Yaşadığınız hangi şeyler sizi daha güçlü yaptı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
G

gelecekkorkusu

Ziyaretçi
Hayatta hepimiz zorluklardan geçiyoruz, kimimiz daha az kimimiz daha fazla. Kesin olan birşey var ki her zorluk aslinda insani guclendiriyor, her tepeyi astiktan sonra kendimizi daha guclu hissediyoruz. Tecrubeler bizi olgunlastiriyor, birdahaki sefere ayni veya benzer bir olayla karsilastigimizda artik ne yapacagimizi iyi biliyoruz, bocalamiyoruz.

Peki basiniza gelen hangi zorluklar sizi daha guclu kildi, ne yonde guclendiniz?

hayattaki en sevdiğim 2 insanın,beni erkenden terk etmesi,bu dünyadan ayrılması..............

hayattaki en sevdiğim 2 insanın,beni erkenden terk etmesi,bu dünyadan ayrılması..............

Başın sağolsun canım..Allah rahmet eylesin,Annecine-Babacına..

Aynen..
Benide Annecimin ölümü hayata hazırladı..

Hayatta hepimiz zorluklardan geçiyoruz, kimimiz daha az kimimiz daha fazla. Kesin olan birşey var ki her zorluk aslinda insani guclendiriyor, her tepeyi astiktan sonra kendimizi daha guclu hissediyoruz. Tecrubeler bizi olgunlastiriyor, birdahaki sefere ayni veya benzer bir olayla karsilastigimizda artik ne yapacagimizi iyi biliyoruz, bocalamiyoruz.

Peki basiniza gelen hangi zorluklar sizi daha guclu kildi, ne yonde guclendiniz?

pek öyle narin aman aman büyümedik tatillerde tarladaki dikeleri söküyorduk ilk kazandığım para ,
sağolsun babam sayesinde

Başın sağolsun canım..Allah rahmet eylesin,Annecine-Babacına..

Aynen..
Benide Annecimin ölümü hayata hazırladı..

seninde başın sağolcun canım.Allah rahmet eylesin.
evet genç yaşta bu acıları yaşayınca ,artık diğer acılar, inan solda sıfır kalıyor. gerçektende hayatta daha güçlü oluyoruz, önümüze çıkan engellere karşı....

beni büyüten büyütecek büyük bi olay yaşamadım, birini kaybetmedim belki ama zamanla herşeyi de yaşadım, bütün duyguları....

sadece cok buyuk acilardan bahsetmiyorum, elbet onlar da buyutur insani o kesin, ama hayatta cok cesitli zorluklar var, kucuk olaylar dahi tecrube olabiliyor

2007 yılının Ocak ayından itibaren gün be gün değiştim, büyüdüm, yoruldum, biraz da yıprandım ama olması gereken bir süreçti....

bundan 4 sene ikiz yeğenlerim doğmuştu erkenden. miniciklerdi.
annelerinin de durumu ağırdı doğum sonrası. 4 gün hastanede beraber kaldık.
sonra bebekleri kuvözde bırakıp beraber eve geldik.
o ağladıkça bende ağlardım, Allahım ne kadar zordur kimbilir derdim.
bebek orda anne burda, dokunamıyor...

şimdi aynısını ben yaşıyorum, kucağım boş karnım boş çıktım hastaneden.
elimi kolumu sallayarak.
ama o zamanki kadar ağlamadım, hatta hiç ağlamadım desem yeridir.
sanki ben güçlü oldukça bebeğim de güçlenecek gibi hissediyorum.
kendimi koyverirsem herşey zorlaşacak gibi geliyor.
doğumdan önce buna katlanamam derdim ama galiba güçlü olmaya çalışmak güçlendirdi beni bu sefer.

üniversite sınavına 1 hafta kala geçirdiğimiz trafik kazası gerçekten hayatımda milattır..
meğer ömrümüzde ne sınavlar varken biz nelere hazırlanıyormuşuz...

