yaş farkı az kardeşler yardım

hanifta

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2008
121
0
641
Yozgat
merhabalar uzun ve hemen sizlere yazmak ifırsat bulup giremiyorum nete ama bi konuda çok yardıma ihtiyacım var istedim yardım ederseniz çok sevinirim.kızım küçükken hamile olduğumu öğrenmiştim şimdi allah bağışlasın bi çocuğum daha oldu araları tam 22 ay.kızım zaten hırçın inatçı af dinlemeyen bir çocuktu babası sayesinde bebeğimiz gelince dahada çıldırdı artık bağırdığım oluyo sonra çok vicdanım sızlıyor.nasıl davranacağımı bilemiyorum ilk zamanlar zor sonra rahat edecem biliyorum ama yinede kızımla nasıl iletişime geçerim inadını nasıl kırarım her yer her yerde o ayrı.bu durumda olan anneler varsa nolur akıl verin inatçı laf dinlemeyen ebeğiniz varsa da sadece yardım edin tüm ilgimiz kızımın üzerinde tabiiki bebekle mecburen ilgileniyorum ama kızızmın yanında kimse daha bebeği sevemedi beşikten çıkartamıyoruz hatta kıskanması artmasın diye nasıl davranacağımı şaştım ama çok bitikinim bebeğin daha 24 günlük.gündüz annemin evinde akşam bizim evde kızım bu arada ikisi bi arada asla cesaret edemiyorum çünkü sağolun şimdiden uzun uzun kafanızı şişirdim ama

allah kolaylik versin zor bir durum ben de hamisim ve bebek geldiginde oglum 16 aylik olacak bizim nasil olacak bakalim merkla beklemekteyiz

Benim de çocuklarımın arasında 2,5 yaş var. Kızım tam 2 yaş sendromunu yaşarken geldi kardeşi. Bizim de çok zorlandığımız oluyor. Büyük çocuğunuzu gündüzleri annenize göndermeseniz diye bir tavsiyede bulunmak istiyorum size. Çünkü o zaman çocuklar daha da çok hırçınlaşıyor ve kendilerini kovulmuş gibi hissediyorlar. Ben çalıştığım için kızımı kardeşinden haberi yokken kreşe başlattım. O okula gitmesi gerektiği için gittini biliyor. Ama buna rağmen bizim de çok fazla sorunlarımız oluyor. Ben kızımın kıskançlığını doya doya yaşamasına izin verdim. Bebekler çok elastik dedi bizim doktorumuz izin vermeye çalışın dedi çok hırpaladığını anlattığımda. Saedece nefes almasını engellemesine çalışıyorum. İlgilisini başka yönlere çekmeye çalışıyorum ama ne kadar başarlı olabiliyorum. Size şunu söyleyebilirim birkaç ay daha zorlanacaksınız sonra yavaş yavaş alışmaya ve kabullenmeye başlayacaktır.. Şimdi kızım kardeşinin altını bağlıyor giydiriyor onun görmediği anda ben tekrar açıp bağlayıp düzeltiyorum. Lütfen kardeşine bakar mısın benim işim var biraz diyorum ama mutlaka gözucumla bakıyorum naptıklarına. Çok keyif alıyor bu tür küçük sorumluluklardan. Ha unutmadan. Bir de asla ona sen büyüdün abla oldun demiyorum, Sen de çok küçücüksün diyorum Sen de kardeşin kadarken böyle böyle yapıyordun diye taklitlerle güldürmeye çalışıyorum. Sen benim hâlâ bebeğimsin diyorum.
Eskisi kadar hırçınlığı kalmasa da devam ediyor. Bu olması gereken bir süreç ve hep kendime dediğim şey GEÇECEK. Allah çocuklarınıza uzun ömür ve size de sabır versin

Benim de çocuklarımın arasında 2,5 yaş var. Kızım tam 2 yaş sendromunu yaşarken geldi kardeşi. Bizim de çok zorlandığımız oluyor. Büyük çocuğunuzu gündüzleri annenize göndermeseniz diye bir tavsiyede bulunmak istiyorum size. Çünkü o zaman çocuklar daha da çok hırçınlaşıyor ve kendilerini kovulmuş gibi hissediyorlar. Ben çalıştığım için kızımı kardeşinden haberi yokken kreşe başlattım. O okula gitmesi gerektiği için gittini biliyor. Ama buna rağmen bizim de çok fazla sorunlarımız oluyor. Ben kızımın kıskançlığını doya doya yaşamasına izin verdim. Bebekler çok elastik dedi bizim doktorumuz izin vermeye çalışın dedi çok hırpaladığını anlattığımda. Saedece nefes almasını engellemesine çalışıyorum. İlgilisini başka yönlere çekmeye çalışıyorum ama ne kadar başarlı olabiliyorum. Size şunu söyleyebilirim birkaç ay daha zorlanacaksınız sonra yavaş yavaş alışmaya ve kabullenmeye başlayacaktır.. Şimdi kızım kardeşinin altını bağlıyor giydiriyor onun görmediği anda ben tekrar açıp bağlayıp düzeltiyorum. Lütfen kardeşine bakar mısın benim işim var biraz diyorum ama mutlaka gözucumla bakıyorum naptıklarına. Çok keyif alıyor bu tür küçük sorumluluklardan. Ha unutmadan. Bir de asla ona sen büyüdün abla oldun demiyorum, Sen de çok küçücüksün diyorum Sen de kardeşin kadarken böyle böyle yapıyordun diye taklitlerle güldürmeye çalışıyorum. Sen benim hâlâ bebeğimsin diyorum.
Eskisi kadar hırçınlığı kalmasa da devam ediyor. Bu olması gereken bir süreç ve hep kendime dediğim şey GEÇECEK. Allah çocuklarınıza uzun ömür ve size de sabır versin

çok güzel anlatmışsın canım teşekkür ederim.ihşallah geçecek bu günler ama biliyosunuz yenidoğan bebek bakımıda zor yani küçükte sıkıntılı oda sürekli ağlıyor 3-4 ay da onun sancıları malum artık alah yardımcımz olsun.birde anneme götürmeyi yeni yapmıyorum çalışıyordum çalışırken zaten bırakıyoduk yeni olan bişey olmadığı için çok sıkıntı olmaz diye düşünüyoruz bakalım

Back
X