Yaş problemi ve ikna edememe...

goksenin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2010
11
0
36
41
İstanbul
Kızlar merhaba daha öncesinde yine aynı durumdan bahseden bir konu açmıştım. Kuzenimin yakın arkadaşlarından birinin benimle ilgilendiğini yazmıştım, ben 28 yaşındayım o 19 artık... Üzerinden aylar geçti, ilgisi arayıp sorması bitmiyor, ne diyeceğimi ne yapacağımı bilemiyorum, defalarca ona ondan 9 yaş büyük olduğumu benim abla olduğumu anlatmaya çalıştım ama nafile anlamıyor, uzaklaştım, kuzenimle bile nadir görüşmeye başladımki onların semtine gidince beni görmesin diye ama evimin olduğu semte geliyor böyle oluncada...Bana benim zaten yaşımdan çok küçük gösterdiğimi, onunda olgun olduğunu denememiz gerektiğini söyleyip duruyor, 5-6 aydır hayatımda kimse yok, ilgi insanın hoşuna gidiyor, ondan yana meylederim bende birşeyler hissederim diye çok korkuyorum ya :14::14::14::14:

İlgi şu an bile hoşunuza gidiyor sanırım sadece yaşı bahne ettiğinize bakılırsa...Madem istemiyorsunuz yaşı değil yaştan dolayı doğabilecek düşünce farklılıklarını, hayat görüşlerinizi, gelecek ile ilgili planlarınızı, anlatmalısınız ki umudunu kessin...Sadece yaşı ileri sürerek kendinizde uzaklaştıramazsınız...

hakkında ne hayırlıysa o olsun..ama kalbin şuanda boş diye karşındaki insana yakınlaşman hoş olmaz,karşındakine haksızlık olur..eğer gerçekten birşeyler hissetmeye başladıysan ve seni taşıyabileceğine inanıyorsan,yaşı seni rahatsız etmiyorsa(başkalarının laflarına göre hareket edilmemeli) bnce yaşın bir önemi yok..bir ilişkiye başlayacağı zaman insan ciddi bir beraberlik olmasını ister bu yüzzden.. bence geleceğinide düşünerek kararını vermelisin mesela ne kadar bekleyebilirsin evlenmek için..

İlgi şu an bile hoşunuza gidiyor sanırım sadece yaşı bahne ettiğinize bakılırsa...Madem istemiyorsunuz yaşı değil yaştan dolayı doğabilecek düşünce farklılıklarını, hayat görüşlerinizi, gelecek ile ilgili planlarınızı, anlatmalısınız ki umudunu kessin...Sadece yaşı ileri sürerek kendinizde uzaklaştıramazsınız...
Defalarca konuştum, anlattım...Onun ailesinin benim ailemin kesinlikle karşı duracağını devamının sadece ruhen yıkım olacağını söyledim aramızda 1000 yaş varmış gibi davrandığımı söylüyor... Yaşı bahane etmek değil durumum, ilgi hele de yalnızken herkesin hoşuna gider, sizin gitmezmi ? 11 ay oluyor bu durumun başlaması, nasıl bir iç hesaplaşma, nasıl sıkıntılar yaşadığımı bilemezsiniz :14:

hakkında ne hayırlıysa o olsun..ama kalbin şuanda boş diye karşındaki insana yakınlaşman hoş olmaz,karşındakine haksızlık olur..eğer gerçekten birşeyler hissetmeye başladıysan ve seni taşıyabileceğine inanıyorsan,yaşı seni rahatsız etmiyorsa(başkalarının laflarına göre hareket edilmemeli) bnce yaşın bir önemi yok..bir ilişkiye başlayacağı zaman insan ciddi bir beraberlik olmasını ister bu yüzzden.. bence geleceğinide düşünerek kararını vermelisin mesela ne kadar bekleyebilirsin evlenmek için..