Üniversitede hem çalışıp,hem okumam,okulumu bitirmem,aileme destek olmam..Okul bitince yine kendi çabalarımla iyi bir iş bulmam ve aileme destek olmam..Hatta zaman zaman rolleri değişmemiz..

Ben ölüm yaşamadım hayatımda fazla ama bu yazdığım süreç benim kendimi ispatlamam açısından ve ailemin o zaman ki durumu açısından büyük bir başarıydı bence,kendi kendime ayaklarımın üzerinde durabilceğimi öğretti bana ve üniversite de yaşadığım olaylar,gördüklerim,arkadaşlıklarım,kaybettiklerim onlar da çok şey öğretti ve güçlendirdi..

Terkedilişim, ardından yaşadığım başarısızlık ve bunun akabinde aldığım kararlar ve kararlarımın doğru çıkması beni güçlü yapan şeyler

Büyük bir aşk ile severken bi anda bırakılmam sonra Erkeklere güvenemem Bana büyük ders oldu ;)

Sonrasında bana aşık olan adamın kıymetini bilmedim tabi oda aldattı buda bi ders oldu

İŞ hayatımda başarısız olmam istek uyandırdı içimde :umursamaz:

Hayat Dersimi çok iyi çalıştımmm ben:delphin::delphin::delphin:

babasız buymek benı hem daha olgun hem daha guclu yaptı.kendı ayaklarımın ustunde durmasını ogrendımmm...ama bendende cok seyler goturdu...

beni büyüten annemin geç yaşta bebek sahibi olup hastalanıp bakamaması ve kardeşimin sorumlulugunu o günden bu yana üstlenmem oldu

17 yasinda babami kaybettigim an birden büyümek zorunda kaldim, cünkü yurtdisinda yasiyoruz üstelik hic birtane akrabamiz yok burda annem yapayanliz kalmasin diye büyümek zorundaydim oysa ben 15 16 yaslarda hala bebeklerle oynamayi severdim

daha sonra okulumun yani sira calismak zorunda kalmam bana asil hayati gösterdi, büyüklerin dünyasini gördüm ve olgunlastim

en son olarak 2009 ekiminde türkiyede büyük bir trafik kazasi yaptim ve o arabadan burnum kanamadan ciktim

bu olaylar benden cok sey aldi ama bir o kadar da katti.. :delphin:

evlendiğimde başıma gelen olaylar ... insanlara karsı nasıl davranmam gerektiğini öğretti
nasıl yaşamam gerektiğini nasıl mutlu olmam gerektiğini öğrendim :delphin:
bunlar beni çok güçlü yaptı , kötü de olsa yaşanması gerekiyormuş belkide benim güçlü olmam için kaydirigubbakcemile

Lisedeki 3 yatılı senem...
çok şey aldı benden, ama çok şey de verdi...
insan sarrafı oldum sayesinde o 3 yılın, tüm basitlikleri, hırsları, oyunları, gerçek sevgileri insana dair herşeyi çok erken yaşta çözdüm...
şimdi insanlar benden bir adım ileride olduklarını zannederken ben 3 adım ilerilerinde gülerek seyrediyorum çırpınışlarını...bir kere de yanıltın beni diyorum...
seni seviyorumların kaçının gerçek olduğunu duymadan biliyorum...
ve en önemlisi de biri ile ilgili kararı ben, benim doğrularım, benim aklım, benim kalbimle veriyorum...
ınsana en büyük zarar yine kendi aklından...

Canim benim de babacigim cok genc yasta ben yaninda otururken aniden bizleri terketmisti..ama her erken olumun ayri bir misyonu oldugunu cok sonra anladim....eminim hepsi suanda baska bir yerlerde goreve devam ediyorlardir...asil Allah geride kalan bizlere sabir ,guc versin...

annemin beni bir birey olarak kabul etmemesi, herhangi bir konuda destek vermemesi, hiç takdir etmemesi beni ezeceğine çok daha güçlü yaptı galiba..

Back
X