iyi yoklayın yaş geçmiş değil ilk kızımı kucağıma aldığımda bugünkü yaşınızdan büyüktüm

Ah ben de bunu bir bilsem ki benim yaşım daha ileri. ..kardeş olmalı mı yoksa hersey böyle mi olmalı kalmalı. ...ah bir bilsem. .

Cevap mutlaka içinizde bir yerde.. belki kabul etmek istemedigimiz bir cevap o yüzden bulamıyoruz.. gerçekten neden 2. Çocuk ? Bunu düşünün.. ben bu soruya odaklanip yakında yolumu cizecegime inanıyorum.. hayırlısı olsun herkes için..

Eylülde 40 yaşımı doldurdum şükürler olsun sağlıklı bir gebeliğin son aylarındayım...4 yaşında bir kızım var ve o çok istediği ve kesinlikle yalnız bırakmak istemediğimiz için kardeşi olacak...
Amaaa ben kendimi hazır hissediyorum maddi boyutunu bilemem sıkıntısı şimdilik olmayacak gibi ama manevi olarak herşeyini karşılayabileceğime inanıyorum çoook keyifle mutlulukla büyüttüğüm ilk çocuğumdan sonra enerjim azalmadı artarak devam etti ve bu yüzden acaba diye düşünmedim bile...kendinizi iyi yoklayın yaş geçmiş değil ilk kızımı kucağıma aldığımda bugünkü yaşınızdan büyüktüm
Bana da umut oldunuz. ..lütfen benim konumu okur musunuz fikrinizi almak isterim. ..

26 yasinda iki cocuk annesiyim 5 ve bir bucuk yasindalar inanin ki cok zorlandigim zamanlarim Oluyor disari cikma alisveris kendine zaman ayirma kocan a zaman ayirma ikisine ayri ayri ilgi istiyor ustune ev Yemek temizlik misafir hastaligi bitmiyor ama dunyalara degismem annelik hayatinizda onlarca pismanlik yasarken onu dogurduguna bir kere bile pisman olmamakdir eminim sizde pisman olmayacaksiz kiziniza birakacaginiz en buyuk miras kardesidir 4.5 yasinda kiziniz olana kadar dogana kadar biraz daha buyuyecek ve yasiniz ilerlemeden yapmis olursunuz maddi olarakda bir sekilde buyuyorlar her bebek rizkiyla gwliyor

Olsunmu olmasınmı diyene kadar zaman geciyor.oluyorken dogurun yoksa pisman olursunuz.

Yaş 36 ve 3.bebişim yolda 2.oğluşum 3 yaşı bitti.. bazen sinirlenince ağmızdan çıkana hakim olamıyoruz oluyor böyle şeyler

yaş 32 bır kızım var 9 aylık, esımın ılk evlılıgınden 10 yasında olan bır abısı de var araları ıyı, yas farkı var ama ıletısımlerı kuvvetlı kı bırbırlerını haftada bır ancak gorebılıyorlar...
abısı olmasa belkı bır ıkıncıyı dusunebılırdım tabı benım ıcın en onemlısı maddı sartlar, ama su an borc oduyoruz ve 8 yıl daha yuklu borcumuz var eee abınınde maddı yuku bızım ustumuzde ayrıca esım sorumsuz bır adam parasal konularda yanı borcu hıc bıtmez para sorsam hep para yok der o tarz bır adam, o nedenle bu sartlarda asla bır ıkıncıyı ıstemem,esımınde ısteyecegını sanmıyorum....
ama maddıyat elverıslı olsa borc harc olmasa bır ıkıncıyı yapardım tabıkı kızım 3 yasını doldurduktan sonra ... neden dersenız tuvalet ve yeme alıskanlıgı kazansın ve kres yası gelsın kı benım ustumden az da olsa yuku kalksın kendını ıadere edebılsın dıye...

32 yaşındayım kızım 2 yaşında. Kızımızı kolejde okutmayı planlıyoruz. Devlet okullarının hali ortada. Ülkenin hali ortada. Başkentin ortasında kadına otobüs şoförü tecavüz ediyor. Kadınlar ikinci sınıf.

Kızım tek kalacak. Hee belki 5 yıl içinde bir mucize olursa ikinciyi düşünürüm. Ama kızımın şartlarından çalamam...

Back
X