Ediyor ama :14: Elbette hoş olmaz sırf kalbim boş diye karşımdakine yaklaşmam, aylardır bunun mücadelesini veriyorum zaten :14:

Defalarca konuştum, anlattım...Onun ailesinin benim ailemin kesinlikle karşı duracağını devamının sadece ruhen yıkım olacağını söyledim aramızda 1000 yaş varmış gibi davrandığımı söylüyor... Yaşı bahane etmek değil durumum, ilgi hele de yalnızken herkesin hoşuna gider, sizin gitmezmi ? 11 ay oluyor bu durumun başlaması, nasıl bir iç hesaplaşma, nasıl sıkıntılar yaşadığımı bilemezsiniz :14:

Benim söylemek istediğim yaş onun için geçerli bir bahane değil...Gerekirse sert olmalısınız ona karşı...Ailenizin karşısına tanıştımak için çıkaramayacağınızı kesinlikle onay vermeyeceklerini hayattan beklentilerinizi karşılayamayacağını dile getirin...

bu kadar sıkma kendini,verebileceğin karalarını etkiler.. ediyor ama demişsin buradaki ama bence çok şey ifade ediyor,sanırım sen bazı kararları vermeye başlamışsın bile, kendini ikna edemiyorsun bence..aşk bu nerede ne zaman kime geleceği belli olmaz..

daha ergen o :1:

konuşma, dikkate alma. her kelimen onun kafasında farklı şekillere girer, ne dersen de olumlu algılar.

elinden geldiğince görmezden gel. bir süre sonra kendi yolunu bulur

daha ergen o :1:

konuşma, dikkate alma. her kelimen onun kafasında farklı şekillere girer, ne dersen de olumlu algılar.

elinden geldiğince görmezden gel. bir süre sonra kendi yolunu bulur

çok haklısın bi bakışın gülümseyişin çoook farklı yorumlanır dikkat et yazııık kalbi kırılmasın yaa

Kimseyi kırmak istemiyorum zaten, aylarca konuşmamayı denedim, günlerce ağlayarak kapıma geldi, artık aklımı kaçıracak duruma geliyorum :14:

bencede senin hoşuna gidiyor bu ilgi yoksa kesip atardın

erkekler zaten geç olgunlaşır bide kendinden 9 yaş küçük biriyle...sen istemediğine emin misin? istiyorum diyosan belli riskleri al ama 19 yaşındayken erkekler biraz havai olur platonik ve arabesk aşklar yaşamaya bayılırlar

sorun yaş değil ,sorun sizin ona ilginiz olup olmadığı bence.
ilginiz varsa yaş sorun olmayabilir..
benim ablam da eniştemden 6 yaş büyük ama 15 yıldır evliler gayet de mutlular..
gerçi ben yine de erkeğin kadından yaşının büyük olması taraftarıyım ama arada gerçek sevgi varsa yürüyor da oluyor da :34:

19 yaşınd bi çocuktan ne bekliyorsun ki.. bence de hoşlanmışsın kendin de söylemişsiz zaten, ve ne kadar hayır desen de bunu hissettiriyor olmalısın.. şu kadarını söyleyeyim, 19 yaşında bir erkek kardeşim var kalkıp ablasının ablası yaşında birine 28 yaşında birine aşık olduğunu 'zanneden' o çocuk benim kardeşim olsa pek iyi şeyler olmazdı.. arkadaşlara katılıyorum daha ergen o be.. kardeşimden biliyorum. önce olmayacağına kendini ikna et bence, sonra çocuk da ikna olur.

sorun yaş değil ,sorun sizin ona ilginiz olup olmadığı bence.
ilginiz varsa yaş sorun olmayabilir..
benim ablam da eniştemden 6 yaş büyük ama 15 yıldır evliler gayet de mutlular..
gerçi ben yine de erkeğin kadından yaşının büyük olması taraftarıyım ama arada gerçek sevgi varsa yürüyor da oluyor da :34:

mutlu olmalarina cok sevindim allah bozmasin insallah. demek enisten de yasindan daha olgun oldugu icin yürüyor evlilikleri.

bence de erkegin kadindan büyük olmasi gerekiyor. kendi cevremde görüyorum erkek kadindan yasca kücük oldugu zaman iliskiler cok fazla tutmuyor.

bu konuyu acan arkadasim: belki simdi anlamicaksin ama ilerde onunla bi iliskide oldugun zaman sana kisitlamalar koyucak (buraya gitma, sunu giyme, ben erkegim benim dedigim olucak,vs..) ve yasi gercekten coook kücük bence 1-2 yas olsa neyse derim ama 9 yas cok fazla. yinede kendin bilirsin ama iyi düsün lütfen bosuna zamanin kaybolmasin....

Ahh o ilgiler başta çok güzel gelir sonu pismanlıkla biter.Aman arkadaşım boş yere üzme kendini.Allah yardımcın olsun.

Back
X