Yaş sorunu

MincikKIz

Zor zamanLar iyi oLmak için var Rabbin için sabReT
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2013
1.690
2.230
133
Merhaba kk nın cici hatunları.
Bu aralar başım hafif dumanlı. Memlekette malum
işsizlik ayyuka çıktı.
Uzun zamandırda işsizim. Babamın rahatsızlıgından sonra anneme yardım etmek için iş bakmadım.
Bugn işkur a gittim. Yaşım 38 bu arada. İşverenlerin yaş kısıtlaması yüzünden orda bana uygun iş bulamadık. Bundan bi kaç ay öncede devlet memur alımı yaptı. Ordada 35 yaş üstü basvuru yapamadı.
Türkiye' de neden böyle bir sorun var anlamıyorum.
30 yaşın üstündekiler iş bulamasınmı? Çalışmayalımmı? O kdr çok sinirlendimki gözlerim doldu. Kendimi dışarı zor attım.
Napalım biz ölek mi

Bilemedim 43 yaşındaki iş tecrübesi olmayan teyzem işkurdan okullara temizlik işine girdi yeni.
Tabi kalifiyeli iş arıyorsanız bilemem.
İşverenlerin seçtiği gibi iş arayanlarda bir o kadar seçiyor işi yalan yok.

o yaşta iseniz ve düzgün bir iş istiyorsanız ona göre egitiminizi tamamlamış, tecrübe sahibi olmanız gerekir.
değilseniz, standartlarımızı biraz düşürüp ne iş olsa yaparım kafasına gelmelisiniz.

35+ yaş işveren için cazip değil çünkü eğitilebilir zamanı geçiyorlar, uzun süre kalsın derseniz yaş ilerledikçe çalışanı tatmin etmek zorlaşır ve o yaştaki insanın maaş beklentisi de ona göre oluyor.

çalışma hayatı nankördür. uzun süre ara vermeye gelmez. hele bu kadar işsizin olduğu memlekette tam kurtlar sofrası..

28 yaşımdayım. 4 yıl önce okulum bitti iş aradım yaş 24 tü ama tecrübe yok diye almadılar Sonra nişanlandım eşim çalıştırmaz diye almadılar. Yani iş verene bahane çok.

Evet cnm 35 yaş üstü iş bulamasin 65 yaştan önce emekli olamasin

Maalesef..

Allah yardımcınız olsun ve en yakın zamanda bir iş bulursunuz inşallah. El işi tarzı şeylere beceriniz varsa ürünlerinizi hazırlayıp instagramda satmayı deneyin. Boş durmaktan iyidir.

Allah yardımcınız olsun ve en yakın zamanda bir iş bulursunuz inşallah. El işi tarzı şeylere beceriniz varsa ürünlerinizi hazırlayıp instagramda satmayı deneyin. Boş durmaktan iyidir.
Yapıyorum cnm ama insan alıştıgı gbi bir iş yerinde calısmak istiyor. Hayırlısı insallah. Allah zorda kalana yardım etsin

Haklısın cnm. 8 yıl bir firmada muhasebeciydim. 2 yılda yine bir işletmede yöneticiydim. Sonra işi bırakmak zorunda kaldım. İş ayırmıyorum kesinlikle. Bana iş kurda denilen buydu. Tecrüben var ve yaşın... denildi. Gencleri işe alıp asgari ücret gösterip bankaya tam maaş yatırıyorlarmış. Bazı işverenlerde bu paranın 500 tl sini geri alıyormus. Dedi... Orda iş arayan gençler. Bunada cok üzüldüm hakımızda hayırlısı inşallah.

Normalde kimseye böyle bir öneride bulunmam ama yaş ve tecrübe olarak çok dezavantajlısınız. Gözünüze kestirdiğiniz bir iş yerinde 3 ay ücretsiz çalışmayı teklif edin. Hem bu arada iş ararsınız, kendinizi sevdirirseniz işi kaparsınız, hiçbiri olmazsa tecrübe kazanırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…