yasal yoldan hakkımı arıcam kızlar yardım

aysrsenur

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2016
191
64
13
36
kızlar önceki konumda bahsetmıstımya ısyerı sıkıntılarımı ısten cıktım daha dogrusu cıkardılar :(kızlar bunlar benı 2,5 ay sıgortasız calıstırdı ve kötü davranıyolardı bana bıraz bahsetmıstımya ısımı dort dortluk yaptıgım halde boyle oldu kızlar bn şikayet etsem bunları olurmu cıktım ama ısten nasıl ıspatlarım sıgortasız calıstıgımı ya hala cok sınırlıyım bunlara suan ıssızm hala ıs bakıyorum ve ıs yok :(

Yapabileceğiniz işveren ve SGK yı muhatap alan hizmet tesbit davası açarak kayıtdışı çalışmanızın SGK kayıtlarına girmesini sağlamak.
İşyerinde çalışmanızı ispat için bahsettiğiniz belgelerin birer kopyasını alabiliyorsanız açacağınız dava sırasında ispat için yeterli delil olacaktır.

Kazanmış olduğunuz bu dava sonrasında usulsüz fesih nedeniyle ihbar tazminatı davası açabilirsiniz.
Sizin durumunuzda elinize geçebilecek tek maddi kazanç,davayı kazanmanız durumunda alabileceğiniz ihbar tazminatı ve kayıtsız çalıştığınız günlerin kayıt altına alınması olacaktır. (Alıntı)

Yapabileceğiniz işveren ve SGK yı muhatap alan hizmet tesbit davası açarak kayıtdışı çalışmanızın SGK kayıtlarına girmesini sağlamak.
İşyerinde çalışmanızı ispat için bahsettiğiniz belgelerin birer kopyasını alabiliyorsanız açacağınız dava sırasında ispat için yeterli delil olacaktır.

Kazanmış olduğunuz bu dava sonrasında usulsüz fesih nedeniyle ihbar tazminatı davası açabilirsiniz.
Sizin durumunuzda elinize geçebilecek tek maddi kazanç,davayı kazanmanız durumunda alabileceğiniz ihbar tazminatı ve kayıtsız çalıştığınız günlerin kayıt altına alınması olacaktır. (Alıntı)
cok tesekur edrım canım bılgın ııcn uygulamaya başlıcam

Soru: İşveren “Deneme süresinde sigorta olmaz” dedi, bu doğru mu?
Cevap: Çoğu kez işveren deneme süresinde işçilerine sigorta yaptırmaz. SGK mevzuatına göre, işçi çalışmaya başladığı gün sigortasının yapılması gerekir. İşçi çalışmaya başladığı ilk gün sigortalanmalıdır.
İş Kanunu’na göre deneme süresi, en fazla iki aydır. Deneme süresi sonunda işçi veya işveren iş sözleşmesini tazminat ödemeden sonlandırabilir. Fakat bu dönemde işveren işçisini sigortalatmak zorundadır. Aksi taktirde sigortasız işçi çalıştırmış olur ve bunun için hem idari para cezası öder, hem de herhangi bir teşvikten yararlanıyorsa teşviki iptal olur.
kızlar bnnasıl ıspatlıcam orda calıstıgımı

Back
X