• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaş ve gebelik

domdom12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2024
1.058
1.768
48
Selam arkadaşlar.

Korunmuyoruz ama henüz genelik olmadı.Herkes hemen hamile kalınmaz diyor.Ama kalanlar var. 30 yaşındayım ve gebeliğin yaşla çok alakası var mı? Bir de nelere dikkat etmek gerek hamile kalmak için? Özel dikkat ettiğiniz yöntem var mı?

24 yaşında evlendim hiç korunmadık arada 2 defa hamile kaldım ama hiç biri sağlıklı ilerlemedi maalesef 28 yaşındayım şimdi çok şükür hamileyim herkes bir olmuyor maalesef bazıları ilk denemede kalıyor bazılarımız da aylarca yıllarca uğraşıyor

24 yaşında evlendim hiç korunmadık arada 2 defa hamile kaldım ama hiç biri sağlıklı ilerlemedi maalesef 28 yaşındayım şimdi çok şükür hamileyim herkes bir olmuyor maalesef bazıları ilk denemede kalıyor bazılarımız da aylarca yıllarca uğraşıyor
Hayırlı olsun. Çok sevindim sizin adınıza. Korunmayı bırakır bırakmaz hamile mi kaldınız?

Selam arkadaşlar.

Korunmuyoruz ama henüz genelik olmadı.Herkes hemen hamile kalınmaz diyor.Ama kalanlar var. 30 yaşındayım ve gebeliğin yaşla çok alakası var mı? Bir de nelere dikkat etmek gerek hamile kalmak için? Özel dikkat ettiğiniz yöntem var mı?
31 yaşında korunmayı bıraktık, uzun süre gebelik olmadı, meğer prolaktin hormonum yüksekmiş, ilaç kullandım, hormon düştü, 2. ay hamile kaldım.. 8. ayda hamile kaldım özetle.
yaşınızla ilgili bi sorun yok fakat hormonlarınıza ve kanlarınıza baktırmanızı öneririm, eşiniz de bi görünsün.

31 yaşında korunmayı bıraktık, uzun süre gebelik olmadı, meğer prolaktin hormonum yüksekmiş, ilaç kullandım, hormon düştü, 2. ay hamile kaldım.. 8. ayda hamile kaldım özetle.
yaşınızla ilgili bi sorun yok fakat hormonlarınıza ve kanlarınıza baktırmanızı öneririm, eşiniz de bi görünsün.
Bende tahlilleri verdiö. Tsh yüksek çıktı bende de. Hap kullanıyorum. Çok sevindim sizin adınıza :)

Selam arkadaşlar.

40 yaşında doğal yolla hamile kaldım boş gebelik cikti düşük yaşadım. Ama doktorum doğal yolla hamile kalmamın iyi birsey olduğunu boş gebeligin ilk hamileliklerde gorulebildigini iletti. 30 yaşındasınız. Kendinize bu stresi yaşatmayın. Doktorlar gebelik için 1 yıl gibi bir sürenin normal olduğunu iletiyorlar. Ben genelde iliski sonrasi kalkıp wc ye gidip duş alıyordum. Bunu yapmadığım bir zaman diliminde hamile kaldım. Doğrudan bağlantılı mıdır bilemem ancak neleri denemiyoruz ki bunu da deneyin bence. Ne kadardir korunmuyorsunuz bilmiyorum ama surenizi dikkate alarak değerlerinizi kontrol ettirin. Sizde birsey yoksa eşinizde kontrol ettirsin. Vitaminlerinize önem verin. Doktor tavsiyesinde folik asit başlayın. Ben dozajı aşmamak koşulu ile kuruyemis yiyorum. Muz ve avokado ekledim beslenme rutinime. Birde doktorumun tavsiyesi ile omega3 başladım. Her zaman söylüyorum Allah temiz kalple isteyen herkese nasip etsin🙏

Hayırlı olsun. Çok sevindim sizin adınıza. Korunmayı bırakır bırakmaz hamile mi kaldınız?
Hayır maalesef ilk gebelik 10 ay sonra geldi düşükle sonuçlandı sonrasında 1 sene kadar korunduk ameliyat olmam gerekti rahim içi sonrasında hemen kaldım o da dış gebelik oldu dış gebelikten sonra 3 ay korunduk 5 6 ay denedik olmadı tekrar bi ameliyat daha olmam gerekti 4 ay korunduk korunmayo bıraktıktan sonra 3. Ayda hamile kalabildim

Back
X