• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yasa Gereği 2 Embriyo Kuralı

Hibele

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2014
2.171
1.710
133
35
Arkadaşlar herkese merhaba,
Bu konuyu açma gereği duydum,artık çok yoruldum çünki belki buradan birileri bizi duyar anlar ve sesimizi duyurur.
Yasalar malesef 2 taneye kadar embriyo transferine izin veriyor.
Şimdi size soruyorum?Benim yumurta rezervim düşük ben zamanla yarışıyorum 5 tedavim geride kaldı ve zar zor bir iyi 3 orta kalite embriyom çıktı en fazla.Kanser tedavisi gördüm yumurtalıklarım zarar görmüş olabilir.
Eşimde de sorun var.Benim zaten yumurtalık yaşım 40 idi ve sırf yasa yüzünden ilk tedavimde bana tek embriyo verildi sonuç negatif!!!!
Normal yaşla. Biyolojik yumurta yaşı bir değil neden bunu göz önünde bulundurmadan herkese standart tedavi uygulanıyor?
Maddi manevi çok yıprandık vaktim kalmadı artık rezervim tükendi..
Haksızlığa uğradığımızı düşünüyorum şansımız çok çok azaldı kısıtlama yüzünden:(
Allah hepimizin yardımcısı olsun...
İçimi dökmek istedim:KK34:

Cnm 35 ve üzerine 2 tane konuluyor yasada var diye biliyorum.. ayrıca doktoruna ısrar etsen bırakmıyormu

Ayrıca anlamıyorum tüp bebek yapan insan çocuk sahibi olamayan insan zaten okdr eziyet görüyoruz 1 kerede iki tane olmasını isteriz .. yada iki tane embriyo konsa biri tutmazsa diğeri tutar o açıdanda şansın Yükseliyor.. ben 3 kez yaptırdım tüp bebek ısrar ettim 2 şer tane kondu ama yasa gereği sağlık bakanlığına gönderdikleri kağıtlarda 1 tane olarak gösteriyorlar

Ayrıca anlamıyorum tüp bebek yapan insan çocuk sahibi olamayan insan zaten okdr eziyet görüyoruz 1 kerede iki tane olmasını isteriz .. yada iki tane embriyo konsa biri tutmazsa diğeri tutar o açıdanda şansın Yükseliyor.. ben 3 kez yaptırdım tüp bebek ısrar ettim 2 şer tane kondu ama yasa gereği sağlık bakanlığına gönderdikleri kağıtlarda 1 tane olarak gösteriyorlar
Canm valla ilkinde 1 koyuldu ,
ikinci tedavim iptal 3.de 2 koyuldu ikisi orta kalite çöp oldu 4.de bir iyi bir orta çıktı 5.de iki orta çöp oldu yani anlayacağınız benim durum vahim
Kişiye göre 2 veya 3 koyulmalı diye düşünüyorum.Durum ortada nihayetinde...

35 yaşın altına 1. ve 2. denemede 1 embriyo 3.de 2 embriyo konuyo... 35 yaşın üstüne her 3 denemesindede 2 embriyo konulabiliyo... hatta benmde eşim azosperm ameliyat oldu 35 yaşın altındayım acaba bir den fazla konurmu diye araştırıcaktım daha araştıramadm gerçi ama keşke konsa :((

35 yaşın altına 1. ve 2. denemede 1 embriyo 3.de 2 embriyo konuyo... 35 yaşın üstüne her 3 denemesindede 2 embriyo konulabiliyo... hatta benmde eşim azosperm ameliyat oldu 35 yaşın altındayım acaba bir den fazla konurmu diye araştırıcaktım daha araştıramadm gerçi ama keşke konsa :KK43:(
Evet öyle malesef cnm
Araştırma hastanelerinde koyuluyor herkese 2 koyuluyor
Özel merkezlerde de koyan yerler var ona göre seçsen iyi olur aslında

Back
X